Čtvrtek 25. dubna 2024
ikona hodiny24. 4. 2021 10:54

GO! Express & Logistics je už 37 let logistickým partnerem průmyslu

Nejstarší kurýrní firma v Německu

V roce 1984 dochází v Německu ke spojení 8 středně velkých kurýrních firem a vzniká společnost ADK (Arbeitsgemeinschaft der Deutschen Kurierdienste). Díky tomuto spojení se ADK stává nejen nejstarší kurýrní firmou v Německu, ale také největším nezávislým kurýrním přepravcem v Evropě. O deset let později mění ADK svůj název na současný GO! Express & Logistics. GO! ve svém názvu odráží svou nejsilnější stránku „general overnight,“ tedy přepravy „doslova přes noc.“

Kristýna Cyprisová autor

Foto: GO! Express & Logistics Doručujeme přes noc Foto: GO! Express & Logistics

GO! disponuje stovkou vlastních poboček po celé Evropě propojených vlastní sítí linek. Díky mezinárodním partnerstvím pak zajišťuje také přepravy do zbytku světa.

GO! doručuje v Evropě do 24 hodin

„Náš primární cíl je garantované doručení v rámci Evropy do druhého dne. Neustále rozšiřujeme síť linek, optimalizujeme časy vyzvedávání a hledáme nejlepší možná řešení pro specifické zásilky. Díky mateřskému zázemí v Německu je naší doménou západní Evropa, kde zásilky z ČR doručujeme už v ranních hodinách. Aby přepravy probíhaly co nejrychleji, doručujeme i o svátcích a víkendech a náš zákaznický servis funguje nepřetržitě,“ říká prokuristka českého zastoupení GO! Express & Logistics Pavla Eretová.

Profesionální kurýr pro segment B2B

Již více než 30 let poskytuje GO! stabilně logistické služby napříč různorodými obory podnikání, ať už se jedná o biotechnologický výzkum a vývoj, potravinářský průmyslu, automotiv nebo přepravu dokumentů v rámci mezinárodních poboček firem. Předpokladem bezpečného a odpovídajícího servisu pro specifické zásilky je znalost povahy přepravovaného zboží a pochopení zákazníkových potřeb. Nastavení služeb v reakci na aktuální požadavky z trhu promítlo GO! do distribučních řešení, jakými jsou například GO! Life Science či GO! Automotive & Industry.

Foto: GO! Express & Logistics Doručujeme přes noc Foto: GO! Express & Logistics

Jediné ranní doručení na trhu

„Je to právě průmysl, kdo pravidelně prověřuje kvalitu a úroveň našich služeb. Výroba pokračuje prakticky nepřetržitě a každé ohrožení plynulosti jejího provozu citelně poznamenává celý trh. V GO! řešíme zejména takové zásilky, které jsou esenciální součástí provozu. Klienti nám volají, když chybí součástka do výroby nebo v případě, že porouchaný stroj čeká odstavený na náhradní díl. Řešíme specifické situace, které mají ve svém důsledku vliv na vývoj portfolia produktů GO!, jak je známe dnes,“ dodává Pavla Eretová.

Průmyslová řešení GO! zahrnují přepravu nadrozměrných zásilek či atypických tvarů, nadstandardní pojištění či pohotovostní skladování. Flexibilní časy vyzvedávání umožňují práci na polotovarech do odpoledních hodin při zachování doručení následující den. GO! jako jediný přepravce nabízí termínované doručení v Německu už od sedmé hodiny ranní.

Pohotovostní skladování pro urgentní zásilky

Na ploše 1 000 metrů čtverečních se strategickým umístněním v pražské Hostivici se nachází centrální sklad GO! pro Českou republiku. Více jak 700 paletových míst slouží k dlouhodobému i krátkodobému skladování zboží. Pro potřeby urgentních dodávek zde GO! poskytuje i tzv. pohotovostní sklad.

„Často se na nás obracejí výrobní podniky, které potřebují expresně dovézt komponenty od zahraničního dodavatele. Pro případy, kdy naši kurýři opakovaně dojíždí pro náhradní díly, jsme nabídli klientům variantu jakéhosi urgentního skladu. Naskladníme vybrané díly v našem skladu v Praze, a ty pak na odvolání distribuujeme klientovi přímo na místo použití, čímž šetříme klientovi prostor a především čas. V některých případech si pro zboží dojíždí technici z celé republiky, jindy naopak doručujeme přímo k technikům,“ dodává Operations Director GO! Vlaďka Janoušková.

Nejnovější články

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Nejnovější Advertorial

Cestovní ruch
Firemní cestování s Leo Express: Efektivní a pohodlná volba

Mladý a dynamicky se rozvíjející dopravce Leo Express...

Věrnostní program určený pro podnikatelské subjekty umožňující nákup...

Chcete svým zaměstnancům nabídnout benefit pro jejich soukromé...

Nabídka korporátního cestování od Leo Express má řadu...

Business Class Potřebujete v klidu pracovat a chcete...

Cestovní ruch
Slovanský dům: Elegán s dobrou karmou

Na toho, kdo se ocitne uvnitř, dýchne okázalý...

Nad různými architektonickými úpravami paláce nakonec převážila ta...

Slovanský dům spojuje historii a současnost v jedinečný...

Management Slovanského domu má ambice, aby tenhle palác...

Současný Slovanský dům je v první řadě multifunkční...

Cestovní ruch
Jízdenky na Leo Express: V předstihu a výhodněji

S vlaky Leo Express můžete cestovat z Prahy...

Vaše dovolená začne již na palubě vlakových spojů....

S podzimem Leo Express obměňuje také menu ve...

Díky věrnostnímu programu Smile Club můžete čerpat mnoho...