Pátek 26. dubna 2024
ikona hodiny18. 11. 2021 20:14

I přes covidová opatření měl dnešní veletrh pracovních příležitostí v Karlových Varech úspěch

Poslední podzimní veletrh pracovních příležitostí v kraji zorganizovala Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje ve spolupráci s Karlovarským krajem a Úřadem práce 18. listopadu 2021 v Karlových Varech. Okres Karlovy Vary vykazuje aktuálně míru nezaměstnanosti 4,3 %, což je nad celorepublikovým průměrem. I přes zhoršující se epidemickou situaci a s tím související omezení navštívily veletrh téměř čtyři stovky zájemců o práci, mezi nimiž byli uchazeči v evidenci Úřadu práce, studenti posledních ročníků středních škol i veřejnost.  

David Schäfer autor

Foto: KHK KK Foto: KHK KK

Zaměstnavatelé nabízeli svá volná pracovní místa, nabídky brigád a stáží u více jak dvaceti výstavních stánků. Největší zastoupení měly tentokrát výrobní firmy, které poptávaly především technické pozice od dělnických po manažerské, ale přišly také veřejné a státní instituce, jako věznice, Armáda ČR a Česká pošta. Na veletrh se vydaly i personalistky firmy Liapor CZ, která ve svém závodu Lias Vintířov vyrábí lehké keramické kamenivo. „Aktuálně sháníme především truhláře, jeřábníky a dělnické pozice. Zájemce o práci lákáme hlavně na náborový příspěvek a stabilitu zaměstnání a další benefity jako je příspěvek na penzijní pojištění, stravenkový paušál, placená zkušební směna, 13. mzda, 25 dní dovolené a stálá ranní směna,“ uvedla Věra Milotová, personalistka společnosti.

Kromě nalezení konkrétních zaměstnanců vnímají vystavovatelé pozitivně i možnost zviditelnění firmy. „V srpnu 2020 společnost B:TECH  koupila závod ZPA Industry a završil se tak zhruba půlroční proces převzetí této společnosti. Aktuálně je tedy naší velkou prioritu propagovat společnou značku a zaměření. Veletrhy jsou pro toto skvělou možností,“ uvedla Ladislava Kuncová, personalistka společnosti B:TECH. „Veletrhy pracovních příležitostí nás velmi mile překvapily, protože jsme získali dokonce kandidáta na manažerskou pozici, s kterým již máme domluvený pohovor přímo u nás na pobočce,“ pokračovala paní Kuncová.

Foto: KHK KK Foto: KHK KK

 „Velmi příjemně nás překvapila hojná účast na veletrzích, a to i přesto, že všichni museli splňovat platná nařízení a mít po celou dobu akce nasazenou ochranu dýchacích cest a prokazovat bezinfekčnost platným testem, očkováním nebo prodělanou nemocí,“ shrnula letošní veletrhy ředitelka Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje Lenka Mansfeldová.

Nejnovější články

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...