Pondělí 29. dubna 2024
ikona hodiny22. 4. 2021 16:11

Diskutovat o ochraně spotřebitele budou Češi i představitelé Evropské komise

Pozvánka na Spotřebitelský dialog

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) spolu s Evropskou komisí pořádá v pátek 23. dubna od 10 hodin Spotřebitelský dialog. Jde o setkání představitelů Evropské komise a daného členského státu s odborníky a také s veřejností, které se věnuje aktuálním otázkám ochrany spotřebitele. Letošním tématem je digitální a zelená transformace Evropské unie.

Štěpánka Filipová Štěpánka Filipová autor

Absolventka televizní žurnalistiky na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a marketingové a sociální komunikace na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Pracovala řadu let jako televizní redaktorka v domácím zpravodajství České televize, později jako ředitelka odboru komunikace a tisková mluvčí České správy sociálního zabezpečení, tisková mluvčí Karlovarských minerálních vod, vedoucí komunikace a mluvčí Ministerstva práce a sociálních věcí, ředitelka marketingu a komunikace CzechInvestu, mediální zástupkyně Svazu měst a obcí či Asociace krajů a ředitelka komunikace, vedoucí tiskového oddělení a tisková mluvčí Ministerstva průmyslu a obchodu. Aktuálně pracuje jako tisková mluvčí České centrály cestovního ruchu – CzechTourism.

Foto: Shuttertock.com Spotřebitelský dialog Foto: Shuttertock.com

Spotřebitelský dialog je vrcholnou akcí, kterou sledují lidé v celé EU. Diskutovat budeme o ochraně spotřebitele a udržitelné spotřebě a součástí je i interaktivní diskuse s veřejností,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, který na setkání představí novou českou Strategii spotřebitelské politiky na roky 2021-2030. Akce se zúčastní eurokomisař pro spravedlnost Didier Reynders, chybět nebudou ani další zástupci Evropské komise, státní správy, spotřebitelských organizací, podnikatelů i akademické obce.

Evropská komise zveřejnila Nový program pro spotřebitele obsahující priority a opatření spotřebitelské politiky na příštích pět let v listopadu 2020. „Aby mohly být všechny naplánované aktivity na evropské i vnitrostátní úrovni uskutečněny, je třeba úzké spolupráce mezi spotřebiteli, podnikateli a dalšími dotčenými subjekty, proto Evropská komise organizuje sérii spotřebitelských dialogů,“ říká náměstkyně ministra průmyslu a obchodu pro hospodářskou politiku a podnikání Silvana Jirotková.

Dosud se dialogy konaly v Portugalsku, Francii, Švédsku a Slovinsku. Cílem Spotřebitelského dialogu v České republice je vyslechnout, jak všechny zúčastněné strany vnímají svou úlohu v procesu digitální a zelené transformace Evropské unie. Jednání bude probíhat v češtině a angličtině, tlumočení je zajištěno.

Na setkání vystoupí eurokomisař pro spravedlnost Didier Reynders, vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, náměstkyně ministra průmyslu a obchodu pro hospodářskou politiku a podnikání Silvana Jirotková, ředitel Sdružení českých spotřebitelů Viktor Vodička, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza, člen Rady ČTÚ a předseda Spotřebitelského poradního výboru Lukáš Zelený a další zástupci Evropské komise, státní správy, spotřebitelských organizací, podnikatelů i akademické obce. Sledovat konferenci lze na webu po zadání hesla 230421.

Články autora Štěpánka Filipová

Nejnovější články

Analýzy
Každý druhý e-mail na Seznamu je marketingové sdělení

Data za rok 2023 potvrzují, že popularita e-mailingu...

Právě hromadné zprávy tvoří v Seznam schránkách každý...

Seznam rozděluje e-maily do tří složek: Primární, Hromadné...

Nejúspěšnějším měsícem v počtu odeslaných e-mailů byl v...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Expertní pohled
Aktuální vývoj v Německu nabízí mírný optimismus

Podle nedávno zveřejněného předběžného průzkumu se hospodářský pokles...

Odpověď, z čeho ekonomického oživení v Německu plyne,...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...