Úterý 23. dubna 2024
ikona hodiny1. 12. 2022 06:49

Olomoucký kraj – místo pro váš kongres se zárukou

Dvě tváře, co vás dostanou

Olomoucký kraj je ideální destinací k pořádání MICE akcí i pro korporátní klientelu, a to jak v rozmanitém regionu Střední Morava, tak i v horském prostředí Jeseníků. Olomouc patří mezi 3 města ČR, která mohou přivítat kongresy, které mají vice jak 1100 účastníků. V Jeseníkách existuje několik konferenčních kapacit s kvalitním zázemím až pro 500 hostů.

Michael Žáček autor

Foto: CCR OK Olomouc Foto: CCR OK

Centrem regionu je Olomouc, starobylé město plné paláců, chrámů, nádherných kašen a barokním sloupem Nejsvětější Trojice, zapsaným mezi památky UNESCO. V blízkosti Olomouce k atraktivním cílům patří také úchvatný Svatý Kopeček s poutní bazilikou a zoologickou zahradou. K výletům láká také nejhlubší zatopená propast na světě – Hranická propast, několikery jeskyně – Zbrašovské, Javoříčské nebo Mladečské, pohádkové hrady Helfštýn, Šternberk a Bouzov. Úchvatné Muzeum historických kočárů v Čechách pod Kosířem – se svou unikátní a z velké části funkční sbírkou, která čítá přes 100 kočárů z let 1750 až 1920, se jedná o největší muzeum kočárů ve střední Evropě. V Lošticích odhalíte tajemství výroby olomouckých tvarůžků, zastavit se můžete i v Hanáckém skanzenu v Příkazech. Zajímavá místa, která zpestří vaše MICE aktivity najdeme i v Jeseníkách.

Central Moravia & Jeseníky Convention Bureau    

Central Moravia & Jeseniky Convention Bureau je oficiálním reprezentantem Olomouckého kraje v oblasti MICE aktivit a kongresového cestovního ruchu.

Centrála cestovního ruchu Olomouckého kraje, s.r.o.

Jeremenkova 1191/40a, 779 00 Olomouc

+420 775 863 537 / mailto:michael.zacek@centralaok.cz

http://www.mojeconvention.eu/katalog

Grafika: CCR OK Grafika: CCR OK

K návštěvě zve přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně – jeden ze 7 divů České republiky. Jedinečné zážitky a poznání nabízí Ruční papírna Velkých Losinách – jediná svého druhu v České republice, která patří k posledním evropským svědkům starého papírenského řemesla. Ve Velkých Losinách určitě stojí za návštěvu také renesanční zámek a unikátní Termály Losiny ve zdejších lázních.  Priessnitzovy léčebné lázně – za svou existenci a pozdější proslulost vděčí svému zakladateli Vincenzi Priessnitzovi. Již v roce 1822 založil na Gräfenbergu první vodoléčebný ústav na světě, čímž položil základ novému lékařskému oboru – vodoléčbě. Areál lázní nabízí také jedinečný, volně přístupný balneopark. Své obchodní partnery pozvěte na luxusní místo, které připraví jedinečnou atmosféru k uzavření velkých kontraktů – Resort Sobotín – nabízí pestrou škálu služeb, která uspokojí velmi náročné klienty. Jeseníky okouzlí krásnou přírodou. Z venkovních aktivit by stálo zastavit se na Rejvízu nebo na Vřesové studánce nedaleko Červenohorského sedla..

Bouzov
Romantický hrad založený na přelomu 13. a 14. století se nachází v malebné krajině Litovelska a Mohelnicka. Do roku 1696 jej střídavě vlastnili příslušníci různých českých a moravských rodů, pak panství s hradem koupil řád německých rytířů. Od roku 1945 je majetkem státu. V roce 1999 byl prohlášen za národní kulturní památku.

Foto: CCR OK Bouzov Foto: CCR OK

Priessnitzovy lázně
Priessnitzovo sanatorium, hlavní lázeňská budova založená již v roce 1910 v secesním stylu (autorem byl krnovský rodák Leopold Bauer), tvoří dodnes dominantu širokého okolí. Má celkem 20 apartmá, 88 dvoulůžkových pokojů a 32 jednolůžkových. Unikátní je stylová původní jídelna a Restaurace 1837 v samotném srdci sanatoria Priessnitz. V hlavní hale před jídelnou se nachází Denní bar a dostatek prostoru pro návštěvníky lázní k odpočinku nebo kulturnímu zážitku v podobě koncertů.

Foto: CCR OK Priessnitzovy lázně Foto: CCR OK

Termal park
Park je unikátní, jediný svého druhu v České republice. Základem je souznění člověka s přírodou. Poskytuje zdroje pro dosažení harmonie těla a mysli. Návštěvník může vyzkoušet devatero termálních bazénů, vodní atrakce, nechat své tělo hýčkat při profesionálních masážích a načerpat energii při pohybových aktivitách v bazénu i dopřát své imunitě pobyt ve čtyřech typech saun.

Foto: CCR OK Termal park Foto: CCR OK

Olomoucký kraj nabízí celkovou konferenční kapacitu pro 27 060 osob, unikátních 69 konferenčních prostor s kapacitou 50+ a 27 864 lůžek v kategorii tří a čtyř hvězdičkových hotelů. Jedinečné gastronomické zážitky nabízí velká řada kvalitních podniků v čele s Entree Restaurant šéfkuchaře Přemka Forejta a také mnoho cateringových společností, které Váš event vyšperkují nezapomenutelnou gastronomií např. LOBSTER Catering by Roman Paulus.

Central Moravia & Jeseniky Convention Bureau je Vám vždy k dispozici a slouží jako Váš poradce při volbě toho správného místa pro Váš firemní event. My víme co Vám a Vašim partnerům bude vyhovovat pro dosažení těch nejvyšších cílů. Jsme profesionálové v oboru MICE – Meeting, Incentives, Conventions, Exhibition.

Nejnovější články

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...

Trendy
Revoluční služba Office as a service

Program je platformou pro pronájem zcela kompletní kanceláře...

V roce 2024 je společnost U1 odhodlána i...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...

Expertní pohled
Češi zůstávají v Česku, ve světě touží po tichu

Češi nyní tvoří 56 procent všech turistů v...

Z cestovatelů jsou čím dál tím častěji gurmáni....

Tak zvané silent travel se stává jasným trendem...

Jednotlivý provozovatelé jdou s dobou ale i v...

Cestovní ruch
Kongresoví ambasadoři byli oceněni

Ambassador Awards Evening se uskutečnil pod záštitou primátora...

„Celý profesní život se snažím posouvat českou onkologii...

Hlavními partnery večera byly: Hlavní město Praha, Ministerstvo...