Úterý 23. dubna 2024
ikona hodiny5. 12. 2022 16:48

V Písku poděkovala Komora firmám, které pomáhají

Podnikatelské fórum v Písku, které se uskutečnilo předposlední listopadový den, hostilo členy oblastní kanceláře Jihočeské hospodářské komory v Písku, ale také zástupce Jihočeského kraje a města Písek. Hlavním tématem setkání bylo poděkování firmám, které se aktivně zapojují do pomoci na Písecku. 13 členů komory si převzalo z rukou místopředsedy Jhk a generálního ředitele ČSAD Autobusy a.s. Vladimíra Homoly ocenění za pomoc v rámci projektu Obědy pro děti. Z úst hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby zazněla aktuální témata jako energie a doprava, což patří i k důležitým oblastem pro město Písek.

Dominika Chládková autor

Foto: Jhk Podnikatelského fóra se také zúčastnil (zleva) Vladimír Homola, místopředseda Jihočeské hospodářské komory, Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje, a Michal Čapek, starosta města Písek Foto: Jhk

Na píseckém podnikatelském fóru poděkovala Jihočeská hospodářská komora svým členům za podporu rodin v nouzi či pomoc ukrajinským uprchlíkům. „Když jsme v polovině roku 2021 přišli s projektem Obědy pro děti, nečekal jsem takový zájem a odezvu. Obratem se nám totiž přihlásilo 13 členských firem, které díky projektu od září 2021 hradí dětem, jež se dostaly do složité životní situace, obědy ve školní jídelně. A i když se samotné firmy v souvislosti s energetickou krizí letos dostávají do složité situace, v úsilí podpořit ty nejpotřebnější nepolevují. Naopak. V novém školním roce přispívají i dalším dětem. Členové Jhk tak dnes podporují děti v Písku, které by si jinak nemohly dát teplý oběd ve školní jídelně se svými kamarády,“ říká Vladimír Homola, místopředseda Jihočeské hospodářské komory (Jhk) a generální ředitel ČSAD Autobusy, a dodává, že obdobných projektů a aktivit, kde firmy pomáhají, je více.

Ocenění Jhk za účast v projektu Obědy do škol obdrželo 13 členů Jhk

  • Josef Staněk
  • Asociace jihočeských rodin z.s.
  • Hotel OtavArena***
  • Laser Arena Písek – HOTNET s.r.o.
  • ALGORIT CZECH, s.r.o.
  • Jitex COMFORT s.r.o.
  • PROGRESS sportswear, s.r.o.
  • I-services s.r.o.
  • ALFA výroba jednoúčelových strojů s.r.o.
  • ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s.
  • Smart BioEnergy s.r.o.
  • Lenka Krejčová
  • Interplex Precision Engineering Czech Republic s.r.o.

Podnikatelské fórum připravila na předposlední den v listopadu Jihočeská hospodářská komora, oblastní kancelář v Písku ve spolupráci s Obchodní akademií Písek, která fórum v letošním roce hostila. Fórum je tradičně příležitostí pro setkání členů Jhk a partnerů, výměnu informací a kontakt s partnery, ale také zástupci měst, obcí a kraje, kteří tak mají příležitost si s firmami prodiskutovat řadu témat. Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba, který přijal pozvání do Písku, seznámil podnikatele s aktuálními tématy Jihočeského kraje a představil situaci v oblasti dopravy či energií. Hostem fóra byl také starosta města Písek Michal Čapek spolu s 1. místostarostkou Petrou Trambovou a 3. místostarostou Josefem Soumarem, kteří se tématu energií a dopravy také dotkli. Diskutovalo se i o aktuálních tématech pro město Písek, jako je výstavba spalovny či rozvoj oblasti Žižkova kasárna. Směrem k podnikatelům pak zazněla nejen pochvala za spolupráci a zvýšení příjmů města, ale také prosba podpořit ve spolupráci s městem podnikavost a spolupráci se školami.

Pochvala za spolupráci zazněla i od Vladimíra Homoly, který poděkoval bývalé starostce města Písek, paní Evě Vanžurové, za dlouholetou spolupráci právě s Jihočeskou hospodářskou komorou a píseckými podnikateli. 13 členů komory si pak z rukou Vladimíra Homoly a ředitelky oblastní kanceláře Jhk v Písku Kateřiny Rybaříkové převzalo ocenění za pomoc dětem v rámci projektu Obědy pro děti: „Nápad pomoci píseckým dětem nám představila naše členská firma před prázdninami 2021. Záměrem od počátku bylo pomoci dětem, jejichž rodiče díky ztrátě partnera nebo jiných složitých událostí v rodině  nemají na zaplacení obědů ve školní jídelně a děti tak přicházejí  o možnost potkávat se s kamarády i při jídle a kvalitně se stravovat. Projekt Obědy pro děti funguje již léta po celé České republice – přispět se dá na transparentní účet organizaci Women for women o.p.s. V Písku však realizujeme pomoc konkrétním píseckým dětem a pomoc organizujeme tak, že dárce zaplatí oběd přímo školní jídelně za konkrétní dítě. Právě tato přímá podpora v místě, kde firmy působí, byla to, co naše členy zaujalo,“ vysvětluje Kateřina Rybaříková a dodává, že obědy pro jedno dítě vychází na cca 600 Kč měsíčně. Spolupráce se týká základní školy J.K. Tyla a základní školy v Záhoří. Pomoc získal také jeden student z Obchodní akademie v Písku.

„Poděkování patří nejen těmto 13 členům Jhk. Podporu nabízí totiž i řada dalších našich členů, ať se to již týká pomoci uprchlíkům z Ukrajiny, darování různého materiálu do škol či podpoře dalších projektů a akcí včetně té finanční. Za to jim patří velký dík i dnes. Alespoň formou potlesku zazněla i těmto firmám od Jhk, jejích členů a hostů pochvala,“ dodává Kateřina Rybaříková.

Články autora Dominika Chládková

Nejnovější články

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...

Trendy
Revoluční služba Office as a service

Program je platformou pro pronájem zcela kompletní kanceláře...

V roce 2024 je společnost U1 odhodlána i...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...