sobota 7. prosince 2024
ikona hodiny 24. 1. 2024 07:12

Před odletem bagetu nebo prosecco?

Letiště Praha rozšiřuje nabídku gastro obchodů

Letiště Praha otevírá celkem 14 nových gastrojednotek. Ty reprezentují 11 gastronomických konceptů o celkové rozloze 1 300 m2. Cestující najdou nové prodejny jak v Terminálu 1, tak v Terminálu 2. Jejich provozovatelem je společnost Lagardère Travel Retail, která na jaře minulého roku uspěla v koncesním řízení Letiště Praha.

Foto: Letiště Praha
Letiště Praha rozšiřuje nabídku gastro obchodů Foto: Letiště Praha

Cestující se mohou těšit na zdravé občerstvení i bistro v italském stylu. „Nové gastro zóny na Letišti Václava Havla Praha jsou pro nás jedním z důležitých kroků v rámci dlouhodobé strategie z oblasti neleteckého obchodu. Tou je zejména uspokojování poptávky cestujících, rozšiřování nabídky o nové a zajímavé koncepty a poskytnutí zákazníkům příjemného zážitku a komfortu před jejich odletem. Cestující mohou mezi novými prodejnami najít i několik provozoven v české premiéře,“ říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Většina obchodních jednotek postupně prochází stavebními úpravami a redesignem. Výsledkem je moderní stylové prostředí. Novinkami, které mají na Letišti Václava Havla Praha v České republice své prvotní zastoupení, jsou například fresh bistro Natoo nebo italský koncept Bottega Prosecco Bar&Restaurant. Českou značku v zástupu nových jednotek reprezentuje oblíbená Bageterie Boulevard. S novými gastro prodejnami se zvýšil počet obchodních jednotek na pražském letišti na celkových 85, z toho 36 prodejen je zaměřených na oblast gastronomie.  V letošním roce pak Letiště Praha plánuje například novou walk-through duty free zónu na Terminálu 2, která vznikne bezprostředně za bezpečnostní kontrolou.

Naším cílem bylo vyjít vstříc potřebám všech typů cestujících a reagovat na jejich časové možnosti i osobní stravovací preference,“ přibližuje Richard Procházka, CEO Lagardère Travel Retail. „Proto jsme pečlivě vybírali z nejlepších světových i domácích značek a využili našich dlouholetých zkušeností i výborné znalosti prostředí letiště. Každý si zde nyní najde přesně to, co mu vyhovuje. Pokud zákazník spěchá, využije nabídku čerstvých baget, salátů nebo wrapů, které si může vzít i s sebou na palubu. Cestující, kteří mají na odletu nebo při přestupu více času, jej mohou příjemně strávit v některé ze stylových restaurací,“ doplňuje Procházka.

Články autora Klára Divíšková

Nejnovější články

Názory

Proč se rozevírají nůžky mezi ekonomikou USA a eurozónou a co s tím

Globální ekonomická situace, jak ji prezentuje hospodářský výhled...
Aktuality

Vyhlášení 29. ročníku Českých 100 Nejlepších

Pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci...
Aktuality

Dohoda EU-Mercosur otevírá nové příležitosti

Evropská unie a skupina států Mercosur (Brazílie, Argentina,...

Nejnovější Aktuality

Názory

Proč se rozevírají nůžky mezi ekonomikou USA a eurozónou a co s tím

Globální ekonomická situace, jak ji prezentuje hospodářský výhled...
Aktuality

Vyhlášení 29. ročníku Českých 100 Nejlepších

Pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci...
Aktuality

Dohoda EU-Mercosur otevírá nové příležitosti

Evropská unie a skupina států Mercosur (Brazílie, Argentina,...