Pátek 10. května 2024
ikona hodiny10. 11. 2023 07:21

Dánská futuristka bude v Brně mluvit o budoucnosti inovací

Na mezinárodní konferenci Velvet Innovation, kterou pořádá 15. listopadu v hotelu Passage v Brně inovační agentura JIC, vystoupí jako hlavní host Daria Krivonosová, uznávaná expertka na budoucí trendy a ředitelka Kodaňského institutu pro studium budoucností (Copenhagen Institute for Futures Studies). Kromě ní se na pódiu objeví další desítky osobností z vědecké, akademické, startupové, politické i komerční sféry.

Martin Gillár Martin Gillár autor

Čtrnáct let se věnuje hlavně public relations a content managementu, má za sebou praxi v médiích i práci pro nevládní organizace a v komerčním sektoru. V minulosti se podílel na komunikačních kampaních týkajících se výrazných společenských témat a vedl mimo jiné i komunikaci mezinárodního filmového festivalu EKOFILM. Poslední roky působí v inovační agentuře JIC, kde má na starosti spolupráci s médii, obsahovou strategii a zároveň předává zkušenosti z marketingu začínajícím podnikatelům a studentům.

Foto: Shutterstock.com Dánská futuristka Daria Krivonosová bude v Brně na konferenci Velvet Innovation mluvit o budoucnosti inovací Foto: Shutterstock.com

Daria Krivonosová je považována za jednu z předních analytiček ve světě studia budoucnosti. „Daria patří ke špičkovým evropským analytičkám v oboru future studies. Dokáže vedle sebe poskládat klíčová data a trendy společenské, politické nebo ekonomické a najít překvapivé souvislosti. A s opravdu hlubokou znalostí napříč obory umí přesně pojmenovat možné scénáře v dlouhodobém horizontu,“ představuje hlavní řečnici Hanka Šudáková, manažerka Velvet Innovation a zároveň startupová konzultantka. „Velvet Innovation v sobě přirozeně téma budoucnosti nese. Proto jsme chtěli Dariu jako hlavního hosta,“ doplňuje Šudáková.

Práce Darii Krivonosové a její originální přístup ke studiu sociálních, politických a ekonomických trendů ji dovedly až na pozici ředitelky jednoho z nejrespektovanějších institutů ve svém oboru. Pod Krivonosiným vedením se Kodaňský institut pro studium budoucností specializuje na identifikaci a analýzu globálních trendů a proměnlivých paradigmat, které formují budoucnost našeho společenského a ekonomického vývoje. Krivonosová je známá tím, že umí propojit teorii s praxí a poskytovat pronikavé strategické poradenství pro řadu mezinárodních klientů a organizací. Kombinuje své rozsáhlé znalosti megatrendů a vzorců společenského vývoje s praktickými zkušenostmi z pozice vedoucí oddělení řízení podnikových rizik. Je také spoluautorkou zprávy The New Age of Trade: Trends and Drivers Shaping the World Economy, kterou prezentovala závěry na několika členských akcích pořádaných v Kodani, Oslu a Bruselu.

Tento rok se konference Velvet Innovation zaměří na klíčová témata udržitelného rozvoje a inovačních strategií pro 21. století. S širokou škálou speakerů, včetně významných osobností, jako jsou americký velvyslanec Bijan Sabet, sociolog Daniel Prokop nebo evangelizátor v oblasti umělé inteligence Filip Dřímalka, konference slibuje dynamický program plný přednášek, panelových diskuzí a síťovacích příležitostí.

Vstupenky na akci jsou již vyprodány, ale organizátoři slibují, že část výstupů zveřejní i formou videozáznamů na webu.

Články autora Martin Gillár

Nejnovější články

Pohled z praxe
Centrum lidských zdrojů pomáhá v Plzeňském kraji s integrací cizinců

„Podnikání v Plzeňském kraji čelí řadě výzev, které...

Tento nedostatek pracovníků firmy částečně řeší zapojením cizinců,...

Plzeňský kraj se nepotýká jen s problémy, ale...

V centru vznikají rovněž nové generace pohonů pro vozy...

Cestovní ruch
Emirates chtějí zdvojnásobit dubajskou ekonomiku

Dohoda byla podepsána na veletrhu Arabian Travel Market...

Partnerství zahrnuje širokou škálu iniciativ, na kterých mohou...

Aktuality
První Wienerberger fórum roku 2024 je tu!

„Wienerberger je lídrem ve stavebnictví na českém trhu,...

Těšit se můžete i na další pohledy do...

Závěr online konference bude věnován lícovému zdivu a...

Nejnovější Trendy

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...

Trendy
Jedenáctý ročník Laboratoře Nadace Vodafone je v plném proudu

„Každý rok se těšíme, jaké zajímavé projekty v...

Do jedenáctého ročníku Laboratoře Nadace Vodafone se probojovaly...

Digitální logoped Vyslovuj v průběhu akceleračního programu spustil...

„Pokroky čtveřice projektů nás motivují pokračovat v našem...

Aktuality
Virtuální vodárna. K čemu se hodí digitální dvojče úpravny vody?

Partneři oslovili město Železná Ruda, zda by se...

„Digitální dvojče představuje počítačový model, který dokonale kopíruje...

Součástí digitálního dvojčete úpravny vody je i systém...

JUDr. Tomáš Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu, který se...