Úterý 7. května 2024
ikona hodiny28. 2. 2024 08:30

The Artisan zve na Restaurant Week

Hostům přináší speciální menu plné českých chutí

Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem Jídlo nezná hranic se koná od 6. do 24. března 2024 a zúčastní se ho vybrané pražské podniky. Šéfkuchař Artisanu David Rejhon si pro tuto speciální událost připravil exkluzivní tříchodové menu, jež představí sezónní suroviny od místních dodavatelů a farmářů, které se pod rukami kuchařů The Artisan promění v moderní poklady české kuchyně.

Kristýna Štefanková autor

Foto: The Artisan Tým šéfkuchaře Davida Rejhona – The Artisan Foto: The Artisan

„Máme radost, že se můžeme i letos zapojit do pražského Restaurant Weeku, který si mezi hosty získal velkou oblibu. V minulém roce jsme dokonce získali ocenění za výjimečnou obsluhu a věříme, že tento rok se nám podaří udržet laťku vysoko,“ říká David Rejhon, šéfkuchař The Artisan. Návštěvníci se mohou těšit na dvě speciální tříchodová menu, která uspokojí jak milovníky masa, tak i vegetariány.

„Je skvělé, že se nám podařilo zorganizovat další ročník této gastronomické události. Restaurant Week propojuje milovníky dobrého jídla s vybranými restauracemi, a je pro nás potěšením sledovat, jak roste jeho popularita, a to nejen mezi místními Pražany. Děkujeme všem restauracím, které se letos zapojily, včetně The Artisan, za jejich angažovanost a přínos k bohatství gastronomické scény naší metropole,“ doplňuje Anna Grosmanová, organizátorka Restaurant Weeku.

Festivalové menu The Artisan odstartuje čerstvým jeseterem z oblíbené Chabrybárny, který se bude podávat s pórkem, černým česnekem a bramborami. Následuje křehký jehněčí hřbet s kmínovo-rozmarýnovou omáčkou a na závěr tradiční kynutá buchta s jogurtovým přelivem z farmy Krasolesí doplněná o svěží chuť kdoule.

Vegetariánská varianta nabídne pokrmy plné zeleniny, včetně předkrmu z ředkviček, medvědího česneku a české hořčice ze Sluneční farmy Vykáň. V hlavní roli se představí hrášek s uzenou smetanou a houbami a sladká tečka bude patřit makovému crumblu se švestkami a kávovým karamelem.

Menu bude dostupné za přátelskou cenu 790 Kč. Více informací o Restaurant Weeku naleznete na jejich webových stránkách https://www.restaurant-week.cz/. Informace o restauraci The Artisan jsou dostupné na webu www.theartisan.cz.

Články autora Kristýna Štefanková

Nejnovější články

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...

Pohled z praxe
Elektrárny Opatovice modernizují a myslí na ekologii

Elektrárna, kterou firma provozuje, je schopná vysokoúčinné kombinované...

Už od devadesátých let firma pracuje na ekologizaci svého...

V současnosti Elektrárny Opatovice pokračují v obnově svých turbín. Po...

Energie se skrývá nejen v elektrárenských kotlích, ale také...

Aktuality
Česká nábytkářská firma dobyla Paříž

„Účast na veletrhu byla pro firmu RIM jedinečnou...

V rámci veletrhu značka RIM prezentovala nejen své...

Workspace Expo v Paříži je mezinárodní veletrh zaměřený...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Emirates představují řešení pro neurodivergentní cestovatele

Seznamovací akce zahrnovala simulaci procesů odbavení i samotný...

Přes 29 000 členů palubního personálu Emirates je...

DPNA je kód využívaný leteckými společnostmi pro speciální...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Cestovní ruch
Czechia Travel Trade Day 2024 v Hradci Králové právě odstartoval

TTD je jednou z největších tuzemských akcí na...

Se zvýšením zájmu o jednotlivé regiony významně pomáhá...