Sobota 29. června 2024
ikona hodiny25. 6. 2024 07:38

Nábor, který jde s dobou

Nelisa snižuje výdaje na online nábor až o 80 %

Důvěřuje jí přes 700 společností, například Air Bank nebo Škoda Group

Platforma Nelisa přináší do Česka trend programatické reklamy v oblasti náboru zaměstnanců. Dává si za cíl sehnat klientům ty nejvhodnější uchazeče a daří se jí to díky skloubení programatické reklamy a umělé inteligence. S pomocí pokročilých algoritmů a datové analýzy náborářům zajišťuje výrazně nižší náklady na kandidáta a šetří čas. Od jejího založení v roce 2021 Nelisu využilo více než 700 firem a v tržbách roste v průměru o 70 % ročně. Mezi nejznámější tuzemské klienty patří PPF banka, TV Nova, Airbank nebo Škoda Group. Ze zahraničí pak vkládá důvěru v Nelisu například Procter & Gamble či Heidelberg Materials.

Tereza Vyhnanovská autor

Foto: Shutterstock.com Platforma snižuje výdaje na online nábor až o 80 % Foto: Shutterstock.com

„Programatické inzerování umožňuje efektivnější a cílenější oslovování pasivních kandidátů, kteří často představují vysoce kvalifikované talenty, jež by jinak mohly zůstat nepovšimnuty. Tento přístup nejenže šetří čas náborářů, ale také zvyšuje pravděpodobnost obsazení pozic vhodnými kandidáty rychleji a efektivněji,“ říká Jan Paulas, CEO a spoluzakladatel platformy Nelisa.

Nelisa se svou službou náboru na klíč na český trh přináší zaměření na pasivního kandidáta. Nejedná se tedy o klasické vyvěšení inzerátu na pracovní portál, ale aktivní marketingovou kampaň, která vyhledává potenciální talenty v online prostředí tam, kde skutečně tráví svůj čas. Ať už se jedná o personalizovanou reklamu na sociální síti, nebo skrze bannery na webu, Nelisa se díky programatické reklamní kampani dokáže zaměřit na ty nejrelevantnější kandidáty. Ti na inzerovanou pozici kliknou a dostanou se rovnou na portál vytvořený pouze pro danou nabídku, kde se dozvědí všechny důležité informace, a mohou se rovnou přihlásit do výběrového řízení. Mohou se rovněž prokliknout na firemní profil inzerujícího klienta, kde se dočtou detaily o firmě a vidí všechny otevřené pozice, které zrovna firma poptává. Nehrozí ale, že kandidát zabrousí do nabídek konkurenčních firem, jak je to běžné u klasické inzerce.

Nelisa

Moderní náborová služba na klíč, která drží krok s dobou. Platforma využívá nejmodernější technologie programatické reklamy pro efektivnější a cílenější oslovení kandidátů. Pracovní nabídky tak pouze pasivně neleží na pracovních portálech, ale jsou aktivně prezentovány tam, kde potenciální uchazeči tráví svůj čas online. S kombinací umělé inteligence, datové analýzy a expertního náborového marketingu Nelisa umožňuje klientům optimalizovat náborové kampaně v reálném čase a cíleně oslovovat relevantní kandidáty. Nelisa nabízí široké spektrum služeb, které pokrývají vše od strategického plánování kampaně přes automatizovaný výběr umístění na více než dvaceti reklamních kanálech, kreativní copywriting a grafiku až po detailní analýzu a reportování výsledků. Toto vše umožňuje klientům soustředit se na klíčový aspekt podnikání – na lidi. Za projektem Nelisa stojí Jan Paulas, známý HR-tech inovátor, který ve spolupráci s Martinem Mičkou, CTO, vyvinul systém pro optimalizaci náborových kampaní. Nelisa je součástí investiční skupiny Miton v rámci HR-tech divize, kterou vede Tomáš Jiroušek.

„Náš systém pro automatické nakupování inzertních prostorů a vyhodnocování efektivity kampaní je více než jen technologie – je to vizionářský krok směrem k definování nových standardů v oblasti recruitmentu. Umožňuje nám přinášet naše služby na nové trhy a zároveň zvyšovat relevanci kandidátů, které svým klientům nabízíme,“ říká Martin Mička, CTO Nelisy.

Kvalita namísto kvantity

Pro personalisty využívání Nelisy znamená výrazné ulehčení práce a zároveň snížení nákladů na nábor. Nemusejí se starat o umístění a optimalizaci svých inzerátů – Nelisa zajišťuje, že jsou inzeráty v online prostoru efektivně distribuovány. Pokud by firma chtěla dosáhnout srovnatelných výsledků samostatně, vyžadovalo by to správu všech reklamních účtů, hlubokou znalost trhu, tým odborníků od grafiků po copywritery a složitý sběr dat pro účinné vyhodnocování kampaní. Nelisa poskytuje tyto služby za zlomek obvyklých nákladů a času, což firmám ušetří značné prostředky na náborové procesy.

Platforma odolává překážkám posledních let

Za dobu jejího fungování na trhu Nelisu využilo přes 700 firem. Mezi ně patří například skupina PPF, TV Nova, Air Bank nebo americká Procter & Gamble. „Partnery pro spolupráci si v Air Bank pečlivě vybíráme – naše požadavky jsou totiž poměrně obsáhlé, Nelisa nám perfektně pomáhá s cílením online kampaní, takže jsme nadšeni z přílivu adekvátních kandidátů z dalších zdrojů. Ceníme si otevřené komunikace a přátelského přístupu při onboardingu,“ pochvaluje si Klára Brousilová, HR specialistka z Air bank.

Navzdory globálnímu trendu poklesu náborových aktivit v minulých letech, které byly mimo jiné způsobeny hromadným propouštěním nebo zmrazením stavů, Nelisa v tržbách roste v průměru o 70 % ročně. To podtrhuje i fakt, že v roce 2023 realizovala pro své zákazníky 3 338 náborových kampaní, což je meziroční nárůst o 125 %.

Články autora Tereza Vyhnanovská

Nejnovější články

Cestovní ruch
Cestovatelský systém DROZD nově v Portálu občana

Z výsledků nedávného průzkumu agentury CzechTourism vyplývá, že 60...

Cestovní ruch je v České republice v gesci ministerstva pro...

Třetím doporučením ministerského poradce je nainstalovat si do...

K co možná nejhladšímu průběhu zahraničních letních dovolených českých...

Pohled z praxe
ČEZ ve svých kancelářích snížil spotřebu tepla o 15 %

Za šest let pokles spotřeby tepla o 15...

„Domácnosti i firmy k nám chodí pro odborné...

Cestovní ruch
Kongresové centrum Praha posiluje globální renomé sobě i Praze

Obchodní čísla za minulý rok naznačují, že budou...

KCP si za svého hostitele volí politické špičky,...

Cílení na velké mezinárodní konference se centru vyplácí...

Nejnovější Trendy

Trendy
Benefity pro zaměstnance do 5 minut

Ačkoliv virtuální platební karty na trhu již nějakou dobu...

Společnost nasazuje virtuální řešení u své karty All Inclusive,...

Zavedení virtuálních karet bude vedle zaměstnanců znamenat větší...

Trendy
Elektromobilita jako řešení pro krátký perimetr

Korejská automobilka, kterou symbolizují dva draci v logu,...

Proč vůbec SsangYong? Robustnost, terénní schopnosti, bezpečnost, osobitý...

Takže rozšíření portfolia? Přesně tak. Hlavně mě láká...

Proč si ale myslíte, že tohle řešení, na...

Trendy
Český startup získal 100 milionů na řešení problému s plasty

Technologie Green Future zvládne v komerčním provozu jako první...

Společnost prozatím investovala do vývoje technologie a stavby...

Kromě areálu s první dokončenou jednotkou termochemické recyklace ve...

„Jednotku ve Dvorcích jsme dokončili ke konci minulého...