Pátek 19. dubna 2024
ikona hodiny16. 3. 2021 14:42

Přípravy jsou v plném proudu a organizátoři zveřejňují první jména speakerů

On-line konference Travelcon odstartuje už za měsíc

Již pátý ročník konference v cestovním ruchu Travelcon proběhne v termínu 15. a 16. dubna a stejně jako v loňském roce se kompletně přesune do on-line prostoru. Dvoudenní akce v režii Jihočeské centrály cestovního ruchu plná přednášek, workshopů a diskuzí se zaměří na čtyři stěžejní témata, a to zákon o cestovním ruchu, co dělat pro přežití v současné době, investiční příležitosti a dlouhodobý efekt pandemie na odvětví turismu.

Jana Píchová autor

Foto: Jihočeská centrála cestovního ruchu TravelCon ohlásil první spíkry Foto: Jihočeská centrála cestovního ruchu

Seznam přednášejících, zveřejněný na webu konference, se každým dnem rozšiřuje o zajímavé osobnosti nejen z oblasti cestovního ruchu. „Jedním z taháků letošního ročníku bude určitě Petr Ludwig, konzultant, publicista a autor bestselleru Konec prokrastinace, který byl v roce 2020 zařazen do žebříčku Forbes 30 nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích. Věříme, že jeho přednáška nazvaná Nastavení mysli v době krize bude pro diváky konference inspirativní a přínosná v této náročné době, která je pro subjekty působící v cestovním ruchu skutečně krizová,“ prozradila hlavní koordinátorka konference Petra Nitrianská.

Již tradičním speakerem konference bude Ondřej Špaček, expert na odvětví cestovního ruchu, regionální rozvoj a dopadové analýzy. Letos se zaměří na téma eventů, které lze chápat nejen jako vhodnou investiční příležitost přinášející ekonomický efekt, ale také jako lék na odstranění negativního efektu pandemie a příležitost, jak se zviditelnit a přilákat do destinace nové hosty. Cílem přednášky bude mimo jiné motivovat posluchače k tomu, aby vsadili na pořádání akcí v destinaci – aby přestali plakat nad rozlitým mlékem a začali jednat.

Karavaning jako rostoucí trend současné doby, to je další téma, které bude na Travelconu rezonovat. Organizátoři k němu přizvali režiséra a scenáristu cyklu V karavanu po Česku Jakuba Wehrenberga a herce a moderátora Aleše Hámu, který pořadem provázel. Oblíbenou dvojici doplní v diskuzi Klára Hájek Velinská, dlouholetá propagátorka kempování a karavaningu a také zakladatelka Asociace kempování a karavaningu.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR)

Organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Velká cena cestovního ruchu

Konference bude mít letos i jednu netradiční součást, a to vyhlášení prestižní soutěže Velká cena cestovního ruchu 2020/2021, která oceňuje a zviditelňuje výjimečné počiny v oblasti cestovního ruchu. „Vyhlašování každoročně probíhalo na veletrhu Regiontour v Brně, který se letos nekonal, a tak jsme organizátorům z COT group nabídli možnost přesunout akci na Travelcon. Jsme rádi, že jsme se dohodli a Velká cena cestovního ruchu se bude předávat v rámci naší konference,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek. Předávání cen a představení nejzajímavějších oceněných projektů proběhne v pražském studiu konference v budově agentury CzechTourism, která je hlavním partnerem Travelconu.

Program konference jak z pražského, tak ze dvou českobudějovických sálů mohou diváci díky on-line přenosu sledovat z domova či kanceláře a přehrát si jej i zpětně ze záznamu. Stačí vyplnit registrační formulář na webu akce www.travelcon.cz a zakoupit si vstupenku. „Až do konce března však stále platí možnost získat vstup na Travelcon zcela zdarma. Stačí, když do registračního formuláře nahrajete krátký videovzkaz, v němž nám prozradíte, co pro vás Travelcon znamená, proč se budete letos dívat a na co se nejvíc těšíte,“ připomněla koordinátorka konference Petra Nitrianská.

Nejnovější články

Analýzy
Lidé míří za gastro zážitky, i když stojí víc

Souhrnné tržby gastro podniků dosáhly za první kvartál...

Restaurace svými tržbami odpovídají průměru celého gastra. Ovšem...

Zatímco v roce 2019 tvořily prodeje hlavních jídel během...

Průměrná obědová útrata v restauraci je nyní 224...

Podíváme-li se pouze na období posledních týdnů, je...

„Velikonoce letos opravdu zafungovaly dokonale. Moje rada provozovatelům...

V úvodu jara se nejvíc dařilo podnikům ve Středočeském...

V podstatě to ilustruje vývoj v celém prvním čtvrtletí, kde...

„Důvody, proč tomu tak bylo, můžeme jen odhadovat....

Analýzy
Češi nechtějí odejít za prací do zahraničí

Důležitou roli při rozhodování ale hraje rodina –...

Lidé jsou nejvíce otevřeni přestěhovat se za prací...

V Česku a Severním Makedonii je téměř polovina...

Důležitým faktorem při zvažování konkrétní nabídky není jen...

„První tři země v Evropě, do kterých to...

Ve střední Evropě, na Balkáně a v regionech...

Naopak největší překážkou práce v zahraničí je dlouhodobé...

Poskytovatel náborových služeb Alma Career uskutečnil průzkum ve...

Expertní pohled
Digitalizace v rámci nového stavebního zákona je příležitostí

Celý systém čekají velké změny včetně přechodu na...

S digitalizací systému úzce souvisí zavedení Portálu stavebníka,...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...

Aktuality
Komora pomůže podnikatelům s elektronickým daňovým přiznáním

Hospodářská komora proto spustila na webové stránce www.komora.cz/dane/ návody,...

„Digitalizace musí být k uživateli přátelská a přinášet...

Aktuality
Největší logistický kongres v ČR se blíží

Logistika a doprava patří mezi nejdůležitější pracovní úkony mezi...

Všechny zmíněné faktory představují příležitost pro spojení s loajální...

Velký kongres EASTLOG, který se bude konat 30....