Čtvrtek 4. července 2024
ikona hodiny2. 7. 2024 11:36

Seyfor vstupuje dvěma akvizicemi do oblasti HR řešení

Seyfor, jeden z největších evropských dodavatelů ICT řešení, přidává do svého portfolia hned dvě společnosti poskytující software pro recruitment. Koncem minulého týdne koupil Seyfor společnost Datacruit a současně získal 38% podíl v Recruitis.io. Obě platformy chce Seyfor nadále rozvíjet a současně také využít jejich synergie s dalšími svými produkty. Na klíčových pozicích v obou společnostech zůstávají dosavadní majitelé. S rozšířeným portfoliem chce Seyfor pronikat i na další evropské trhy.

Filip Vítek autor

Foto: Shutterstock.com Seyfor vstupuje do oblasti HR řešení Foto: Shutterstock.com

Společnosti Datacruit s.r.o. i Recruitis.io mají zásadní postavení v oblasti vývoje a poskytování softwaru ATS (Applicant Tracking System) pro recruitment a mezi jejich klienty patří mimo jiné velké nadnárodní společnosti. Obě akvizice posílí významně pozici i know-how Seyforu. Oblast digitalizace recruitmentu představuje novou kategorii v nabídce, která vhodně doplní personální a mzdové systémy, v nichž je Seyfor velmi silným mezinárodním hráčem. Vzájemné propojení otevírá proto nové možnosti a synergie.

Softwarová řešení nově nabytých společností pokrývají společně oblasti recruitmentu a onboardingu a řeší agendu od vyhledávání talentů přes jejich nábor a nástup až po případné ukončení působení ve společnosti. Mezi klienty řešení Recruitis patří například T-Mobile, Globus, UniCredit, Heureka, Seznam.cz či Decathlon. Náborová platforma Datacruit ATS je aktuálně k dispozici v osmi jazycích a využívají ji zákazníci v deseti zemích. Mezi klienty patří mimo jiné Aures Holding, Rohlík Group, Hofmann Personal, Deutsche Telekom Services, BENU, Super zoo a jen v ČR propojuje víc než 25 lokálních pracovních portálů včetně Jobs.cz či Práce.cz.

„Je to podruhé v naší historii, kdy současně kupujeme dva produkty zaměřené na stejný, pro Seyfor nový, tržní segment. Poprvé to byly pokladní systémy Dotykačka a Markeeta. Dnes je Dotykačka jednoznačným lídrem trhu pokladních systémů v České republice. Věřím, že podobný úspěch zopakujeme i s ATS službami Datacruit a Recruitis. Recruitment je dnes velmi náročná disciplína vyžadující velké know-how a kvalitní softwarová podpora je pro tento proces klíčová. Oba produkty patří k nejlepším na českém trhu, a proto se těším na spolupráci s oběma týmy a na využití vzájemných synergií, kterých vidím opravdu hodně,“ komentuje akvizice Martin Cígler, CEO Seyforu. „V Seyforu používáme Recruitis pro nábor už léta, a právě tato zkušenost byla jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli vydat se do tohoto segmentu trhu.“

Dosavadní majitelé společností Datacruit i Recruitis zůstávají na pozicích CEO akvírovaných společností a nadále se budou věnovat řízení firem. „S integrací obou produktů minimálně v krátkodobé budoucnosti nepočítáme, každý z nich má trochu jinou klientelu. Obě řešení budeme nicméně v brzké době začleňovat do portfolia služeb Seyforu, integrovat s našimi HR systémy a co nejdříve chceme začít těžit synergie ze zákaznických bází a ze zahraničních trhů kde působíme,“ doplňuje Cígler.

„Hlavním důvodem, proč jsme se rozhodli nechat vstoupit Seyfor do naší společnosti, je pomoc našemu ATS Recruitis.io a onboardingovému systému Onbee.app dostat se na zahraniční trhy, ve kterých Seyfor dominuje. Díky jeho orientaci na konzervativní část trhu se softwarem pro HR agendu si slibujeme přinést jejich zákazníkům svěží a moderní řešení pro jejich potřeby digitálního a moderního náboru a onboardingu nových zaměstnanců,“ komentuje akvizici Štěpán Bartyzal, CEO společnosti Recruitis.io s.r.o.

„V Datacruitu věříme v sílu digitalizace a umělé inteligence, které přetvářejí svět HR. Spolupráce se Seyforem nám otevírá mnoho příležitostí a synergických efektů pro integraci našich technologií, což nám umožní poskytovat zákazníkům ty nejlepší služby. Zároveň chceme dostat Datacruit ATS k širšímu spektru velkých zákazníků a akcelerovat zahraniční expanzi. Příchodem společnosti Seyfor získáváme velmi silného investora pro naplnění těchto ambiciózních cílů,“ říká Zdenek Bajer, zakladatel a CEO společnosti Datacruit s.r.o.

K podpisu obou akvizicí došlo během dvou dnů. Valuace obou společností byla ve stovkách milionů korun.

Nejnovější články

Pohled z praxe
Férový zaměstnavatel: Kdo letos získal nejlepší hodnocení?

„Dnešní pracovní trh je dynamický a konkurenční, a...

1. Agnostix Vynikající hodnocení získala od svých lidí...

1. Cesta domů Práce v organizaci Cesta domů,...

1. Skupina innogy Ocenění získává již potřetí. V...

„Atmoskop.cz poskytuje lidem mimo jiné také takzvaný Company...

Expertní pohled
Tonejde vs. 300 tisíc letadel

Druhou světovou válku dokázali Spojenci vyhrát díky obrovské...

Jedním z úzkých míst byla pracovní síla, zvlášť...

Názory
Lze Green Deal s novým Evropským parlamentem zrušit?

Zelená dohoda je shodou 27 členských států na...

Důležité je také lépe monitorovat implementaci Zelené dohody....

Nejnovější Pohled z praxe

Pohled z praxe
Férový zaměstnavatel: Kdo letos získal nejlepší hodnocení?

„Dnešní pracovní trh je dynamický a konkurenční, a...

1. Agnostix Vynikající hodnocení získala od svých lidí...

1. Cesta domů Práce v organizaci Cesta domů,...

1. Skupina innogy Ocenění získává již potřetí. V...

„Atmoskop.cz poskytuje lidem mimo jiné také takzvaný Company...

Pohled z praxe
ČEZ ve svých kancelářích snížil spotřebu tepla o 15 %

Za šest let pokles spotřeby tepla o 15...

„Domácnosti i firmy k nám chodí pro odborné...

Pohled z praxe
Závod ve vývoji umělé inteligence: Čína versus USA

Čínský gigant Sense Time nedávno ohromil svět představením...

Čínské úspěchy se neomezují jen na software, ale...

Společnost 01 navíc vyvinula i efektivní modely s...

Výsledky tohoto epického souboje titánů formují podobu naší...