Středa 24. dubna 2024
ikona hodiny27. 1. 2023 11:00

STADA potvrzuje, že s udržitelností to jde

Patří v udržitelnosti mezi 10 % nejlepších farmaceutických firem a do roku 2030 sníží emise uhlíku o dalších 42 %

Nezávislé hodnocení přední ratingové organizace Sustainalytics potvrdilo, že mezinárodní farmaceutická společnost STADA dosahuje výrazného pokroku při naplňování své vize udržitelnosti. V prosinci 2022 uveřejnila tato organizace na základě komplexního rámce s více než 70 ukazateli řízení nový ESG rating (environmentální, sociální a správní aspekty), který v případě STADA stvrzuje pozitivní trend v posuzování rizik v této oblasti. 

Tereza Procházková autor

Foto: Shutterstock.com Udržitelnost není chiméra Foto: Shutterstock.com

Zlepšené hodnocení rizik ESG řadí podle Sustainalytics společnost STADA mezi 10 % nejlepších z více než 1 000 farmaceutických organizací na celém světě. Kromě toho se umístila také v první třetině z více než 15 000 globálně klasifikovaných organizací.

Nový ESG rating přichází krátce poté, co skupina poprvé zveřejnila svoji globální Zprávu o udržitelném rozvoji, která na více než 140 stranách podrobně popisuje aktivity, jež STADA po celém světě podniká s cílem pozitivně ovlivnit místní komunity, lidské zdraví, ekonomiku a životní prostředí.

„Náš závazek k udržitelnému rozvoji vychází z cíle celé skupiny – pečovat o zdraví lidí z pozice důvěryhodného partnera,“ uvedl výkonný ředitel společnosti STADA Peter Goldschmidt, a dodal: „Důležité je, že se neustále snažíme zlepšovat a realizujeme nové aktivity, a to nejen pro náš firemní rozvoj, ale také pro naše zákazníky, partnery, společnost a celou planetu.“

Ve své první globální Zprávě o udržitelném rozvoji STADA podrobně popisuje četné iniciativy na podporu cílů udržitelného rozvoje OSN, k jejichž plnění se skupina zavázala jako člen iniciativy UN Global Compact v roce 2021.

STADA se ve své Zprávě o udržitelnosti za rok 2021 veřejně zavázala snížit emise uhlíku o 42 % během období 2020 až 2030, přičemž v letech 2020 až 2021 snížila emise skleníkových plynů o 13 %. Jako demonstrační projekt STADA nedávno dokončila instalaci fotovoltaických jednotek ve svých dvou výrobních závodech ve Vietnamu.

Zmíněné iniciativy v oblasti udržitelnosti jsou realizovány celosvětově, a to rovnocenným týmem společnosti STADA nabízejícím všem stejné šance. Tento přístup povzbuzuje jednotlivé zaměstnance, aby využívali své přednosti, což STADA považuje v rámci své kultury růstu za recept na úspěch. Globální tým STADA tvoří přes 13 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích. Celých 52 % vedoucích pozic ve společnosti STADA zastávají v současné době ženy a mileniálové tvoří něco přes 51 % všech zaměstnanců.

Články autora Tereza Procházková

Nejnovější články

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...

Názory
Čína hromadí zásoby kritických komodit

Zůstaneme-li u mědi, její cena je často využívána...

Zatímco Čína má v rámci celého dodavatelského řetězce...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

„Enrico Letta při psaní zprávy o vnitřním trhu...

„Posouzení dopadů by mělo být zaměřeno na kvalifikované...

Aktuality
Vítězí smysl pro detail a tradice  

„Stejně jako minulý rok, ani letos se v...

Každá realizace byla posuzována porotou, která je složena...

Oblíbená soutěž Pokrývači sobě, kde samotní pokrývači hlasují...

Aktuality
Jak připravit firmu na AI a digitální budoucnost?

Pátý ročník Digital Transformation Summitu proto přinese nejnovější...

Srdcem Digital Transformation Summitu (DTS) budou ukázky konkrétních...

DTS letos otevře Krzysztof Krecikij, Salesforce Regional Director...