Úterý 23. dubna 2024
ikona hodiny30. 10. 2022 07:53

Dell Technologies Forum 2022 se neslo na vlně inovací

Každoroční technologická akce, se letos po dvou letech online scházení, uskutečnila naživo 19. října v pražském O2 universu. Na místo dorazilo na tisíc zájemců o byznysové i produktové novinky z řad klientů a partnerů Dell Technologies či technologických nadšenců. Tématem byly technologické inovace, které mění způsob, jak pracujeme, žijeme a bavíme se. Zájemci, kteří se nestihli akce osobně zúčastnit, budou mít možnost si některé části obsahu prohlédnout i ze záznamu.

Václav Kotyk autor

Foto: Dell Dell Technologies Forum 2022 se neslo na vlně inovací Foto: Dell

Akci svým vstupem zahájila Sophie Ronnertz, generální manažerka Dell Technologies pro region Střední a východní Evropy, po které celý program uvedl také český generální ředitel Roman Cabálek. Pokračoval výčtem současných klíčových oblastí inovací, za které Dell považuje hybridní práci, multicloud, edge a moderní bezpečnost. Jednotlivým oblastem se pak blíže věnovaly odpolední přednášky odborníků a Expo, neboli výstava aktuálních produktů.

Hlavním bodem dopoledního programu byla panelová diskuze Romana Cabálka s hosty. Pozvání přijali Lukáš Kříž z IDC, spisovatel a podnikatel Petr Ludwig a manažer Jiří Devát, který aktuálně působí jako partner a thought leader společnosti IdeaSense. Společně s moderátorem Vojtěchem Bernatským diskutovali o tom, kde jsou technologie dnes a co od nich můžeme a nemůžeme očekávat v budoucnosti.

Odpolední přehlídka technologií

Odpolední program přinesl hned tři části. V hlavním sále představil Petr Zajíček, produktový manažer Dell Technologies, spolu se svými kolegy a partnery novinky pro práci, možnosti optimalizace využití energií ve firmách nebo způsoby ekologické likvidace elektronických zařízení.

V druhém bloku se řečníci zabývali dynamicky se rozvíjející oblastí současného IT – edge computingem. Přednášky odborníků jak z Dellu, tak z partnerských firem jako Intel, Microsoft, AMD či VMware přinesly odpovědi na to, jak zpracovávat data ze senzorů, jak rozpoznáváním obrazu zkvalitnit výrobu nebo jak přistupovat k hardwaru na pobočkách.

Třetí z částí se věnovala především kyberbezpečnosti a obnově po kybernetickém útoku. Na příkladech fiktivní firmy řečníci v čele s Leošem Vondrákem, ISG technology manažerem, předvedli, jak se připravit na to, že kyberútok přijde a jak se zachovat, když tato situace nastane. Účastníci se seznámili s řešeními, která na základě konceptu zero trust poskytují účinnou, škálovatelnou, výkonnou a finančně přívětivou ochranu všech firemních dat.

Přehlídka technologií současnosti i budoucnosti

Obsahu jednotlivých bloků odpovídala také Expo zóna, která nabídla přehlídku nejnovějších serverů a dalších infrastrukturních produktů, ale také počítačů, notebooků a periferií pro hybridní práci. Společnost Dell Technologies zde představila mimo jiné koncept produktových řešení hybridní práce pro různé typy pracovníků, a tak si účastníci mohli prohlédnout ukázkové pracovní koutky určené pro role definované jako Builder, Connector, Specialist nebo Producer, z nichž každá má odlišné potřeby.

Články autora Václav Kotyk

Nejnovější články

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...

Trendy
Revoluční služba Office as a service

Program je platformou pro pronájem zcela kompletní kanceláře...

V roce 2024 je společnost U1 odhodlána i...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...