Neděle 12. května 2024
ikona hodiny13. 12. 2023 07:42

K čemu je dobrá káva na pracovišti?

Pokud se káva konzumuje s mírou a jedná se o kvalitní kávu, má mnoho zdravotních benefitů. Podle některých studií a zdrojů může káva například zvýšit spalování tuků a zrychlit metabolismus, zlepšit fyzickou výkonnost a hladinu energie či stimulovat mozek a zlepšit náladu.

Zuzana Vrbová autor

Foto: Shutterstock.com Káva může zvýšit spalování tuků a zrychlit metabolismus, zlepšit fyzickou výkonnost a hladinu energie či stimulovat mozek a zlepšit náladu Foto: Shutterstock.com

Pro zaměstnavatele jsou však podstatnější benefity, které vedou k zvýšení pracovního nasazení. Těchto benefitů jsou si vědomi ve Švédsku, kde mají kávový rituál FIKA jako právoplatnou součást pracovní doby, mnohde i dvakrát za den. To protože z psychologického hlediska má tato pauza nesmírně dobrý vliv. Každý se potřebuje protáhnout, odlepit oči od obrazovky a třeba se poptat, jaké mají kolegyně plány na víkend, nebo zanalyzovat včerejší fotbalové derby. Nepsaná pravidla říkají, že je dobré neprobírat pracovní záležitosti, ale na druhou stranu nabízí FIKA neformální prostředí, kde se často podaří rozmotat nějaký pracovní zádrhel.

Vědecké výzkumy dokazují to, že přestávka na kávu přispívá k tomu že zaměstnanci jsou po pauze odpočatí, mají lepší pocit z práce a napomáhá také k jejich psychické odolnosti i jejich vyšší efektivitě.

Proto je vhodné svým zaměstnancům vytvořit vhodný prostor a hlavně zajistit jim kvalitní kávu. Řešení je nutné upravit dle konkrétní společnosti – jiná jsou řešení pro kancelářské budovy a jiná pro výrobní podniky či instituce.

„Ve společnosti Dallmayr vždy najdeme řešení podle každého. V současné době máme propracovaný koncept založený na mnohaletých zkušenostech pro společnosti všech typů, čerpací stanice a individuální zákazníky. Dallmayr je největší německý a druhý největší evropský provozovatel nápojových a prodejních automatů,“ říká René Sion, ředitel společnosti Dallmayr.

Společnost Dallmayr vyvinula pro kancelářské budovy, showroomy, hotelové lobby, čekárny a meeting pointy Cafédock. Jedná se o pojízdnou lehkou kuchyňku pro servírování kávy, čaje, vody, džusu a drobného občerstvení, která zároveň obsahuje všechno potřebné vybavení. Cafédock byl důkladně   prověřen   praxí   v   cateringových   provozech   i malých firmách. Jedná se o kompaktní minikavárnu pro 21. století s pevnou, ale přitom lehkou duralovou konstrukcí využívanou v letectví a výtečnou ergonomií.

Veškeré kávovary a automaty mají vybaveny nejmodernějšími technologiemi podporovaných špičkovým servisem.

Moderní myšlení vedení společnosti Dallmayr potvrzuje i fakt, že Cafédock může být i nosičem loga a využit pro projekci ať už interních firemních informací, nebo reklamního obsahu. Prostřednictvím aplikace si můžete vyzkoušet, jak se bude Cafédock vyjímat ve Vašem interiéru. Pokud je to to, co hledáte, můžete si Cafédock zakoupit nebo využívat formou zápůjčky.

„Naší výhodou je to, že ve všech našich kávovarech a nápojových automatech využíváme stejné suroviny – stejnou kávu si tedy vychutnáte jak z rukou našich baristů, tak z automatického kávovaru, ale i z nápojového automatu, pokud zvolíte verzi na zrnkovou kávu,“ říká René Sion a dodává: „Přičemž poskytujeme potřebné technologie, které jsou pro místo optimální – to se ověří zkušebním provozem a následně je vše možné ještě zoptimalizovat. Poskytujeme i potřebnou podporu v podobě dostatečného množství porcelánu, případně poutačů či nápojových lístků. Financování v případě nájmu je možné odběrem kávy Dallmayr.“

Pro nerušené jednání lze využít intuitivní aplikaci D2M. Stačí se přiblížit zapnutým telefonem s aktivní NFC k červené NFC nálepce, nebo načíst QR kód fotoaparátem. Po jednoduchém výběru položek, aplikace okamžitě odešle objednávku osobě, která u Vás připravuje kávu. Objednávka jí přijde na e-mailem a SMS zprávou. Objednávka přichází okamžitě – lahodná káva následuje.

Pokud jste kávu Dallmayr ještě neměli možnost vyzkoušet, určitě neváhejte. A mimochodem, Dallmayr má i skvělé a kvalitní čaje.

Nejnovější články

Analýzy
Známe nejoblíbenější zaměstnanecké benefity!

Vyplývá to z aktuálních dat portálu Platy.cz, který se...

Výše zmíněné benefity můžeme zařadit mezi ty klasické....

Popularitu tohoto benefitu potvrzuje i Milan Beutl, ředitel...

Firmy také stále více dbají na zdravé stravování....

U některých firem poskytování benefitů ovlivnily nově nastavené...

Pohled z praxe
Centrum lidských zdrojů pomáhá v Plzeňském kraji s integrací cizinců

„Podnikání v Plzeňském kraji čelí řadě výzev, které...

Tento nedostatek pracovníků firmy částečně řeší zapojením cizinců,...

Plzeňský kraj se nepotýká jen s problémy, ale...

V centru vznikají rovněž nové generace pohonů pro vozy...

Cestovní ruch
Emirates chtějí zdvojnásobit dubajskou ekonomiku

Dohoda byla podepsána na veletrhu Arabian Travel Market...

Partnerství zahrnuje širokou škálu iniciativ, na kterých mohou...

Nejnovější Expertní pohled

Expertní pohled
Jak sebevědomá bude ECB vstříc strnulému Fedu?

Při pohledu do zpětného zrcátka platí, že od...

Není proto překvapením, že příznivější inflační výhled v...

Expertní pohled
Stále lepší překladače znásobily úspěšnost kybernetických útoků

„Revoluce v zásadě nastala před třemi lety, kdy se...

„Kvalita automatických překladačů má dopad nejen na úspěšnost...

Expertní pohled
V budoucnu bude možné pojistit takřka cokoliv

První pojistka se jménem Slavia pojišťovny byla prodána...

Zmínil jste se, že tuto novinku ocení podnikatelé,...

Všichni cizinci pocházející ze zemí mimo EU mají...

Hrdě se hlásíte k partnerství Velké pardubické, která se...