Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny6. 5. 2022 09:55

Chomutovské Technodays navštívilo 47 vystavovatelů

Okresní hospodářská komora v Chomutově uspořádala  ve dnech 21. – 23. 04. 2022  v prostorách Městského divadla v Chomutově jubilejní 10. ročník veletrhu TECHNODAYS. Hlavním cílem prezentačního veletrhu je motivovat nejen žáky středních a základních škol, ale i rodiče a širokou veřejnost ke studiu technických a řemeslných oborů, jejichž studium zajistí úspěšné  profesní uplatnění v regionu. Generálním partnerem veletrhu Technodays byla společnost PULS investiční.

Vendula Pohořalá autor

Foto: OHK Chomutov Technodays Chomutov 2022 Foto: OHK Chomutov

Úvodního slova při slavnostním zahájení veletrhu se ujali předseda OHK v Chomutově Mgr. Ing. Mgr. Jiří Dostál, radní Ústeckého kraje za oblast školství, mládeže a sportu Ing. Jindra Zalabáková, jednatel společnosti PULS investiční s.r.o. Dr. Ing. Luděk Hodic, koordinátorka přeshraniční spolupráce IHK Chemnitz Mgr. Michaela Holá a ředitelka úřadu Okresní hospodářské komory v Chomutově Ing. Ivana Košanová.

Ve čtvrtek a v pátek se v prostorách salónku Městského divadla v Chomutově  konaly přednášky pro žáky středních škol a veřejnost, které vedli odborníci z vysokých škol, konkrétně to bylo České vysoké učení technické – Fakulta dopravní i Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská a také Universita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem – Fakulta životního prostředí.

Veletrh byl doplněn o bohatý doprovodný program v podobě virtuální reality, prezentace Střediska volného času Domeček Chomutov a Domu dětí a mládeže Jirkov. Návštěvníci se také zapojili do soutěží a znalostních  kvízů o hodnotné věcné ceny. Při příležitosti 10. ročníku veletrhu si Okresní hospodářská komora v Chomutově připravila i soutěžní kvíz pro vystavovatele, jehož cílem bylo mimo jiné i rozšíření znalostí o regionu. Sobotní doprovodný program byl obohacen o venkovní prezentace sportovních klubů – BK Levharti Chomutov, Florbal Chomutov a Wolves Chomutov. Po celou dobu konání veletrhu byly návštěvníkům k dispozici zkušební jízdy elektro automobily.

Letošní jubilejní ročník veletrhu Technodays se těšil vysokému zájmu návštěvníků. Přilákal žáky středních i základních škol, rodiny s dětmi, širokou veřejnost i z řad nezaměstnaných, osob toužících po změně zaměstnání nebo oboru.

Okresní hospodářská komora v Chomutově tímto děkuje všem vystavovatelům za důvěru, návštěvníkům za neustále se zvyšující přízeň a návštěvnost veletrhu  a zároveň všem partnerům a sponzorům akce, bez nichž by tato již celorepublikově známá akce nevznikla a díky nimž bylo umožněno v tak velkém rozsahu akci realizovat. Jsou jimi Ústecký kraj, Statutární město Chomutov, Město Jirkov, generální partner veletrhu PULS investiční, Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, Hospodářská a sociální rada Chomutovska, IHK Chemnitz a Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova.

Nejnovější články

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...