Středa 24. dubna 2024
ikona hodiny21. 10. 2021 17:57

O realitní Oscary bojuje téměř 50 projektů

23. ročník ročník soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit spěje do finále. V první polovině září uzavřel pořadatel příjem přihlášek a odborná porota na svém prvním říjnovém zasedání nominovala bezmála pět desítek projektů, které se budou ve svých kategoriích ucházet o titul. Slavnostní večer pořádaný u příležitosti vyhlášení výsledků proběhne v pražském Foru Karlín v úterý 9. listopadu.

Jana Hrabětová autor

Foto: Best of Realty Marina Boulevard – 2. místo v kategorii větších rezidenčních projektů za rok 2020 Foto: Best of Realty

„Také letošní ročník přinesl řadu vynikajících projektů, ať již byly realizovány v  Praze či v dalších městech napříč celou republikou. I přes negativní vlivy pandemie, která prodloužila dokončování některých staveb, byly v šesti základních kategoriích nominovány více než čtyři desítky kvalitních projektů a podařilo se, na rozdíl od minulého roku, obsadit všechny vypsané kategorie,“ komentuje letošní ročník předseda odborné poroty Tomáš Drtina (agentura Incomind).

O nominaci na respektovaný titul se do 3. září 2021 mohly ucházet stavby dokončené a zkolaudované na území České republiky po 1. lednu 2020. Desetičlenná odborná porota v čele s Tomášem Drtinou nyní na svých zasedáních rozhoduje o tom, které projekty budou letos v jednotlivých kategoriích oceněny. Jury se již tradičně skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), bankéřů, realitních makléřů, reprezentantů poradenských společností a také České rady pro šetrné budovy s ohledem na to, že nemovitosti čím dál více směřují k energetické a environmentální šetrnosti.

Projekty letos soutěží v šesti základních kategoriích – Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály. „Největší počet uchazečů o titul je již tradičně mezi rezidenčními projekty. Proto je i letos tato kategorie rozdělena na dvě, a to podle jejich rozsahu: do 50 bytových jednotek a od 51 jednotek. Těší nás, že na rozdíl od loňského ročníku byly letos naplněny i kategorie Obchodní centra a Rekonstruované kanceláře,“ dodává Jana Hrabětová, ředitelka soutěže.

Přehled všech projektů nominovaných v jednotlivých kategoriích je od 18. října 2021 uveřejněn na webu soutěže.

Nejnovější články

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...

Názory
Čína hromadí zásoby kritických komodit

Zůstaneme-li u mědi, její cena je často využívána...

Zatímco Čína má v rámci celého dodavatelského řetězce...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...