Středa 24. dubna 2024
ikona hodiny22. 10. 2021 20:32

Firmy CSG Aerospace míří na prestižní World ATM kongres do Madridu

V Madridu se na konci října uskuteční World ATM kongres. Jde o nejdůležitější akci týkající se sektoru ATC a ATM. Prestižní akce se zúčastní společnosti divize CSG Aerospace průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group. Své produkty a řešení budou ve španělské metropoli v termínu od 26. do 28. října prezentovat softwarové společnosti CS SOFT a ATRAK a pardubické radarové společnosti ELDIS a RETIA.

Jaroslav Martínek Jaroslav Martínek autor

Vystudovaný ekolog v průběhu doktorského studia od základu změnil svůj život – na příštích deset let se stal sportovním novinářem. Nejprve působil jako šéfredaktor webu hokej.cz, následně na webu idnes.cz v rámci vydavatelství Mafra. Po založení rodiny přestoupil na stranu public relations a začal se věnovat mediální komunikaci klientů zejména v oblasti strojírenství, finančnictví a energetiky. Pracuje v agentuře PP Partners Prague.

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

„Po covidovém roku a zrušení výstavy na poslední chvíli v březnu 2020 se letošní World ATM kongres koná ve velmi netradičním říjnovém termínu. Jsme ale velmi rádi, že se uskuteční a naše společnosti se mohou na tomto fóru v rámci společného stánku před odbornou i laickou veřejností opět představit. Jsme přesvědčeni, že naše nabídka produktů a řešení v Madridu zaujme,“ říká Aleš Kvídera, generální ředitel divize CSG Aerospace.

Společnost CS SOFT v Madridu představí své produkty pro služby řízení letového provozu – ALS ATM systém, ATC simulátor, řešení PAGODA pro monitorování datalinkového provozu, Traffic Complexity Manager či zdokonalený víceúčelový nástroj pro situační přehled a šetření leteckých incidentů RadarView. Společně s DFS Aviation Services bude CS SOFT na výstavě prezentovat také demonstrátor nového komplexního ATM řešení – DFS ATS Suite.

ATRAK, další softwarová společnost divize sídlící na pražském letišti Václava Havla, bude na veletrhu představovat své produkty určené pro řízení letového provozu. Půjde například o produkt Aeronautical Billing (ATRAK-AB), což je plně automatizovaný fakturační systém, který shromažďuje a zpracovává data letových plánů z ATM systémů a volitelně z dalších zdrojů (přehledová data z letišť, radarová data, meteo systémy).

Pardubická radarová společnost ELDIS vystaví svá řešení v oblasti primárních a sekundárních radarů, a rovněž, podobně jako na domácím veletrhu IDET v Brně, také na mezinárodní scéně pokřtí své nové logo a připomene třicáté výroční založení společnosti, jež v letošním roce slaví. Společnost RETIA bude v Madridu prezentovat svůj 3D radar ReGUARD vhodný například k protidronové ochraně letišť či zařízení kritické infrastruktury, a také záznamové systémy ReDat.

World ATM kongres je největší světovou výstavou a konferencí zaměřenou na řízení letového provozu. Spolupořádají jej Organizace poskytovatelů letových provozních služeb (CANSO) a Asociace řízení letového provozu (ATCA). Třídenní akce se zúčastní na 250 vystavovatelů ze 135 zemí světa. World ATM kongres již tradičně přináší kontext, obsah a kontakty, které vedou k utváření budoucnosti globálního vzdušného prostoru.

Články autora Jaroslav Martínek

Nejnovější články

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...

Trendy
Revoluční služba Office as a service

Program je platformou pro pronájem zcela kompletní kanceláře...

V roce 2024 je společnost U1 odhodlána i...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

„Enrico Letta při psaní zprávy o vnitřním trhu...

„Posouzení dopadů by mělo být zaměřeno na kvalifikované...

Aktuality
Vítězí smysl pro detail a tradice  

„Stejně jako minulý rok, ani letos se v...

Každá realizace byla posuzována porotou, která je složena...

Oblíbená soutěž Pokrývači sobě, kde samotní pokrývači hlasují...

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...