úterý 28. ledna 2025
ikona hodiny 9. 1. 2021 07:55

MMR prodlužuje lhůtu pro podávání žádostí v COVID – Podpora cestovního ruchu

Začátkem listopadu 2020 vyhlásilo Ministerstvo pro místní rozvoj dotační titul COVID - Podpora cestovního ruchu na podporu cestovních kanceláří, agentur a průvodců v cestovním ruchu. Ministerstvo vyslyšelo požadavky a posunulo lhůtu na podávání žádostí až do 29. ledna 2021. Podnikatelé tak budou mít více času na přípravu a podání žádostí o podporu.

Veronika Vároši autor

ředitelka odboru komunikace Ministerstva pro místní rozvoj ČR

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

 „Vycházíme vstříc žadatelům, aby stihli podat žádosti o naši podporu. Uvědomujeme si současnou situaci a fakt, že například cestovní kanceláře a agentury jsou nyní vytíženy administrativními úkony spojenými s rušením zájezdů do zimních destinací a s řadou pracovníků na ošetřovném,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Program COVID-Podpora cestovního ruchu obsahuje dotační tituly na podporu cestovních kanceláří, agentur a průvodců v cestovním ruchu. Účelem dotace je zmírnění negativních dopadů na podnikatelské subjekty v ČR spojených s vydanými usneseními vlády v souvislosti s pandemií nemoci COVID-19. K dnešnímu dni bylo přijato 1 464 žádostí a vydáno rozhodnutí 279 žádostem za téměř 170 mil. Kč. „První žádosti byly proplaceny již po 15 dnech od jejich podání. Žádosti se vyřizují průběžně dle data a času podání,“ dodává Klára Dostálová.

Nejnovější články

Expertní pohled

Výše daně z nemovitosti může překvapit

Termín k podání přiznání k dani z nemovitosti...
Analýzy

Jsou české hory příliš drahé?

Rozčarování českých turistů ze zimních radovánek na horách...
Pohled z praxe

Chuť i kvalita nedobrovolně ustupují ceně

Čeští zaměstnanci vnímají výrazné rezervy ve svém stravování...

Nejnovější Aktuality

Expertní pohled

Výše daně z nemovitosti může překvapit

Termín k podání přiznání k dani z nemovitosti...
Analýzy

Jsou české hory příliš drahé?

Rozčarování českých turistů ze zimních radovánek na horách...
Pohled z praxe

Chuť i kvalita nedobrovolně ustupují ceně

Čeští zaměstnanci vnímají výrazné rezervy ve svém stravování...