Čtvrtek 25. dubna 2024
ikona hodiny21. 6. 2022 06:42

Soutěž o nejlepší reality se otevírá pro přihlášky

Do svého již 24. ročníku vstoupila soutěž Best of Realty – Nejlepší z realit, která každoročně oceňuje projekty, jež reprezentují úspěchy a schopnosti architektů, stavitelů, projektantů, developerů a v neposlední řadě i realitních agentů při jejich prodeji či pronájmu. O nominaci na ceněné tituly se mohou až do 2. září 2022, kdy proběhne uzávěrka přihlášek, ucházet tuzemské stavby dokončené a zkolaudované po 1. lednu 2021. Vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším projektům proběhne na slavnostním galavečeru 15. listopadu 2022, jehož dějištěm je už tradičně pražské Forum Karlín.

Kamila Čadková autor

Foto: BEST OF REALTY Rekonstrukce vyhořelé chaty Libušín získala ocenění v loňském roce Foto: BEST OF REALTY

Soutěž, patřící k nejprestižnějším ve svém oboru, se po celou dobu své existence koná pod odbornou záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), sdružující významné osobnosti české developerské scény a souvisejících oborů. Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je společnost BEST OF REALTY, která při její přípravě a realizaci úzce spolupracuje nejen s profesními sdruženími, ale i zástupci developerských společností a realitními agenty, architekty, bankami, agenturami pro výzkum trhu a dalšími relevantními subjekty českého realitního a developerského trhu.

O cenách udělovaných v základních kategoriích Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály pro rok 2022 rozhoduje devítičlenná odborná porota, v jejímž čele stojí Tomáš Drtina, viceprezident správní rady ARTN. Odborná jury v rámci každého ročníku uděluje i jednu Zvláštní cenu poroty. Speciální ocenění Award for Excellence každoročně vyhlašuje a na galavečeru předává i garant soutěže, Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.

Dalšími cenami udělovanými v rámci soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit jsou Environmentálně šetrný projekt (ten ze všech nominovaných projektů vybírá Česká rada pro šetrné budovy jako garant kategorie) a Síň slávy (ocenění pro významnou osobnost, zanechávající výraznou stopu na tuzemském realitním trhu). V neposlední řadě mohou dát hlas nejlepšímu realitnímu projektu bez výběru kategorií i laici, hlasující na webu soutěže www.bestofrealty.cz a prostřednictvím webů mediálních partnerů. Vítěz tohoto hlasování si z galavečera odnáší Cenu čtenářů.

Vítězové 23. ročníku soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit

Rezidenční projekty menšího rozsahu (do 50 bytových jednotek)                 

Rezidence U Boroviček, Praha 6 – All New Development

Rezidenční projekty většího rozsahu       (od 51 bytových jednotek)

Nová Nuselská, Praha 4 – Trigema

Nová administrativní centra                      

Bořislavka Centrum, Praha 6 – BOŘISLAVKA OFFICE & SHOPPING CENTRE

Rekonstruované kanceláře

Bubenská 1, Praha 7 – CPI Property Group / Bubenská 1

Obchodní centra                 

Aventin Jihlava – AVENTIN

Hotely           

Mosaic House Design Hotel, Praha 2 – Williams Hotel

Průmyslové a skladové areály

GLP Park Alza, Chrášťany u Prahy – GLP

Zvláštní cena poroty

Nadační fond Senlife Mělník – investor: Klášter Mělník

Cena Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí – (ARTN) Award for Excellence

Chata Libušín na Pustevnách (obnova národní kulturní památky po devastujícím požáru)

Environmentálně šetrný projekt   

Bořislavka Centrum, Praha 6 (projekt zvítězil i v kategorii Nová administrativní centra)

Síň slávy                   

Robert Neugröschel, Tamir Winterstein – in memoriam

Cena čtenářů                                               

Byty Na Vackově (10. etapa), Praha 3 – Metrostav Development / Metrostav Epsilon (projekt soutěžil v kategorii Rezidenční projekty většího rozsahu)

Uchazeči o titul Best of Realty – Nejlepší z realit 2022 v příslušné kategorii musí organizátorovi soutěže nejpozději 2. září 2022 odeslat elektronickou přihlášku – vyplněný nominační formulář (https://www.bestofrealty.cz/prihlaska/) spolu s kvalitními fotografiemi exteriéru a interiéru projektu. Přihlášky i fotografie lze elektronicky zasílat již nyní.

Aby mohl být projekt do soutěže přihlášen, je třeba, aby splňoval několik základních podmínek: musí být na území České republiky dokončen (a zkolaudován) po 1. lednu předcházejícího roku, v případě 24. ročníku se tedy jedná o 1. leden 2021, a do soutěže o titul ve své kategorii nebyl nominován v předchozím ročníku. Do klání lze však přihlašovat jeho další etapy dokončené v daném období, zejména pak takové, které přinášejí nový rozměr či funkci lokalitě, v níž rostou. V době uzávěrky přihlášek může být projekt v procesu kolaudace. Vždy se musí jednat o projekt z minimálně 50 procent určený pro trh, tedy projekt určený k prodeji či pronájmu.

Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů jsou výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace, šetrnost vůči životnímu prostředí a samozřejmě i úspěšnost na trhu nemovitostí. Ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu. S pravidly soutěže i jejími uplynulými ročníky se zájemci o nominaci mohou seznámit na webové stránce soutěže www.bestofrealty.cz.

Při příležitosti vyhlášení výsledků soutěže pořadatel každoročně vydává přehlednou ročenku. Ta vždy představuje nominované a vítězné projekty v jednotlivých kategoriích i vítěze z předchozích let. Vloni se o ceny ucházelo téměř 50 projektů. Mezi oceněnými byly projekty napříč celou Českou republikou: kromě pražských byly oceněny i projekty v Plzni, Chrášťanech, Mělníku, Českém Krumlově, Strážném, Jihlavě, Prostějově, Olomouci, Brně i na Pustevnách.

Nejnovější články

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...

Názory
Čína hromadí zásoby kritických komodit

Zůstaneme-li u mědi, její cena je často využívána...

Zatímco Čína má v rámci celého dodavatelského řetězce...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...