pátek 8. listopadu 2024
ikona hodiny 28. 2. 2024 08:30

The Artisan zve na Restaurant Week

Hostům přináší speciální menu plné českých chutí

Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem Jídlo nezná hranic se koná od 6. do 24. března 2024 a zúčastní se ho vybrané pražské podniky. Šéfkuchař Artisanu David Rejhon si pro tuto speciální událost připravil exkluzivní tříchodové menu, jež představí sezónní suroviny od místních dodavatelů a farmářů, které se pod rukami kuchařů The Artisan promění v moderní poklady české kuchyně.

Foto: The Artisan
Tým šéfkuchaře Davida Rejhona – The Artisan Foto: The Artisan

„Máme radost, že se můžeme i letos zapojit do pražského Restaurant Weeku, který si mezi hosty získal velkou oblibu. V minulém roce jsme dokonce získali ocenění za výjimečnou obsluhu a věříme, že tento rok se nám podaří udržet laťku vysoko,“ říká David Rejhon, šéfkuchař The Artisan. Návštěvníci se mohou těšit na dvě speciální tříchodová menu, která uspokojí jak milovníky masa, tak i vegetariány.

„Je skvělé, že se nám podařilo zorganizovat další ročník této gastronomické události. Restaurant Week propojuje milovníky dobrého jídla s vybranými restauracemi, a je pro nás potěšením sledovat, jak roste jeho popularita, a to nejen mezi místními Pražany. Děkujeme všem restauracím, které se letos zapojily, včetně The Artisan, za jejich angažovanost a přínos k bohatství gastronomické scény naší metropole,“ doplňuje Anna Grosmanová, organizátorka Restaurant Weeku.

Festivalové menu The Artisan odstartuje čerstvým jeseterem z oblíbené Chabrybárny, který se bude podávat s pórkem, černým česnekem a bramborami. Následuje křehký jehněčí hřbet s kmínovo-rozmarýnovou omáčkou a na závěr tradiční kynutá buchta s jogurtovým přelivem z farmy Krasolesí doplněná o svěží chuť kdoule.

Vegetariánská varianta nabídne pokrmy plné zeleniny, včetně předkrmu z ředkviček, medvědího česneku a české hořčice ze Sluneční farmy Vykáň. V hlavní roli se představí hrášek s uzenou smetanou a houbami a sladká tečka bude patřit makovému crumblu se švestkami a kávovým karamelem.

Menu bude dostupné za přátelskou cenu 790 Kč. Více informací o Restaurant Weeku naleznete na jejich webových stránkách https://www.restaurant-week.cz/. Informace o restauraci The Artisan jsou dostupné na webu www.theartisan.cz.

Články autora Kristýna Štefanková

Nejnovější články

Pohled z praxe

Obchodníci odmítají dezinformace ohledně cen másla

Obchodní řetězce se důrazně ohrazují proti tvrzením Potravinářské...
Názory

Výsledek amerických voleb: Stabilita nebo nejistota?

Uplynulé týdny se nesly v nejistotě z výsledků...
Expertní pohled

Co dnes musí člověk umět, aby byl úspěšný v práci?

Aby se člověk dnes prosadil v práci, je...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch

Firemní akce v Aquapalace na předcovidové úrovni

Pandemie značně ovlivnila zájem o pořádání firemních akcí...
Nezařazené

Zábavní park Futurento expanduje a míří i do Dubaje

Společně s bratrem si vysnil zábavní park na motivy...
Aktuality

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2024 představí nové technologie, produkty i nové talenty gastro oborů

Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a...