Úterý 14. května 2024
ikona hodiny11. 11. 2021 16:17

Hospodářská ročenka mapuje ekonomickou situaci v Karlovarském kraji

Jak konkrétně se uplynulé měsíce podepsaly na chodu významných společností v Karlovarském kraji? To mapuje nová Hospodářská ročenka Karlovarského kraje 2020, kterou vytvořila Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) ve spolupráci s Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest, Karlovarským krajem a společností AQE advisors. Zajímavá publikace byla ve středu slavnostně pokřtěna v Art Centru Galerie 4 a nyní je k dispozici i široké veřejnosti.

Lenka Mansfeldová autor

Foto: KHK KK Foto: KHK KK

„Ročenka nabízí věrnou zprávu o úrovni kvality života v jednotlivých regionech obcí s rozšířenou působností i v Karlovarském kraji jako celku. Čtenáři by v publikaci měli najít informace, které jim pomohou při rozhodování a řešení různých situací v dnešní neklidné době. Mezi samotnými regiony by pak díky publikaci měla vzniknout zdravá konkurence a soutěžení o lepší příčky v jednotlivých žebříčcích v budoucích letech,“ uvedl předseda představenstva předseda Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje Tomáš Linda.

Zástupci KHK KK nespolupracovali s představiteli Karlovarského kraje pouze na ročence, v posledních měsících často jednali o aktuální situaci v regionu, která byla v mnoha ohledech nestandardní. „Z pohledu Karlovarského kraje se velmi zintenzivnila spolupráce s Krajskou hospodářskou komorou,“ potvrdil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. „Během našich společných setkání řešíme jak stav lokální ekonomiky a firem, tak proces transformace kraje, tedy jeho přechod od uhlí k novým zdrojům energie. Připravili jsme Plán spravedlivé územní transformace, který zahrnuje významné strategické projekty z území. Do konce roku by se jím měla zabývat vláda tak, aby v příštím roce mohlo začít čerpání finančních prostředků z Operačního programu Spravedlivá transformace na realizaci projektových záměrů,“ vysvětlil.

Podnikatele se snaží dlouhodobě podporovat také Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest. „Uplynulý rok byl těžký a přinesl spoustu výzev. Pandemie koronaviru na čas zastavila zemi a zmrazila příjmy podnikatelům. Tornádo na Moravě zase mnohým znemožnilo provozovat činnost úplně. V CzechInvestu si uvědomujeme tuto nelehkou situaci a snažíme se jí přizpůsobovat všechny naše služby,“ podotkl Patrik Reichl, generální ředitel agentury CzechInvest.

Hospodářská ročenka Karlovarského kraje 2020 bude distribuována členům KHK KK, představitelům obcí, ale také investorům. Zájemcům z řad široké veřejnosti bude ročenka k dispozici ke stažení na webových stránkách www.khkkk.cz, případně bude k dostání v tištěné podobě v sídle KHK KK na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu.

Články autora Lenka Mansfeldová

Nejnovější články

Pohled z praxe
Pietro Filipi se vrací na český trh

Značka Pietro Filipi byla založena v roce 1993...

I tento důvod vstupu SPM do Trenýrkárna.cz dokresluje...

Cestovní ruch
Praha zůstává mezi nejžádanějšími kongresovými destinacemi

V mezinárodním srovnání si zároveň Praha zajistila šesté...

Kongresový průmysl v hlavním městě si po vynucené...

Praha si ve svých strategických dokumentech zaměřených na...

Praha je v rámci České republiky dlouhodobě první...

Od roku 2022 můžeme na základě dat sledovat...

Trendy
Generace Alfa: Budoucnost nakupování

Podle analytické platformy Exploding Topics, která sleduje nové...

Jak pro americký zpravodajský portál Axios řekl spoluzakladatel...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...