Středa 8. května 2024
ikona hodiny2. 9. 2021 07:55

Z poslíčků se stává nedílná součást trhu

Kurýry potkáte i na operačním sále

Jsou dvě hodiny odpoledne a kurýr projíždí Žďárem nad Sázavou na své pravidelné trase do výrobny instrumentárií a chirurgických nástrojů. Nemocnice v Lucembursku vykonává zítra plánovaný chirurgický zákrok. Je zapotřebí dostat sterilní fixátor z České republiky včas na výkon operace.

Kristýna Cyprisová autor

Foto: GO! Express & Logistics Foto: GO! Express & Logistics

Pilířem kurýrních služeb společnosti GO! Express & Logistics, která v příštím roce oslaví 20 let svého působení v České republice, je specializovaná mezinárodní přeprava zásilek pro segment B2B. Denně doručují kurýři GO! zásilky po celé Evropě a zajišťují spolehlivý import a export zboží, ať už se jedná o zemědělství, retail, strojírenství, potravinářství nebo zdravotnictví. Expresní služby mají své uplatnění všude tam, kde není čas na chyby.

„Už dvě dekády budujeme s našimi klienty vztahy založené na důvěře. Co do velikosti nemůžeme konkurovat velkým integrátorům, kteří na českém trhu působí, ale servisně však ano. Naším jediným cílem, který se odráží i v našem sloganu Beyond limits, je poskytovat řešení tam, kde velcí selhávají. Jako středně velká firma si udržujeme svoji flexibilitu, pružnost a osobní přístup. Díky tomu můžeme poznávat potřeby našich klientů zblízka a jít jim vstříc,“ komentuje servis GO! Express & Logistics, CEO Martin Koča.

Ze Žďáru do Lucemburska do 24 hodin

Na zdravotnictví jsou kladeny vysoké bezpečnostní, hygienické a etické nároky, které se odrážejí v celém jeho logistickém řetězci. Z České republiky putují s GO! denně instrumentária do zbytku Evropy pro urgentní a plánované chirurgické výkony.

„Do nemocnic po celé Evropě dopravujeme implantáty, fixátory, klouby, protézy a další potřebné komponenty. Kurýry školíme tak, aby vždy znali povahu přepravované zásilky. Nezaskočí je, když je na zásilce jméno doktora na konkrétním oddělení v lucemburské nemocnici. Vědí, že se zásilkou musí manipulovat minimálně ale s maximální šetrností a dostat ji na místo včas. Někdy potřebuje mít nemocnice alespoň 24 hodin čas na převzetí nástrojů, jejich čištění a přípravu na zákrok. Jindy je potřeba doručit zásilku přímo na operační sál. Ve všech případech hraje spolehlivost a rychlost klíčovou roli,“ dodává Kateřina Benešová, obchodní ředitelka GO! Express & Logistics.

V rámci služby GO! Life Science zajišťuje GO! komplexní logistická řešení pro medicínu včetně přepravy vzorků v teplotních režimech a certifikované přepravy lidských tkání a buněk.

V souvislostech díky pandemii

Loňská koronavirová opatření postavila mezinárodní logistiku před těžkou zkoušku. Denní toky zásilek přerušily uzavřené státní hranice a lockdowny po celé Evropě. Firmy kvůli pozastavené ekonomice čekala nejistá budoucnost.

„Prudký pokles přeprav instrumentárií do nemocnic v rámci Evropy jsme si zprvu vysvětlovali přerušením plánovaných operací. Čísla ovšem nerostla ani po obnovení naplánovaných zákroků. Důvodem se ukázal být celostátní lockdown ve většině evropských zemí. Lidé se doma zraní méně, než při volnočasových aktivitách a sportu mimo dům. Když lidem omezíte pohyb, omezíte riziko jejich zranění a s tím souvisejících výkonů. Začali jsme tedy core business našich klientů sledovat více v širších souvislostech a optikou jejich podnikání, a to nám umožnilo se lépe adaptovat na jeho potřeby. S klienty se bavíme ještě více než předtím, chceme jejich fungování maximálně rozumět a nabízet jim řešení namísto služeb,“ dodává Kateřina Benešová.

Nejnovější články

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...

Pohled z praxe
Elektrárny Opatovice modernizují a myslí na ekologii

Elektrárna, kterou firma provozuje, je schopná vysokoúčinné kombinované...

Už od devadesátých let firma pracuje na ekologizaci svého...

V současnosti Elektrárny Opatovice pokračují v obnově svých turbín. Po...

Energie se skrývá nejen v elektrárenských kotlích, ale také...

Aktuality
Česká nábytkářská firma dobyla Paříž

„Účast na veletrhu byla pro firmu RIM jedinečnou...

V rámci veletrhu značka RIM prezentovala nejen své...

Workspace Expo v Paříži je mezinárodní veletrh zaměřený...

Nejnovější Pohled z praxe

Pohled z praxe
Elektrárny Opatovice modernizují a myslí na ekologii

Elektrárna, kterou firma provozuje, je schopná vysokoúčinné kombinované...

Už od devadesátých let firma pracuje na ekologizaci svého...

V současnosti Elektrárny Opatovice pokračují v obnově svých turbín. Po...

Energie se skrývá nejen v elektrárenských kotlích, ale také...

Pohled z praxe
Studenty láká na spojení teorie s praxí

O vaše absolventy je na trhu práce velký zájem....

Vaše škola spolupracuje také s regionálními zaměstnavateli, například s místním...

K výuce využíváte řadu technologií, máte také železniční trenažer....

Pohled z praxe
Česko stále čeká na elektrifikaci německých tratí

„Železniční spojení mezi Chebem a Norimberkem představuje velký...

Podle hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka je pro...