Úterý 30. dubna 2024
ikona hodiny25. 5. 2023 06:07

Užít si golf v Turecku. Co víc si přát?

Turecko je ráj pro golfisty! Nejen díky rozsáhlým zeleným pláním a dokonalému zázemí, které poskytují luxusní hotelové resorty. Je to i malebná krajina, díky které zde zažijete skutečně pohádkovou dovolenou.

Petr Manuel Ulrych autor

moderátor a novinář, expert na cestovní ruch, ředitel mediální divize agentury COT group

Foto: Shutterstock.com Sueno Golf Club Belek Foto: Shutterstock.com

Golfová hřiště v posledních letech vyrůstají po celém Turecku, synonymem pro golf je ale jednoznačně letovisko Belek na Turecké riviéře, které se nachází necelých 40 km východně od Antalye. Na golfisty zde čeká nejen příjemné středomořské klima, ale také nádherná příroda s písečnými plážemi a řada antických památek. „Belek bývá občas nazýván hlavním městem golfu. Najdete tu kilometry fantastických hřišť i vynikající infrastrukturu pro golfisty,“ říká Klára Hálková, marketingová manažerka cestovní kanceláře Coral Travel CZ, u které tvoří Turecko základní stavební kámen katalogové nabídky.

Golf po celý rok, od rána do noci

Popularita Beleku je dána i tím, že zde slunce svítí zhruba 300 dnů v roce a průměrné teploty se pohybují kolem 20 stupňů. Na tamních perfektně upravených hřištích je tedy možné hrát prakticky celoročně. Hřiště, pod jejichž designem jsou podepsáni světově proslulí architekti jako David Feherty, Nick Faldo nebo Colin Montgomerie, jsou situována v úchvatném přírodním prostředí mezi malebnými horami a mořem. Některá hřiště vybudovaná na pobřeží Středozemního moře svým charakterem připomínají legendární osmnáctky v St Andrews či Pebble Beach. U všech klubů však najdete nadstandardní kvalitu. I to je jeden z důvodů, proč se golfisté do Beleku tak rádi vracejí.

Nejznámější hřiště

K nejvyhledávanějším patří National Golf Club, který byl otevřen v roce 1994 jako vůbec první hřiště v tomto regionu a jako první hostil profesionální golfový turnaj v Turecku. Toto hřiště s ferveji lemovanými eukalypty a borovicemi a s malebnými přírodními jezery navrhli bývalí profesionální golfisté David Feherty a David Jones.  Skvělý servis poskytuje i Cornelia Faldo Golf Club, The Pasha Golf Course nebo The PGA Sultan Golf Course.

„Zajímavým tipem je bezesporu i osmnáctijamkové hřiště Carya Golf Club, které se po rekonstrukci zapsalo do povědomí golfové veřejnosti jako první plně osvětlené hřiště v Evropě. Díky tomu si zde můžete zahrát prakticky kdykoli a vyzkoušet i kouzlo nočního golfu. V roce 2019 se tu také odehrál vůbec první mezinárodní turnaj pod umělým osvětlením,“ říká Klára Hálková.

Pro každého něco

Belek patří k nejexkluzivnějším oblastem Turecké riviéry nejen kvůli golfu. Kromě nejkrásnějších tureckých pláží zde na golfisty a jejich doprovod čeká spousta zábavy, aktivit v přírodě i historických památek. Mohou se vydat k vodopádu Kursunlu nebo do města hledat v tamní architektuře stopy řecké, římské, turecké či byzantské kultury. „V Beleku najdete také tématický zábavní park The Land of Legends s velkým bazénovým komplexem, kde čeká spousta dobrodružství na malé i velké. Pro dámy je zde zase hodně příležitostí k nákupům,“ láká Klára Hálková.

Zájezdy na Tureckou riviéru jsou u Coral Travel CZ postaveny na vlastních charterových letech se společností Freebird. Odlety jsou naplánovány nejen z Prahy, ale také z Brna a Ostravy.

Články autora Petr Manuel Ulrych

Nejnovější články

Analýzy
Každý druhý e-mail na Seznamu je marketingové sdělení

Data za rok 2023 potvrzují, že popularita e-mailingu...

Právě hromadné zprávy tvoří v Seznam schránkách každý...

Seznam rozděluje e-maily do tří složek: Primární, Hromadné...

Nejúspěšnějším měsícem v počtu odeslaných e-mailů byl v...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Cestovní ruch
Czechia Travel Trade Day 2024 v Hradci Králové právě odstartoval

TTD je jednou z největších tuzemských akcí na...

Se zvýšením zájmu o jednotlivé regiony významně pomáhá...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...