Středa 24. dubna 2024
ikona hodiny10. 5. 2021 08:06

Kanceláře stvořené pro novou éru byznys života

Proč je Brno oblíbené u mladých lidí a technologických firem? Protože Campus.

Rok 2020 přepsal historii kancelářského života a její novou podobu právě sepisuje brněnská městská čtvrť v prestižní lokalitě plné zeleně a sportovního vyžití, s flexibilními kancelářskými prostorami a brilantní dostupností. The Campus je developerský projekt společnosti White Star Real Estate a je to také jeden z příkladů, proč se v mezinárodních anketách oblíbenosti Brno umisťuje u mladých lidí na nejvyšších příčkách. A důvod, proč jej za své sídlo často volí dybamické technologické firmy. Vzniká tam totiž výjimečná komunita propojená sítí znalostních, obchodních i společenských vztahů.

Lenka Rogerová Tučková autor

Foto: White Star Real Estate The Campus Brno Foto: White Star Real Estate

Poslední rok byl pro všechny velmi náročný, a to nejen z pracovního, ale také osobního hlediska. Svět kancelářského života a fungování firem získal zcela nový rozměr. Pouze nejinovativnější společnosti se přizpůsobily a nastavily trendy, které definují novou éru podnikání. České firmy více najímají mimo oborové či zahraniční manažery se zkušenostmi a potenciálem ke krizovému řízení. Zplošťují organizační struktury a flexibilně mění kancelářské prostory. Hledají nové partnery ke spolupráci a stále více rozhazují sítě mezi začínající startupy.

Kanceláře nové éry

Bariéra mezi pracovním a osobním životem se v posledních letech nevyhnutelně stírá. Flexibilní pracovní hodiny či home-office jsou dnes samozřejmostí, stejně tak i inspirativní pracovní prostředí. Právě hravost, inovace a komfort jsou synonymem pro Campus. Flexibilní řešení prostor se ihned přizpůsobí změnám či potřebám firem a zajistí bezpečí i soukromí pro práci každého ze zaměstnanců. Nejmodernější vybavení a technologie usnadňují každodenní práci z kanceláře a umožňují prvotřídní spojení s celým světem 24hodin, 7 dnů v týdnu. Střešní terasa i nespočet sportovišť a relaxačních zón skýtají úkryt pro rychlou meditaci či klid pro nové nápady.

Život v Campusu

Zaměstnanci jsou v Campusu vždy na prvním místě. Přilehlý OC Campus Square nabízí kromě nákupních možností také rozlehlý Food Court. Spolu s dalšími restauracemi a kavárnami, které Campus nabízí, se pro zaměstnance staly každodenním místem k načerpání energie, setkávání či k pracovním schůzkám. Na čerstvém vzduchu se tým utužuje nejlépe, velké venkovní šachy nebo zapůjčený basketbalový míč jsou v Campusu lehce dostupnými nástroji k podpoře zdravé soutěživosti. K dispozici je jim také přenosný gril, díky němuž vykouzlí téměř každý pracovní tým originální mítink nebo piknik. Život v Campusu zpestřuje také nespočet sezónních akcí. Oblíbené food trucky, ochutnávky svatomartinských vín, sportovní utkání či pravidelné farmářské trhy si nenávratně našly místo v srdcích místní komunity.

Vynikající dostupnost

Campus je vzdálen jen několik minut od centra Brna. Je lehce dostupný MHD, po městském okruhu či po dálnici D1. Součástí komplexu jsou i velkokapacitní podzemní garáže pro bezstarostné a bezpečné parkování. Z Campusu je možné se do dvou hodin jízdy autem dostat až na tři mezinárodní letiště – Prahy, Bratislavy a Vídně – je tak perfektním místem pro budování vztahů se zahraničními partnery. Ve druhé polovině roku 2022 bude také dokončena pravidelná tramvajová linka spojující Campus s centrem města.

O White Star

White Star Real Estate je vysoce respektovaná mezinárodní společnost zabývající se nemovitostmi. Od roku 1997 (dříve pod jménem AIG/Lincoln) stojí za více než padesáti dokončenými developerskými projekty ve střední a východní Evropě. Mezi dokončené projekty patří kancelářské, obchodní, skladovací a logistické projekty. White Star Real Estate je také zkušený správce nemovitostí, spravující pro své klienty komerční prostory, jejichž celková rozloha přesahuje 2,4 milionů čtverečních metrů. Česká kancelář v současné době spravuje více než 435 000 m2 s 200 nájemci ve 24 budovách v rámci 12 nemovitostí.

V centru inovací i zábavy

Jen málokteré místo v České republice se může pyšnit tak rozmanitou komunitou, kterou Campus nabízí. Areál sídlí v bezprostřední blízkosti komplexu budov Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnice, nové talenty i zdravotní péči tak mají firmy na dosah. V areálu naleznete velké korporace i začínající startupové společnosti. Residenční čtvrť Campus nabízí prvotřídní bydlení, firmy tak poskytují veškerý komfort na jednom místě expatům a kolegům přijíždějícím ze zahraničí.

Díky mobilní aplikaci Campus Science Park je zdejší komunita neustále ve spojení – spojuje v sobě základní nástroje, služby a informace. Kromě praktických nástrojů a služeb jako otevření dveří mobilním telefonem, rezervace zasedačky, vyhledání aktuálních jízdních řádů nebo rezervace multifunkčního kurtu, nabízí uživatelům i přehled o chystaných akcích v Campusu, nabídku okolních restaurací či prostor k zavěšení inzerátu například na prodej kola.

Blízko k přírodě

Campus vytvořil jedinečnou brněnskou městskou čtvrť propojenou sítí obchodních i společenských vztahů. Prestižní lokalita v malebném údolí řeky Svratky a výhledem na Špilberk nabízí spoustu zeleně a tolik žádanou blízkost k přírodě. Souznění s místem i přírodou podtrhuje Certifikát LEED pro zelené stavby.

Nejnovější články

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...

Názory
Čína hromadí zásoby kritických komodit

Zůstaneme-li u mědi, její cena je často využívána...

Zatímco Čína má v rámci celého dodavatelského řetězce...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Nejnovější Pohled z praxe

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...

Pohled z praxe
Lasvit oceněn na milánském designweeku

V soutěži, v níž se představilo více než...

Výstava představila také nový koncept designu osvětlení Bois...

Vítězství komentuje zakladatel Lasvitu Leon Jakimič: Nejlepší výstava...

Trendy
Pět příkladů, jak umělá inteligence může efektivně pomáhat

Již dnes v mnoha firmách umělá inteligence pomáhá řešit...

Umělá inteligence dokáže velmi rychle zpracovávat rutinní opakované...

AI umí pomoci například s články, blogy, prezentacemi,...

Umělá inteligence může vytvářet obrázky a grafiku na...

AI může být využita jako virtuální asistent, který...

„Umělou inteligenci lze také efektivně využít k brainstormingu...