Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny1. 3. 2024 06:41

Young Chef Academy otevírá dveře mladým talentům

Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z České republiky, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S.Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich jedinečnou kreativitu a vizi. Zatím jediným českým úspěšným účastníkem je Patrik Bečvář, který zabodoval v této soutěži v roce 2015.

Klára Procházková autor

Foto: S.Pellegrino Young Chef Academy Foto: S.Pellegrino Young Chef Academy Foto: S.Pellegrino Young Chef Academy

S.Pellegrino oznamuje nový ročník soutěže S.Pellegrino Young Chef Academy, globální iniciativy, která hledá a podporuje nejnadějnější a nejtalentovanější mladé kuchaře. Účast znamená připojit se k ambicióznímu projektu S.Pellegrino Young Chef Academy, který chce zlepšovat svět prostřednictvím kvalitní gastronomie. Účastníci budou mít jedinečnou příležitost stát se součástí mezinárodní komunity a posílit své schopnosti prostřednictvím vzdělávání, mentorství, networkingu a kariérních příležitostí. Během soutěže budou úzce spolupracovat se světoznámými šéfkuchaři, kteří jim pomohou přenést jejich vizi budoucnosti na talíř a zdokonalit jejich kulinářské dovednosti.

„Poslední ročník zaznamenal rekord v účasti s více než 166 šéfkuchaři, kteří prošli předběžným výběrem mezi 15 zapojenými regiony. Poznat tolik mladých talentů, kteří chtějí přinést své nejlepší prostřednictvím tvrdé práce a vášně nás naplňuje hrdostí a utvrzuje ještě více v tomto projektu. Nemůžeme se dočkat přihlášek do tohoto nového ročníku,“ říká pořadatel Stefano Bolognese ze společnosti Sanpellegrino.

Soutěž S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 otevře dveře nejtalentovanějším mladým kuchařům, kteří chtějí změřit své síly a schopnosti a získat globální zviditelnění. Mladí kuchaři do 30 let, včetně zástupců z České republiky, mají možnost přihlásit se na webové stránce soutěže do 19. června 2024, a to zasláním receptu na svoji originální specialitu, která vyjadřuje jejich osobní vizi, jedinečné dovednosti a kreativitu. Stejně jako v předchozích ročnících bude první výběrová fáze hodnocena institutem ALMA (Mezinárodní školou italského kulinářského umění). ALMA vybere užší seznam mladých kuchařů, kteří se zúčastní regionálních finále, která se budou konat napříč světem ve druhé polovině roku 2024.

„Regionální vítězové se utkají na Grand Finale, kde budou soutěžit o cenu S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25. Aby získali titul, kuchaři musí ohromit globální Grand Jury – uznávanou porotu mezinárodně proslulých šéfkuchařů – tím, že prokážou nepřekonatelné technické schopnosti i skutečnou kreativitu,“ doplňuje Michal Kučera z Global Wines & Spirits, distributora S.Pellegrino pro Českou republiku.

V posledním ročníku soutěže, která se koná jednou za dva roky, triumfoval šéfkuchař Nelson Freitas a stal se nejlepším kuchařem na světě do 30 let. Součástí výhry byla vzdělávací zkušenost v Peru s gigantem globální kuchařské komunity, Virgiliem Martínezem, jehož limská restaurace Central se umístila na prvním místě v žebříčku The World’s 50 Best Restaurants 2023. „S.Pellegrino Young Chef Academy byla úžasná zkušenost, protože mi umožnila navázat cenné kontakty, sdílet informace, kulturu a samozřejmě znalosti a zkušenosti. Cítím, že jsem se profesionálně i osobnostně rozvinul, objevil nové obzory a zvýšil motivaci pro další budoucí rozvoj. Pro mě to nebyl konec, ale začátek nové cesty. Soutěž je ideálním prostředím pro všechny mladé kuchaře, kteří chtějí prezentovat svou práci a porovnat se s ostatními. Moje rada pro nové účastníky je: přineste něco osobního, něco, k čemu cítíte hlubokou vazbu, abyste ukázali své nejlepší já,“ uvádí Nelson Freitas z restaurace Fifty Seconds v portugalském Lisabonu.

V rámci soutěže budou uchazeči také soutěžit o tři další ceny, které ocení různorodé názory a přístupy mladých kuchařů k vytváření pozitivní společenské změny prostřednictvím jídla:

Cena S.Pellegrino za sociální odpovědnost: hlasuje o ní Asociace udržitelných restaurací, která provozuje Food Made Good, program a globální komunitu pro podporu udržitelnosti v pohostinství, vítězné jídlo bude reprezentovat princip, že jídlo je nejlepší, když je výsledkem sociálně odpovědných přístupů, zahrnujících zdroje a sociální i environmentální požadavky;

Cena Acqua Panna za propojení v gastronomii: hlasuje o ní porota mentorů, vítěz této ceny připraví jídlo, které reprezentuje kulinářské dědictví rodného regionu šéfkuchaře. Jídlo by mělo zdůraznit tradiční kulinářské postupy a osobní moderní vizi, poskytující spojení mezi minulostí a budoucností;

Cena Fine Dining Lovers Food for Thought: hlasuje o ní online komunita Fine Dining Lovers, tato cena bude pro mladého kuchaře, který nejlépe reprezentuje své osobní přesvědčení pomocí svého osobitého jídla.

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...