Pátek 17. května 2024
ikona hodiny28. 6. 2021 06:35

První zelený logistický park na Slovensku

Přední specialista na logistické a průmyslové nemovitosti v Německu a Nizozemí, Garbe Industrial Real Estate, vstoupil na slovenský trh, kde získal pozemek s územním rozhodnutím. Garbe na Slovensko vstupuje po úspěšném vstupu na český trh a v Piešťanech plánuje výstavbu dvou průmyslových nemovitostí.

Petra Danihelková autor

Vizualizace: Garbe Vizualizace: Garbe

Nový Garbe Green Park Piešťany vybuduje Garbe na pozemku o rozloze o rozloze 70 000 m2, přičemž dva průmyslové objekty nabídnou celkovou plochu 26 000 m2. Bude postaven v souladu s nejvyššími evropskými standardy v oblasti udržitelnosti. Obě budovy budou, díky vzduchem poháněným tepelným čerpadlům a fotovoltaickým panelům, během provozu téměř uhlíkově neutrální. Lokální zdroj vody napojený na cirkulární systém zajistí její optimální spotřebu a recyklaci. Náklady na provoz parku budou díky vlastním energetickým zdrojům minimální.

„Ochrana životního prostředí a vysoká kvalita našich nemovitostí je pro nás velmi důležitá. Chceme spolupracovat se společnostmi, které tyto hodnoty sdílí. Jsme německá rodinná firma a vycházíme z těch nejvyšších evropských standardů. Ty přizpůsobujeme potřebám místních firem s cílem zajistit ideální prostředí pro výrobu či logistiku,“ řekl k akvizici Martin Polák, managing director Garbe pro střední a východní Evropu.

Garbe Industrial Real Estate GmbH

Garbe Industrial Real Estate GmbH je přední platforma pro logistiku a kancelářské prostory v Německu a v Evropě. Firma se sídlem v Hamburku je na trhu již více než 30 let a za tuto dobu se stala klíčovým nezávislým partnerem pro společnosti poskytující služby v rámci dopravního, logistického a výrobního průmyslu. Garbe vyvíjí, nakupuje, prodává, spravuje a financuje vysoce kvalitní komerční nemovitosti v atraktivních evropských lokalitách. V současné době má Garbe ve správě pronajímatelné prostory o rozloze kolem 4 milionů metrů čtverečních v celkové hodnotě 7 miliard euro, díky čemuž dokáže investorům nabídnout flexibilní investiční strategie.

Doplnil jej Martin Stratov, zodpovědný za obchodní aktivity Garbe na Slovensku a v České republice: „Jsem rád, že pokračujeme v našich aktivitách a úspěšně vstupujeme na slovenský trh. Nový pozemek má územní rozhodnutí a pracujeme na stavebním povolení, které očekáváme v následujících měsících. Věříme, že zákazníci ocení možnost začít hned stavět. Lokalitu jsme vybírali více než pečlivě.“

Garbe Green Park Piešťany se nachází 300 m od dálničního sjezdu na Piešťany, 80 km od Bratislavy a 110 km od Žiliny. Nabízí tak jednoduché spojení na další trhy nejen ve střední Evropě. Zastávka hromadné dopravy se nachází na hranici parku.

Nejnovější články

Analýzy
Kyberzločinci zneužívají nové zranitelnosti o 43 % rychleji

Společnost Fortinet, světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti...

Útoky začaly v průměru 4,76 dní poté, co...

Útoky se týkaly méně než 9 % všech...

Botnety prokázaly neuvěřitelnou odolnost – v průměru trvalo...

Pohled z praxe
Bonami se rozšiřuje poprvé na západ a oslovuje italské zákazníky 

„Itálie je pro nás prvním krokem na západ...

Aktuálně Bonami provozuje své služby v České republice,...

Expertní pohled
Firmy řeší, jak pojmout home office

Výhody plynoucí z možnosti využívání home office jsou...

Videokonferencím se někteří zaměstnanci ještě nedávno vyhýbali. Přinášely...

Do světa spotřební kancelářské elektroniky vstoupily také chytré...

Aktuální meeting roomy by měly být vybavené kvalitní...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Podnikatelé chtějí české dřevo více zpracovávat v tuzemsku

„Podnikatelé ve zpracovatelském průmyslu ale narážejí na řadu...

Jednou z brzd rozvoje tuzemského zpracování dřeva s...

Aktuality
Česká revoluce na závodech Formule 1

Projekt GPtents řeší problémy s ubytováním na velkých...

Nápad na projekt GPtents se zrodil v roce...

GPtents aktuálně zastřešují ubytování na 4 akcích ve...

Cestovní ruch
České aerolinie najedou na nový obchodní model

Důvodem změny obchodního modelu ČSA je zefektivnění provozu...

Pro klienty ČSA se nic nemění. Značka ČSA...