Středa 24. dubna 2024
ikona hodiny6. 1. 2023 13:53

Startup Mindzero Davida Semeráda (STRV) s inovativním konceptem potlačování stresu poutá pozornost investorů

Extrémní podmínky umí nastartovat lidský potenciál

Schopnost uvolnit se a bojovat se stresem je velmi důležitá pro každého moderního člověka. S revolučním konceptem skupinových lekcí kombinujících kontrolované využití extrémních teplot, nejmodernější biohacking technologie a vedenou relaxaci nyní přichází americký startup Mindzero, který nabízí vědecky potvrzenou a efektivní alternativu ke zbytečně nadužívaným farmaceutikům. Vznikl jako první svého druhu ve Spojených státech z vlastních zkušeností spoluzakladatele a bývalého CEO STRV Davida Semeráda, který chce nabídnout inovativní relaxaci s využitím nejnovějších poznatků o lidském těle, to vše přirozenou cestou. V USA má první studio velký úspěch, do tří let plánuje Semerád až sto dalších poboček po celé zemi. Nyní startup míří do pre-seedového investičního kola, které má podpořit růst a rozvoj projektu. 

Michal Šenkeřík autor

Foto: Shutterstock.com Unikátní metoda potlačování stresu Foto: Shutterstock.com

„V dobách, kdy jsem vedl startup STRV, jsem si sáhl na dno svých psychických sil. V dnešní uspěchané době je trend dávat práci všechno, ale často zapomínáme pečovat i o sebe, na což jsem také doplatil. I když jsem se šest let pokoušel meditovat, výsledky v kombinaci s vynaloženým úsilím pro mě nebyly dostačující. Začal jsem se proto intenzivně zajímat nejen o duševní, ale i fyzické zdraví, z čehož vzešel samotný nápad na Mindzero. Ve Spojených státech je zdraví víceméně řízeno farmaceutickým průmyslem, což je velký problém. Přitom existují efektivní metody na odbourávání stresu a prevenci syndromu vyhoření, jako je sauna, otužování, aromaterapie, pulzující elektromagnetické pole, infračervené světlo a další vědou ověřené moderní technologie. Ve svém projektu jsem se rozhodl všechny tyto metody spojit do jednoho zážitku, jenž má dle studie, kterou jsme vypracovali ve spolupráci s univerzitou King’s College, 92% úspěšnost v odbourání stresu. A to nejdůležitější je, že si jej může dovolit praktický každý,“ říká David Semerád, zakladatel startupu Mindzero.

Startup již nasbíral prvotní hybridní investici ve výši 1,3 milionu dolarů, sestávající z klasického a konvertibilního úvěru. Navíc má podporu investorů, mezi které kromě několika amerických strategických andělů patří např. Andrej Kiska, Ondřej Bartoš, Lubo Smid, Robert Kyncl, Jan Bednář, Tomáš Krcha, Katka Sabo a Robin Raszka. A nyní ještě v rámci pre-seed investičního kola chce vybrat další milion dolarů převážně mezi českými investory, kteří se chtějí podílet na růstu projektu ve Spojených státech. Unikátní je i způsob, jakým Semerád přistupuje ke krytí investice. V roce 2030, kdy s firmou plánuje vstup na burzu, se totiž budou moci investoři sami rozhodnout o ponechání equity podílu ve firmě. V opačném případě mohou nechat vyplatit z prodeje jednoho z Davidových bytů v pražském Karlíně, jehož hodnota se pohybuje ve výši aktuálně vybírané částky.

Světové zdraví a obří růst 

Po úspěchu prvního studia se má nadcházející investice postarat o výstavbu a rozjezd dalších čtyř poboček. Dlouhodobým plánem je pak vytvořit rozsáhlou síť s až 3 500 studii napříč Spojenými státy, které budou mít za cíl ukázat lidem ucelený, a přitom jednoduchý způsob, jak se starat o své duševní i fyzické zdraví s využitím moderních a prověřených postupů. Například podle studie společnosti Wrike z roku 2019 uvedlo až 94 % lidí, že zažívají každodenní stres na pracovišti. Pro 54 % respondentů je přitom stres příčinou nekvalitního spánku, dlouhodobé vystavení takovému stavu pak může vést ke zdravotním problémům i syndromu vyhoření.

„V Americe nejsou sauny zdaleka tak rozšířené jako v České republice. A pokud chce zákazník špičkovou péči, většinou jsou také extrémně drahé. Cílem našich studií je nabídnout ty nejlepší relaxační služby s využitím nejmodernějších technologií, které budou také finančně dostupné. Především ale chceme zcela změnit přístup lidí k mentálnímu i fyzickému zdraví, který doposud ovládaly prášky proti bolesti a kapky na zklidnění. Mindzero v koncentrovaném 50minutovém zážitku udeří na všechny smysly a člověka oživí,“ dodává Semerád. Na pomoc s rozvojem firmy přitom získal špičku v řízení řetězce předních českých resortů.

Ve Spojených státech jde o první projekt svého druhu, který spojuje celou řadu služeb do skupinových lekcí. Studio je vybaveno nejmodernějšími technologiemi, jež sezení doplňují o HD videoprojekci, lasery, interaktivní světelné efekty, binaurální nahrávky zvuku, elektromagnetickou terapii či léčbu červeným světlem. Celkový zážitek sestává také ze speciálního dechového cvičení, vedeného soustředění, sauny, ledové koupele a terapie vonnými oleji. Celá metoda se opírá o hormezi, tedy postupnou relaxaci a otužování organismu prostřednictvím kontrolovaných dávek různorodých extrémních podmínek, například rychlým přechodem mezi horkou a studenou vodou. To má blahodárné účinky na fyzický i mentální stav účastníka, který se dokáže restartovat a postupně lépe odolává stresu.

Články autora Michal Šenkeřík

Nejnovější články

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...

Trendy
Revoluční služba Office as a service

Program je platformou pro pronájem zcela kompletní kanceláře...

V roce 2024 je společnost U1 odhodlána i...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

„Enrico Letta při psaní zprávy o vnitřním trhu...

„Posouzení dopadů by mělo být zaměřeno na kvalifikované...

Aktuality
Vítězí smysl pro detail a tradice  

„Stejně jako minulý rok, ani letos se v...

Každá realizace byla posuzována porotou, která je složena...

Oblíbená soutěž Pokrývači sobě, kde samotní pokrývači hlasují...

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...