Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami
Expertní pohled 23. 4. 2024 07:21Stejná práce, ale jiné platové ohodnocení. Podle dat Statistického úřadu Evropské unie činí rozdíl ve mzdách mezi ženami a muži...
Stejná práce, ale jiné platové ohodnocení. Podle dat Statistického úřadu Evropské unie činí rozdíl ve mzdách mezi ženami a muži...
Včera jsme si připomenuli Den Země, který se každoročně koná 22. dubna a je jednou z nejdéle existujících globálních ekologických inciativ,...
V roce 2023 poskytoval tento model v jiných odvětvích firmám růst i přes 100 % ročně. Společnost U1 space design...
Proč je důležité si připomínat, jak se svět zlepšil? Proč zdůrazňovat příběhy pokroku? Proč ukazovat, že za humny věci fungují...
Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu bývalý italský premiér Enrico Letta ve své...
V 19. ročníku soutěže Tondach Pálená střecha byli vyhlášeni vítězové ve třech hlavních kategoriích – Rodinné domy a obytné stavby,...
Česká společnost získala nejprestižnější cenu světa designu Fuorisalone Award za svou expozici Re/Creation. Cenu uděluje designérská komunita na milánském týdnu...
Muzeum je tak trochu konzerva, která slouží k uchování historie pro další léta a generace. Podaná ve více či méně...
Banky zlevňují hypoteční úvěry hodně pozvolna. Prudký pokles úrokových sazeb by mohl vyvolat spirálu refinancování i běžících fixací nebo tlak...
Nově vystavených bytů v rámci celé republiky během první poloviny roku přibyde. Objem nového bydlení by se podle předpokladů měl zvýšit...
Všechny výsledky
Gastroturistika. Speciální cestovní ruch, který velmi dobře funguje právě v Česku. Existují totiž Czech Specials restaurace a cukrárny, tedy gastronomická zařízení, která nabízí výjimečný chuťový zážitek. Jednou z posledních aktivit, které cestování za jídlem a pitím po Česku doma i v zahraničí podpořily, byl úspěch českého Národního týmu kuchařů a cukrářů na Culinary World Cup. Také nová kuchařka Recepty ze Zájezdního hostince U Jiskrů. A právě dnes, tedy tuto středu, bude mít v České televizi premiéru série dokumentů Příběhy starých hospod.
Absolventka televizní žurnalistiky na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a marketingové a sociální komunikace na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Pracovala řadu let jako televizní redaktorka v domácím zpravodajství České televize, později jako ředitelka odboru komunikace a tisková mluvčí České správy sociálního zabezpečení, tisková mluvčí Karlovarských minerálních vod, vedoucí komunikace a mluvčí Ministerstva práce a sociálních věcí, ředitelka marketingu a komunikace CzechInvestu, mediální zástupkyně Svazu měst a obcí či Asociace krajů a ředitelka komunikace, vedoucí tiskového oddělení a tisková mluvčí Ministerstva průmyslu a obchodu. Aktuálně pracuje jako tisková mluvčí České centrály cestovního ruchu – CzechTourism.
V osmidílném cyklu se představí hostince napříč Českem. Zazní zajímavosti o pivu, které k tuzemské gastronomii neodmyslitelně patří. Vždyť vaření tohoto nápoje má u nás tisíciletou tradici. „S pivem je spojená často unikátní architektura pivovarů, pivní stezky nebo specifická kultura českých hospod s jedinečnou atmosférou, kterou stojí za to zažít,“ říká ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget a dodává: „Vše ukáže nový televizní seriál Příběhy starých hospod, na jehož vzniku jsme se podíleli. Pořadem bude provázet herec Josef Polášek, vyzpovídá štamgasty, pamětníky i historiky.“
Ke gurmánským zážitkům v Česku patří také víno. Česká a moravská vína slaví mezinárodní úspěchy a turisté si je mohou vychutnat jak v tradičních vinných sklípcích, tak v moderních designových vinařstvích. Nechybí malebná krajina, autentická regionální kuchyně, tradice či folklor. I proto se letos v březnu Česko díky spolupráci agentury CzechTourism, Národního vinařského centra/Salónu vín a vinařských regionů vůbec poprvé představí na Mezinárodní konferenci pro vinařskou turistiku ve španělské Tarragoně. A v polovině července také na National Geographic Food Traveller Festivalu v Londýně. Pokud se podaří uspět podobně jako na nedávném Světovém kulinářském poháru (Culinary World Cup) v Lucemburku, stopa tuzemské gastronomie v zahraničí se zase zvětší, stejně jako zájem o cestování do a po Česku.
„Na Culinary World Cup jsme poctivě trénovali. Senzační „tělocvičnu“ nám poskytlo Národní zemědělské muzeum a skvělou podporu také CzechTourism. I díky nim jsme ze světového pohárů domů přivezli několik zlatých a bronzových medailí. Díky moc všem členům týmu za báječnou práci, kterou odvedli a všem partnerům za podporu. Věřím, že nám zachováte přízeň i v budoucnosti, v roce 2024 nás čeká Olympiáda ve Stuttgartu,“ říká manažer Národního týmu kuchařů a cukrářů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR) Tomáš Popp.
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR na prosincovém Světovém kulinářském poháru získal bronz za Chefs table pro 12 osob a stejnou medaili i za tříchodové menu pro 110 osob. Ještě lépe se dva členové týmu umístili v individuálních kategoriích – Vojtěch Petržela přivezl 3 x zlato za carving, Iva Roháčová má nejcennější kov za individuální skulpturu. Jak to na Světovém kulinářském poháru 2022 vypadalo se můžete podívat na www.vatel.lu, řadu informací najdete také www.narodnitymkucharu.cz a facebooku Czech Specials.
Na posledně zmiňovaném kanále si lze přečíst také o dalším gastrolákadle. Nové kuchařce Recepty ze Zájezdního hostince U Jiskrů. Vyšla koncem listopadu, má 260 stran a obsahuje 95 receptů, které si hosté oblíbili. V knize nechybí témata jako třeba Knedlíkové nebe, Vegetariánská zabijačka či Narozeniny M. D. Rettigové. Vše pochází z hostince Martina Jiskry ve vesničce Kbelnice v polovině cesty mezi Strakonicemi a Pískem. „Náš zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Po cestách s vařečkou v ruce po celém světě jsem nakonec vybudoval vlastní podnik zaměřený na poctivé české pokrmy. Právě ty lákají a velmi oceňují naši hosté,“ říká šéfkuchař a majitel Zájezdního hostince U Jiskrů Martin Jiskra a dodává: „Recepty, které v kuchařce najdete, jsem sám vařil, ochutnal, znovu uvařil a pak všechny sepsal. S cílem udělat radost čtenářům, tedy lidem, kteří mají rádi dobré jídlo. Snad se to povedlo, soudě i podle kmotrů publikace Jirky Lábuse, Vildy Udatného a Lukáše Hejlíka.“
Zviditelnění tuzemského cestovního ruchu patří mezi úkoly CzechTourism. Gastroturistiku jako jeden z produktů letos tak mimo jiné podporuje i letošní kampaní na téma tradice, aneb Přijeďte zažít tradiční i nové. A v rámci dříve zmiňovaného Czech Specials.
„CzechTourism v projektu Czech Specials podpořil jak účast českého týmu na Culinary World Cup, tak vydání kuchařky Recepty ze Zájezdního hostince U Jiskrů. Z ní chceme některé recepty postupně zařadit i na web www.czechspecials.cz/recepty. Aktuálně tam můžete „ochutnat“ už třeba zapečený houbový guláš. A pokud se za ním vydáte na výlet, při kterém poznáte i další krásy Jihočeského kraje, na vlastní kůži poznáte, jak příjemná gastroturistika může být,“ uzavírá ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget.
Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....
Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...
Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...
Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...
Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...
Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...
Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...
K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...
Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...
Program je platformou pro pronájem zcela kompletní kanceláře...
V roce 2024 je společnost U1 odhodlána i...
Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...
Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...
Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...
Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...
Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...
Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...
Češi nyní tvoří 56 procent všech turistů v...
Z cestovatelů jsou čím dál tím častěji gurmáni....
Tak zvané silent travel se stává jasným trendem...
Jednotlivý provozovatelé jdou s dobou ale i v...
Ambassador Awards Evening se uskutečnil pod záštitou primátora...
„Celý profesní život se snažím posouvat českou onkologii...
Hlavními partnery večera byly: Hlavní město Praha, Ministerstvo...
Na Florenci 2116/15, 110 00 Praha 1
Registrace u Městského soudu v Praze, Spisová značka: A 8179
IČO: 49279530, DIČ: CZ49279530
Táboritská 23/1000, 130 00 Praha 3
Registrace u Městského soudu v Praze, Spisová značka: C49535
IČO: 25098853, DIČ: CZ25098853
Šéfredaktor: Petr Karban (petr.karban@cot.cz)