Čtvrtek 2. května 2024
ikona hodiny29. 9. 2023 07:47

Představujeme inovativní dopravně-inženýrský software TrafficFlow

Během nadcházejícího XXVII. Světového kongresu silničního hospodářství, který proběhne od 2. do 6. října, společnost VDT Technology ve spolupráci s CertiCon představí inovativní dopravně-inženýrský software s názvem TrafficFlow. VDT Technology je průkopníkem v oblasti inovativních produktů pro dopravní inženýrství, včetně nástrojů pro digitální replikaci dopravy, modelování dopravních sítí, syntetickou populaci a vizualizaci dopravních dat, a též implementaci moderních telematických systémů pro řízení dopravy, s důrazem na řídící a dohledový systém.

Kateřina Fričová autor

Foto: Shutterstock.com Během nadcházejícího XXVII. Světového kongresu silničního hospodářství, který proběhne od 2. do 6. října, společnost VDT Technology ve spolupráci s CertiCon představí inovativní dopravně-inženýrský software s názvem TrafficFlow Foto: Shutterstock.com

Software TrafficFlow je propojen s videoanalytickými nástroji a využívá prvky umělé inteligence. TrafficFlow přináší zásadní inovace v oblasti dopravního průzkumu, analýzy křižovatek a dalších dopravně inženýrských úkolů. Díky kombinaci videoanalýzy, umělé inteligence a hlubokého učení (DLPU) poskytuje nejen precizní výsledky, ale také výrazně zjednodušuje a urychluje celý proces.

Aplikace TrafficFlow umožňuje uživatelům intuitivně vytvářet vlastní přesné dopravní modely přizpůsobené jejich potřebám. Data, která jsou extrahována v reálném čase, jsou následně prezentována na přehledném dashboardu s interaktivními widgety. Tato informační data jsou efektivně zpracována z otevřených zdrojů a lze je snadno sdílet s externími systémy pomocí otevřené IoT platformy Insights Hub-MindSphere, kterou poskytuje náš partner Siemens. Insights Hub-MindSphere představuje otevřený operační systém a cloudové řešení pro internet věcí (IoT), které svými funkcemi umožňuje transformaci velkého množství dat generovaných jednotlivými zařízeními a přeměnit je na chytrá data.

Klíčovým prvkem aplikace je její schopnost pracovat v reálném čase s minimální latencí, což zahrnuje zpracování otevřených dat a jejich předávání nadřazeným řídícím systémům. To přispívá k rozvoji a vytváření dopravních modelů pro města a kraje na bázi platformy Insights Hub-MindSphere. Odezva na události v obraze trvá desítky milisekund, což umožňuje rychlou reakci na aktuální situace. TrafficFlow také nabízí integraci s platformami chytrých měst a podporuje širokou škálu modulů IoT.

„Budoucnost dopravního inženýrství spočívá v inteligentních datech. Aplikace TrafficFlow představuje průlomový krok směrem k modernímu a efektivnímu řízení dopravy díky využití videoanalýzy a umělé inteligence,“ uvedl Lubomír Šembera, ředitel divize Telematika ve společnosti VDT Technology.

TrafficFlow využívá špičkové technologie zpracování obrazu, včetně výkonného algoritmu pro analýzu trajektorií, rozpoznávání dopravních prostředků, barev a registračních značek. Aplikace dokáže kategorizovat vozidla, sledovat rychlost a směr pohybujících se vozidel, monitorovat intenzitu dopravních proudů, obsazenost konkrétních lokalit, detekovat dopravní kolony, přítomnost vozidel v zakázaných zónách a na místech zákazu stání a identifikovat vozidla jedoucí v protisměru. Tato kombinace funkcí dramaticky snižuje náklady na pořízení, provoz a integraci aplikace v oblasti chytrého parkování, dopravního řízení, osobního monitorování a zabezpečení.

„Spolupráce s VDT Technology na vývoji této aplikace nás velmi těší, protože posouvá hranice dopravního inženýrství. Společně přinášíme inovativní řešení, které využívá sílu videoanalýzy a umělé inteligence pro efektivní a moderní řízení dopravy,“ uvedl Vladimír Mařík, ředitel divize Business Solutions ve společnosti Certicon.

Nejnovější články

Pohled z praxe
V oboru zůstává jen čtvrtina absolventů učilišť

V těchto dnech procházejí zájemci o studium na...

„V oblasti plynárenství se dlouhodobě potýkáme s nedostatkem...

Podle ředitele Středního odborného učiliště plynárenského Pardubice Martina...

Dobrou zprávou naopak je, že ti, kteří ve...

„Data z průzkumu naznačují, že výběr oboru opravdu...

Analýzy
Developeři v Česku si oblíbili strategii Shell & Core

Ke konci 1. čtvrtletí 2024 bylo v tomto...

Model Shell & Core se sice v omezeném...

S dokončením Shell & Core projektů developeři obvykle...

Vzhledem k aktuální situaci na trhu a trvale...

Trendy
Jedenáctý ročník Laboratoře Nadace Vodafone je v plném proudu

„Každý rok se těšíme, jaké zajímavé projekty v...

Do jedenáctého ročníku Laboratoře Nadace Vodafone se probojovaly...

Digitální logoped Vyslovuj v průběhu akceleračního programu spustil...

„Pokroky čtveřice projektů nás motivují pokračovat v našem...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Virtuální vodárna. K čemu se hodí digitální dvojče úpravny vody?

Partneři oslovili město Železná Ruda, zda by se...

„Digitální dvojče představuje počítačový model, který dokonale kopíruje...

Součástí digitálního dvojčete úpravny vody je i systém...

JUDr. Tomáš Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu, který se...

Aktuality
Už i slovenské firmy snadněji přejdou na udržitelné podnikání

„Slovensko je kvůli své rozmanitosti a průmyslovému zázemí...

„Náš servis není jen o tom, že za...

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...