Úterý 30. dubna 2024
ikona hodiny17. 4. 2024 08:14

Fulfillment: Revoluce v logistice

V digitálním světě, kde se nákup přes internet stává preferovaným, mají majitelé e‑shopů stále větší zájem o efektivní a spolehlivé způsoby doručení zboží. Z tohoto důvodu roste zájem o fulfillment, důležitý pojem v oblasti logistiky.

David Vachník autor

majitel společnosti Vapol

Foto: Vapol Fullfilment mění logistiku Foto: Vapol

Fulfillment není jen proces doručování zboží, je to komplexní řešení zahrnující celý cyklus od příjmu zboží, balení, označení až po doručení zákazníkovi. Značka LOG4U se stala průkopníkem v poskytování těchto služeb s využitím nejmodernějších technologií skladování. Hlavní výhodou fulfillmentu je úspora času a námahy na straně e‑shopu, omezení nákladů, a hlavně odbourání starostí s logistikou. Díky optimalizovaným procesům a využití moderních postupů jsou dodací lhůty zkráceny na minimum, což vede k vyšší spokojenosti zákazníků a k zvýšení jejich loajality. Při přijetí objednávky do 17:00 garantuje značka LOG4U vyexpedování zboží i s předáním přepravní službě a doručení do druhého dne v rámci České republiky, Slovenska a Maďarska (až k hranicím s Rumunskem).

Foto: Vapol Ve skladech už nic nebude jako dřív Foto: Vapol

Majitelé e‑shopu se nemusejí starat o kapacitu skladových prostor, obalový materiál, personál nebo technologické inovace. Jenom úspora za jednoho skladníka je za mzdu, sociální a zdravotní pojištění a další náklady přibližně půl milionu ročně. S 30letou historií v oboru skladování a distribuce se značka LOG4U stává jednou z předních hi‑tech logistických firem působících v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Zkušenosti a odbornost zajišťují spolehlivý a efektivní servis pro širokou škálu klientů. Již 15 let značka využívá automatické zakladače od firmy VertiFlex, což je důkazem kontinuálního investování do moderních technologií. Tyto zakladače zvyšují efektivitu a rychlost manipulace se zbožím, která přispívá k zajištění spolehlivého doručení. V roce 2023 bylo zkolaudováno nové kompletační centrum v Holešově na dálničním uzlu Česka, Slovenska, Maďarska a Polska. Nové prostory poskytují moderní a bezpečné prostředí pro skladování zboží, což umožňuje značce LOG4U větší příjem objednávek a tím konkurenční výhodu spravovaným e‑shopům.

Foto: Vapol David Vachník, majitel společnosti Vapol Foto: Vapol

Nicméně vize značky LOG4U sahá daleko za pouhé rozšíření skladovacích prostor. Jejím cílem je neustále se rozvíjet a inovovat, například zavedením robotických transportních linek. Plánují expanzi skladovacích prostor a získání nových klientů, aby mohli pokrýt potřeby e‑shopů, které si tyto služby dříve nemohly nasmlouvat. Množství automatizací ve skladu LOG4U ukazuje, že budoucnost logistiky začala už dnes. Moderní technologie jako VertiFlex, poloautomatické VNA stroje Toyota a roboti od Geek+ přinášejí do logistických operací novou úroveň efektivity, rychlosti a spolehlivosti. Systém vertikálních zakladačů s výškou 14 metrů a s duálním policovým řešením umožňuje maximální využití dostupného prostoru. Díky automatické konsolidaci zakázek do větších celků dosahuje produktivita jednoho skladníka až 250 piků, tedy je schopen připravit za hodinu až 250 jednopoložkových nebo 25 desetipoložkových objednávek. Indukčně vedené VNA vozíky Toyota jsou nedílnou součástí vybavení skladu LOG4U. Umožňují manipulaci mezi vysokými regály a usnadňují jízdu v úzkých uličkách. Skladníci můžou využít i ty nejvyšší prostory ve skladech a zvýšit tak celkovou kapacitu skladu.

Společnost Geek+ přinese špičkové mobilní roboty pro přepravu nákladu a paletizaci. Roboti pracují plně autonomně a spolupracují s lidmi a dalšími stroji ve skladu, což zvyšuje produktivitu a snižuje náklady na logistiku. Pro zajištění plynulé a bezpečné spolupráce LOG4U používá rozhraní API. API je klíčovým prvkem softwaru, který umožňuje propojení různých systémů a aplikací. Integrace pomocí API poskytuje rychlé a bezproblémové propojení s dalšími systémy, jako je e‑shop nebo účetnictví. To znamená, že je možné automaticky přenášet informace o produktech, objednávkách, stavu skladu a dalších relevantních údajích mezi různými systémy bez potřeby ručního zásahu. Pro více informací navštivte web loq4u.cz, kde se dozvíte více informací.

Nejnovější články

Analýzy
Každý druhý e-mail na Seznamu je marketingové sdělení

Data za rok 2023 potvrzují, že popularita e-mailingu...

Právě hromadné zprávy tvoří v Seznam schránkách každý...

Seznam rozděluje e-maily do tří složek: Primární, Hromadné...

Nejúspěšnějším měsícem v počtu odeslaných e-mailů byl v...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Nejnovější Expertní pohled

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Expertní pohled
Trhy v korekci, co bude dál

Akcie a dluhové cenné papíry jsou velmi citlivé...

Pokud se podíváme na historické zkušenosti s propady na...

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...