Čtvrtek 2. května 2024
ikona hodiny8. 4. 2024 07:15

Přecenění zboží v obchodech během vteřiny

Systém Money ERP implementuje digitální proficenovky

Seyfor navázal spolupráci se společností Satomar, provozovatelem platformy Proficenovky, a integroval do svého podnikového systému Money ERP rozhraní pro elektronické cenovky a štítky. Otevírá tak nové možnosti okamžité úpravy cenotvorby či přípravy nebo i realizace krátkodobých cenových nabídek pro zákazníky ve stylu happy hours. Kamenné prodejny navíc mohou díky novým možnostem snáze konkurovat akčním nabídkám online prodejců zaměřených na agilní marketing. Na začlenění proficenovek do firemního systému mohou společnosti čerpat dotaci poskytovanou Ministerstvem průmyslu a obchodu na elektronizaci prodejen.

Filip Vítek autor

Foto: Seyfor Digitalizace v maloobchodu – digitální cenovky Foto: Seyfor

Integrace platformy Proficenovky s Money ERP umožňuje plně automatizovat přeceňování a popisování zboží na základě dat vložených v informačním systému obchodníka. Implementace proficenovek eliminuje většinu chyb, k nimž dochází v prodejnách při přeceňování zboží, obchodníkům šetří čas i prostředky a současně vychází vstříc sílícímu tlaku českých spotřebitelů na cenové akce.

Elektronické cenovky využívají technologii elektronického papíru a inkoustu. V závislosti na požadavcích obchodníka mohou cenovky nést řadu dalších informací, jako jsou popisky produktu, cenové akce, hodnocení výrobků, QR kódy s odkazem na detaily produktu v e-shopu obchodníka, ceny za měrnou jednotku a mnoho dalšího. Cenovky mají různé rozměry, jsou odolné vůči vlhkosti i mrazu a vestavěná baterie je může pohánět 5 až 10 let dle modelové řady. Aktualizace obsahu cenovek a štítků a synchronizace s pokladními systémy probíhá bezdrátově z centrálního systému Money ERP, případně lokálně skrze integrované NFC.

„Elektronické cenovky a štítky najdou svoje uplatnění v maloobchodních i velkoobchodních prodejnách, ve skladech nebo ve výrobních provozech. Možnost automatické aktualizace jejich obsahu daty z infomačního sytému Money ERP znamená obrovskou úsporu času při označování zboží a produktů, včetně možnosti provádění změn v reálném čase. Naše spolupráce se společností Seyfor otevírá uživatelům systému Money ERP nové možnosti, jak poskytovat informace zákazníkům nebo pracovat s označováním produktů ve skladech i při výrobě,“ říká Radek Bábíček, jednatel společnosti Satomar.

Možnosti využití elektronických cenovek a štítků jsou velmi rozsáhlé

Stejně jako digitalizace ve všech dalších oblastech poskytují vyšší efektivitu a úsporu manuální práce. Uživatelům přinášejí výhody především v následujících oblastech:

  • Maloobchodní a velkoobchodní prodej – Kromě běžného označení zboží na prodejnách lze rychle měnit ceny v rámci letákových akcí, snížení ceny na konci pracovní doby nebo „happy hours“.
  • Výroba, skladování a logistika – Automatické změny označení produktů v reálném čase umožňují získávat informace o přesném stavu zboží, obsahu balení apod.
  • Kancelářský provoz – Proměnlivé označení techniky, kanceláří a zasedacích místností, jmenovky pro návštěvníky a další aplikace.

Propojení elektronických cenovek s Money ERP

Základním předpokladem pro efektivní využívání elektronických cenovek a štítků je jejich integrace s používaným infomačním systémem. Money ERP obsahuje všechny informace o produktech, včetně jejich vlastností a cen, a proto je vzájemné propojení klíčové.

„Spolupráce společností Seyfor a Satomar přináší jedinečnou výhodu v napojení Money ERP na systém Proficenovky.cz prostřednictvím rozhraní API. Tato přímá integrace umožňuje přenos dat v reálném čase, na rozdíl od dávkových přenosů ve vyhrazených intervalech nebo manuálního importu změn. Pomocí nových integrací a dalších inovací si Money ERP stále udržuje přední pozici mezi podnikovými informačními systémy,“ dodává Martin Kudrna, výkonný ředitel divize Midsize business a člen představenstva společnosti Seyfor.

Změny informací o cenách nebo produktech, provedené v systému Money ERP, se do elektronických cenovek promítnou během několika sekund. Změny lze předem naplánovat na konkrétní datum a čas a ceny není nutné uvádět v konkrétních částkách. V Money ERP stačí nastavit slevu v procentech nebo výši marže a informační systém částky přepočte a odešle do cenovek. Obchodníci působící ve více zemích mohou současně spravovat cenovky v různých jazycích i měnách.

Aby mohli zákazníci Money ERP využívat výhody řešení Proficenovky.cz od společnosti Satomar, potřebují modul Satomar a rozšířené exporty a importy (REI). Ten je také součástí dalších modulů, které lze v rámci Money ERP doplnit, jako například E-shop konektor PLUS. Následně lze elektronické cenovky snadno ovládat v uživatelském rozhraní systému Money ERP. Se správným nastavením a používáním integrace s elektronickými cenovkami pomohou zkušení konzultanti Money ERP.

Pořízení elektronických cenovek se státní podporou

V České republice je v současné době možné využít dotaci poskytovanou Ministerstvem průmyslu a obchodu na elektronizaci prodejen ve výši 125 000 až 1 000 000 korun. Dotační výzva Technologie pro MAS pokrývá oblast digitalizace a automatizace malých a středních podniků a o příspěvek je možné žádat od 1. 7. 2023 do 31. 12. 2024. Výše příspěvku může dosáhnout až 50 % z celkových nákladů pořizovací ceny. Více informací je k dispozici na stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

Nejnovější články

Pohled z praxe
Dopravní uzel s inovativním průmyslem

Ředitelka krajské hospodářské komory Eva Malinová vidí Pardubicko...

Ve znaku Pardubického kraje je otevřená stříbrná brána...

V Libchavách je od roku 1991 vyrábí firma SOR,...

V kraji má silné zastoupení elektrotechnický průmysl. V Hlinsku sídlí...

Analýzy
Pětina zaměstnanců zvažuje odchod z práce za lepším

Nalezení lepší práce v dohledné době do konce...

Pokud pomineme základní parametry pracovní nabídky, jako je...

Třetím nejčastěji sledovaným kritériem u pracovních nabídek je,...

Trend většího významu dobrých pracovních podmínek a celé...

Všechna tato kritéria přitom při hodnocení pracovní nabídky...

Expertní pohled
Eviden monitoruje na dark webu ukradená data

Nová služba je vhodná pro větší firmy, které...

Monitoring v rámci služby LUMINAR probíhá formou kontinuální...

Zákazník ze soukromého i veřejného sektoru může službu...

Nejnovější Trendy

Trendy
Jedenáctý ročník Laboratoře Nadace Vodafone je v plném proudu

„Každý rok se těšíme, jaké zajímavé projekty v...

Do jedenáctého ročníku Laboratoře Nadace Vodafone se probojovaly...

Digitální logoped Vyslovuj v průběhu akceleračního programu spustil...

„Pokroky čtveřice projektů nás motivují pokračovat v našem...

Aktuality
Virtuální vodárna. K čemu se hodí digitální dvojče úpravny vody?

Partneři oslovili město Železná Ruda, zda by se...

„Digitální dvojče představuje počítačový model, který dokonale kopíruje...

Součástí digitálního dvojčete úpravny vody je i systém...

JUDr. Tomáš Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu, který se...

Aktuality
Už i slovenské firmy snadněji přejdou na udržitelné podnikání

„Slovensko je kvůli své rozmanitosti a průmyslovému zázemí...

„Náš servis není jen o tom, že za...