Neděle 28. dubna 2024
ikona hodiny7. 7. 2023 07:05

Chcete práci v jedné z nejlepších leteckých společností?

Emirates očekávají strmý růst a posilují celosvětový nábor

Skupina Emirates připravuje půdu pro svou další fázi růstu, v rámci které se snaží získat ty nejlepší talenty. Pořádá nábor palubního personálu, pilotů, inženýrů, IT odborníků a pracovníků zákaznických služeb jak ve společnosti Emirates, tak v dnata.

Tereza Procházková autor

Foto: The Emirates Skupina Emirates se připravuje na celosvětovou expanzi Foto: The Emirates

Navzdory náročným podmínkám na trhu práce po celém světě ukončila skupina Emirates svůj finanční rok 31. března s více než 102 000 zaměstnanci, kdy v průběhu uplynulého roku přijala celkem 17 160 pracovníků na různé pozice.

Oliver Grohmann, senior viceprezident pro lidské zdroje skupiny Emirates, řekl: „Skupina Emirates si vybudovala mimořádnou pověst oblíbeného zaměstnavatele a průkopníka v oblasti letectví. Lidé touží být součástí jejího příběhu i růstových ambicí, stejně jako pracovat a žít v Dubaji, jednom z nejbezpečnějších a nejdynamičtějších měst na světě. V posledním finančním roce jsme celosvětově obdrželi přibližně 2,7 milionu žádostí o pozice v rámci celé naší organizace. Využíváme nejmodernější technologie, jako jsou digitální hodnocení, umělá inteligence a další špičkové náborové systémy, abychom mohli co nejefektivněji vybírat kandidáty a reagovat na ně. Zaměřujeme se na nábor těch nejtalentovanějších kandidátů, kteří se nejvíce hodí na různé pozice a podpoří tak optimálně náš budoucí růst a expanzi.“

Nová vlna náboru palubního personálu a pilotů přichází v jednom z nejzajímavějších období v historii společnosti Emirates – v roce rekordních finančních výsledků a podílu na zisku, plánovaného růstu, rozšiřování sítě, dodávky nové flotily letadel Airbus A350 a Boeing 777-X od roku 2024, dynamického vývoje cestovního trhu a celkově optimistických vyhlídek.

Palubní personál

Společnost Emirates pořádá dny otevřených dveří a zároveň i akce pro zvané napříč šesti kontinenty, které pokrývají stovky měst po celý rok, a hledá ty nejlepší talenty, aby mohla zákazníkům nabídnout bezkonkurenční zážitky na palubě. Náborový proces je organizován tak, aby byl dokončen během jednoho dne, a uchazeči jsou kontaktováni do 48 hodin od vyhodnocení.

Jako součást největší mezinárodní letecké společnosti na světě zastupuje komunita palubního personálu Emirates více než 140 národností, hovoří přibližně 130 jazyky a poskytuje služby, které jsou pro tuto leteckou společnost charakteristické. Zájemci o práci palubního průvodčího si mohou prohlédnout kalendář náborových akcí, seznámit se s výhodami a kritérii způsobilosti a podat přihlášku zde.

Piloti

Po úspěšném červnovém náboru pilotů v Budapešti, Madridu a Lisabonu pořádá společnost Emirates v srpnu sérii dnů otevřených dveří ve Velké Británii a Irsku – v Dublinu, Manchesteru, Londýně Gatwicku a Londýně Stanstedu. Na 19. července ve 13 hodin dubajského času je naplánována online informační schůzka.

Piloti společnosti Emirates létají s jednou z nejmladších a nejsofistikovanějších flotil na světě, která čítá 260 širokotrupých letadel Airbus A380 a Boeing 777, působí na šesti kontinentech a létá do 150 světových destinací včetně severního pólu. Od roku 2022 přijala letecká společnost více než 900 nových pilotů v rámci tří náborových programů – Direct Entry Captains, Accelerated Command a First Officers.

A380 Direct Entry Captain: určený pro kapitány s nedávnou velitelskou zkušeností na letadlech Airbus fly-by-wire Wide Body, jako jsou A330, A340, A350 a A380.

Accelerated Command: pro zkušené kapitány Airbusů, kteří v současné době velí úzkotrupým letadlům na regionálních linkách.

First Officer: pro ty, kteří mají zkušenosti s vícemotorovými letadly s vícečlennou posádkou a platnou licenci dopravního pilota (ATPL).

Inženýři

Společnost Emirates Engineering plánuje na červenec a srpen dny otevřených dveří v Austrálii, Kanadě, Brazílii, Jižní Africe a Velké Británii. Vzhledem k tomu, že ve flotile je aktuálně 260 širokotrupých letadel, probíhá zde největší program modernizace v letectví a brzy přibydou letadla A350 a 777-X, hledá společnost Emirates 75 techniků a více než 400 pracovních pozic v oblasti údržby letadel a inženýrské podpory.

IT profesionálové

Skupina plánuje přijmout více než 400 IT odborníků s vhodnými dovednostmi na řadu pozic v oblasti softwarového inženýrství, DevOps, hybridního cloudu, agilního poskytování služeb, technického řízení produktů, digital workspace, kybernetické bezpečnosti, IT architektury, inovací a řízení služeb.

IT skupina pracuje na projektech v oblasti B2C, B2B, podpůrných funkcí a provozu pro více než 40 značek a podniků v Dubaji i po celém světě. Tým pracuje s pokročilými nástroji, technologiemi a vzory, včetně cloudových služeb, robotiky, DevOps, biometrie, webového a nativního mobilního vývoje a moderních programovacích jazyků.

IT tým běžně zavádí nejmodernější technologie a aplikace do provozu leteckých společností, vyvíjí flexibilní a uživatelsky přívětivá zákaznická rozhraní, využívá hloubkovou analýzu dat a ve spolupráci s předními firmami v oboru implementuje strojové učení a robotiku.

Zákaznický servis

Pro ty, kteří sní o práci v letectví, o kontaktu s lidmi z celého světa a o tom, že budou součástí ikonické značky a profesionálního týmu, jsou pozice v zákaznickém servisu Emirates Group krokem správným směrem. Skupina hledá výjimečné osobnosti, které před nástupem do Emirates Airport Services, dnata, marhaba nebo kontaktních center absolvují rozsáhlé školení. Pracovníci na pozicích v zákaznických službách mohou pracovat na plný nebo částečný úvazek a těšit se z flexibility, která jim umožní naplnit jejich životní styl a kariérní cíle.

Podrobné informace pro zájemce

Zájemci o práci palubního průvodčího si mohou prohlédnout kalendář náborových akcí, seznámit se s výhodami a kritérii způsobilosti a podat přihlášku zde.

Další informace o výhodách, kritériích způsobilosti a registraci zájemců o pozice pilotů na online informační schůzku zde.

Více o technických pozicích, vstupních požadavcích a procesu registrace zde.

Více o IT pozicích, vstupních požadavcích a procesu registrace zde.

Více o pozicích v zákaznickém servisu zde.

Skupina Emirates také nabírá zaměstnance na několik dalších pozic v rámci celé organizace, mimo jiné ve společnostech dnata, Emirates SkyCargo a v letištních službách. Zájemcům, kteří se chtějí stát součástí skupiny Emirates, doporučujeme pravidelně navštěvovat webové stránky www.emiratesgroupcareers.com a sledovat nejnovější pozice a aktualizace.

Společnost Emirates nabízí zaměstnancům a jejich rodinám celou řadu výhod, které jim umožňují vést obohacující a příjemný životní styl. Patří k nim letenky s výraznou slevou pro zaměstnance, jejich rodiny a přátele, konkurenceschopný plat osvobozený od daní, příspěvky na ubytování a dopravu, životní a zdravotní pojištění a nárok na bonusy. Karta Emirates Platinum nabízí zaměstnancům tisíce exkluzivních nabídek a výhod od stovek maloobchodních značek, značek pro volný čas, služby a pohostinství v Spojených arabských emirátech i po celém světě.

Články autora Tereza Procházková

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...