Čtvrtek 9. května 2024
ikona hodiny16. 2. 2024 07:58

Newsletter pro CzechTourism nově připravuje COT group

Komunikační agentura COT group zvítězila ve výběrovém řízení České centrály cestovního ruchu – CzechTourism. Agentura je nově zodpovědná za tvorbu měsíčního newsletteru pro zahraniční zastoupení této prestižní instituce, která hraje klíčovou roli v podpoře příjezdového a domácího cestovního ruchu v České republice. 

Kateřina Beránková autor

mediální zastoupení CzechTourism

Foto: Shutterstock.com Newsletter pro zahraniční zastoupení agentury CzechTourism nově připravuje COT group Foto: Shutterstock.com

Předmětem smlouvy mezi národní turistickou centrálou a komunikační agenturou je zpracování periodika, jehož cílem je informovat zahraniční zástupce CzechTourism o aktuálním dění v českém cestovním ruchu. Tematicky je newsletter strukturován do tří hlavních rubrik: Trade news, Product news a Corporate news. Čtenáři se v něm dozví podrobnosti o vybraných aktualitách, které jsou relevantní pro subjekty působící v příjezdovém turismu, jako jsou například cestovní kanceláře. Zpravodaj přináší novinky z hotelového trhu, dopravy či oblasti české legislativy. Jeho příjemci se dozví i to, co nového nabízí turistům tuzemská města či kraje. Kromě toho mají v měsíčníku své stálé místo též informace o kulturních a sportovních akcích, jež cílí zejména na návštěvníky z Česka, a pochopitelně také zprávy o činnosti agentury CzechTourism.

„Newsletter je pro agenturu CzechTourism jedním z důležitých B2B komunikačních nástrojů. Ředitelé našich zahraničních zastoupení velmi oceňují, že jeho prostřednictvím získávají relevantní a ověřené informace v jednom dokumentu, a to napříč všemi segmenty cestovního ruchu. Na základě toho pak mohou mnohem lépe plánovat například fam – a presstripy či vydávat tiskové zprávy. Využívají je také při jednání s partnery a dalších marketingových aktivitách,“ vyzdvihuje roli newsletteru ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism František Reismüller.

Pro komunikaci se svými zahraničními zastoupeními využívá CzechTourism formu newsletteru už od roku 2020. Za tu dobu se v praxi velmi osvědčil. Smlouva s předchozím dodavatelem vypršela na konci loňského roku. V lednu 2024 se pak společnost COT group, jako vítěz výběrového řízení, ujala přípravy nového layoutu měsíčníku a upravila i jeho koncepci.

„Vítězství v tomto tendru nás těší. Bereme ho jako potvrzení naší pozice lídra v oblasti B2B komunikace v cestovním ruchu. Při přípravě newsletteru můžeme naplno využít našeho sedmadvacetiletého know-how v oblasti turismu a roky budované sítě kontaktů v tomto oboru,“ shrnuje jednatelka společnosti COT group Eva Frindtová.

Pod dřívějším názvem COT media se společnost od svého vzniku zabývala vydavatelskou činností se specializací na cestovní ruch. Postupem let se portfolio firmy rozrůstalo o další aktivity. Dnes COT group funguje jako fullservisová komunikační agentura.

Newsletter vychází ve formátu PDF a k příjemcům se vždy minimálně osmistránková publikace, která je plná horkých novinek a zajímavých tipů, dostává prostřednictvím e-mailu. Díky elektronickému formátu obsahují jednotlivé články prokliky i na původní zdroje. Čtenáři tak získávají přístup ke komplexním informacím.

Kromě české mutace připravuje COT group také plnohodnotnou anglickou verzi. Mezi odběrateli jsou mimo jiné zástupci 19 zahraničních zastoupení agentury CzechTourism (včetně těch 2. stupně), více než stovka představitelů ekonomické diplomacie České republiky nebo krajští koordinátoři. Všem ostatním zájemcům je newsletter v obou jazykových verzích volně k dispozici v sekci Cestovní ruch portálu Komoraplus.cz.

Nejnovější články

Pohled z praxe
Když má svět dveře dokořán

Poslechněte si první epizodu. Poslechněte si druhou epizodu....

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...

Pohled z praxe
Elektrárny Opatovice modernizují a myslí na ekologii

Elektrárna, kterou firma provozuje, je schopná vysokoúčinné kombinované...

Už od devadesátých let firma pracuje na ekologizaci svého...

V současnosti Elektrárny Opatovice pokračují v obnově svých turbín. Po...

Energie se skrývá nejen v elektrárenských kotlích, ale také...

Nejnovější Aktuality

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...

Aktuality
Česká nábytkářská firma dobyla Paříž

„Účast na veletrhu byla pro firmu RIM jedinečnou...

V rámci veletrhu značka RIM prezentovala nejen své...

Workspace Expo v Paříži je mezinárodní veletrh zaměřený...

Aktuality
V USA a Kanadě mají o české firmy a startupy velký zájem

„Když jsem se bavil na cestě zpět s účastníky...

„Je povzbudivé vidět, jak české firmy a startupy v oblastech...