Čtvrtek 18. dubna 2024
ikona hodiny21. 11. 2022 11:49

Veletržní podzim v Praze: CZECHBUS a SCTS

Plánovaná veletržní sezóna letošního podzimu v PVA EXPO PRAHA přinese i 11. ročník největšího středoevropského veletrhu autobusové dopravy CZECHBUS, který opět nabídne návštěvníkům přehlídku novinek a trendů z oboru. Souběžně bude probíhat veletrh SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS, který se věnuje dopravní infrastruktuře chytrých měst a přinese unikátní koncept simulace města ve výstavní hale.

Vanda Petrov autor

Foto: Shutterstock.com CzechBus – největší B2B akce svého druhu se blíží Foto: Shutterstock.com

Termín konání obou akcí je 22. až 24. listopadu na nejmodernějším výstavišti v Praze, PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Partnerem veletrhu je Skupina ČEZ a oficiálními vozy jsou automobily značky FORD.

Co bude na veletrhu CZECHBUS k vidění

Profesionálové z oblasti české a středoevropské silniční hromadné dopravy se sejdou na tradiční události CZECHBUS, která je nejvýznamnějším B2B veletrhem oboru. Návštěvníkům nabízí technologické novinky a trendy v sekcích autobusů, hromadné dopravy, telematiky nebo servisní techniky, možnost přímého setkání s vystavovateli a zástupci renomovaných značek, ale také velmi zajímavý program. Významnost akce potvrzují také opakovaně udělené záštity od Ministerstva průmyslu a obchodu, Hlavního města Prahy, Hospodářské komory ČR, Svazu průmyslu a dopravy ČR, Dopravního podniku hlavního města Prahy, Sdružení pro dopravní telematiku, Sdružení dopravních podniků ČR, Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy ROPID a Asociace krajů ČR.

CZECHBUS

Zahájení veletrhu je v čase 10:00 – 10:25 v hale 4.

Tiskové konference vystavovatelů:

9:00  –  9:45 IVECO BUS (kongresový sál)

10:30 – 11:00 SOR (hala 4, číslo stánku 4A02)

11:00 – 11:30 ŠKODA Group (hala 4, číslo stánku 4B01)

11:30 – 12:00 MAN (hala 4, číslo stánku 4C02)

Doprovodný program veletrhu

První den veletrhu, v úterý 22. 11., zaplní Kongresový sál odborná konference o aktuálních trendech v odbavovacích a informačních systémech (OIS) ve veřejné osobní dopravě připravená Sdružením pro dopravní telematiku – Veřejná doprava „on line“. Následující den na ni naváže Konference Elektrické autobusy pro město, pořádaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services. Tato akce vyprofilovala jako zcela ojedinělá prezentační a vzdělávací příležitost i jako místo vzájemné výměny aktuálních zkušeností mezi profesionály z elektrické osobní dopravy. Díky svému zaměření na konkrétní téma, konkrétní prezentující a konkrétní publikum se tato konference stala prostředkem přímé komunikace mezi výrobci elektrobusů a trolejbusů (včetně jejich komponent a infrastruktury) a jejich provozovateli a uživateli. V neposlední řadě zde hrají důležitou roli i zástupci institucí, které rozhodují o financování této dopravy nebo mají v tomto ohledu aktuální a spolehlivé informace.

(Detailní program bude organizátor postupně zveřejňovat na webových stránkách veletrhu.)

Veletrh CZECHBUS bude nabitý zejména novými modely autobusů a nepřeberným množstvím příslušenství. Ani letos nebude na této významné události chybět žádná důležitá značka autobusů.

Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout novinky autobusů od společností: IVECO BUS, SOR Libchavy, SCANIA  Czech Republic, ŠKODA Group, MAN, VOLVO,  TURANCAR, BUSPLAN,  KARSAN, ROŠERO, EvoBus Česká republika, MAVE,  Bus Factory a Mercus Bus .

Z oboru doplňků, vybavení a servisní techniky se budou prezentovat například AD TECHNIK, ANVI TRADE, Asfinag, AUTO-BUS.cz, BTO – BILETO, BUSE , BUSTEC,  CAR–MONT, ČEZ, Eberspächer Praha, Glaspo Trade, Ing. Ivo Herman, MAKRO–ND, MITERAL- Ing. Alice Smejkalová, Mikroelektronika, MOLPIR, ONE System,  PAKRA, PRAKLIMA, Rohožky SAMBA, ROPID,  Slovak Lines,  STER, , VOITH, WEBASTO, ZF–SERVIS, WEBCO.

SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS – novinka letošního podzimu

Letošní novinkou je interaktivní, specializovaný B2B veletrh se zaměřením na dopravní infrastrukturu chytrých měst. Unikátní koncept veletrhu nasimuluje v části výstavní haly 2 město, kde bude návštěvníky přepravovat autonomní autobus a jednotlivé zastávky pak budou tvořit výstavní expozice. Hlavními body budou zejména řízení dopravního provozu, řešení parkování, informační a odbavovací systémy, platební a satelitní technologie, elektrické dopravní prostředky pro veřejnou dopravu, infrastruktura pro městskou mobilitu a celkově městská doprava budoucnosti.

Doprovodný program veletrhu SCTS

Součástí veletrhu SCTS je dvoudenní konference na téma Čistá energie v hromadné dopravě, která proběhne ve dnech 22. – 23. 11. 2022. Partnerem konference je Skupina ČEZ a projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

Hlavními tematickými bloky konference jsou novinky a trendy elektrických autobusů, jejich dobíjení a financování, Smart City řešení pro hromadnou dopravu a dotace.

V rámci programu vystoupí řečníci ze státních i nestátních organizací. Kompletní program konference i registraci najdou posluchači na www.scts.cz.

Svou expozici představí mimo jiné i firmy jako E.ON, Ekolo, MEVA, HOBBYTEC, ENERGY HUB, Spel, Colmex, Roboauto, ČVUT nebo BringAuto.

Miliony přepravených pasažérů mají na kontě elektrobusy jezdící po celé ČR, jejichž provoz je spojen s aktivitami Skupiny ČEZ. Ta se podílela na výstavbě dobíjecího zázemí nebo podporuje provoz linek.

Nejnovější články

Trendy
Timber Praha – první udržitelná dřevostavba bytových domů v Praze

Domy komorního charakteru Timber Praha obsahují 62 jednotek...

Arcus City – v blízkosti přírody, na dosah...

Expertní pohled
Fulfillment: Revoluce v logistice

Fulfillment není jen proces doručování zboží, je to...

Majitelé e‑shopu se nemusejí starat o kapacitu skladových...

Nicméně vize značky LOG4U sahá daleko za pouhé...

Společnost Geek+ přinese špičkové mobilní roboty pro přepravu...

Trendy
Perfektní klima pro elektrické vozy

Všude tam, kde jsou kladeny vysoké požadavky na výkon,...

HVH topení přeměňuje stejnosměrný elektrický proud na teplo...

Pokud máte benzinové nebo naftové auto, je pro...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Největší logistický kongres v ČR se blíží

Logistika a doprava patří mezi nejdůležitější pracovní úkony mezi...

Všechny zmíněné faktory představují příležitost pro spojení s loajální...

Velký kongres EASTLOG, který se bude konat 30....

Analýzy
České nábytkářství oslabuje, ale ne dramaticky

„Již několik let panují v globální ekonomice jisté propady,...

„Pokles na 51,45 mld. Kč je stále velmi...

Špatná podle Tomáše Lukeše není ani spotřeba nábytku...

Suma za import nábytku v roce 2023 dosáhla 28,18...

Za vyloženě pozitivní trend AČN považuje růst podílu...

Český nábytek podle Čudky vyniká invencí i kvalitou....

Aktuality
Ocenění Nábytek roku 2024 ovládla kancelářská soustava

Vítězná kolekce je dílem designerů Aleše Bartáka, Michaela...

Ocenění Nábytek roku uděluje Asociace českých nábytkářů (AČN)...