Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny1. 6. 2021 20:39

Epson EcoTank – nový přístup k úsporám v kancelářském tisku

Nižší rozpočty omezované zhoršující se ekonomikou způsobují zvýšený tlak na úsporu nákladů a dříve nebo později dochází při úsporách na řadu položka kancelářského tisku. Tisk se dostává do pozornosti také potřebou řešit tisk v prostředí domácích kanceláří, kam se přesunula značná část administrativních profesí a kde tisk nelze řešit pomocí centralizovaných chodbových tiskáren. Každý zaměstnanec tak potřebuje svou osobní, často multifunkční tiskárnu, což naráží na náklady malých zařízení, které jsou zpravidla vyšší než u centrálních tiskáren. V prostředí domácích kanceláří je složité používat centralizovaná řešení pro řízení tisku a aplikaci politik prosazujících omezení tisku.

Renata Dihlová autor

Foto: EPSON Foto: EPSON

Řešení je jednoduché, nasazení tiskáren s nižšími náklady. Tiskové náklady na zařízeních s inkoustovými zásobníky, u Epsonu pod značkou EcoTank, poskytují nejnižší náklady jak na černobílý, tak barevný tisk. Výrazně nižší než centralizované tiskárny, inkoustové tiskárny pracující s malými kazetami či laserové tiskárny s tonerovými kazetami. Zařízení určená nejen do domácího prostředí zaujmou svými náklady, nízkou spotřebou energie a potřebou minimální údržby. Epson nabízí nejširší portfolio tiskáren s doplnitelnými zásobníky inkoustu, od jednoduchých tiskáren, přes multifunkční zařízení po vyspělá kancelářská zařízení. Pro uživatele je k dispozici také celá řada černobílých tiskáren.

Zatím poslední generace EcoTank Business, se skládá z více různých modelů a přináší uživatelům řadu funkcí známých z větších modelů WorkForce. Je to například velká zásoba papíru ve dvou kazetách po 250 listech, automatický oboustranný podavač dokumentů a duplexní tisk. Zadní podavač na 50 listů umožňuje potisk materiálů nestandardních velikostí. Tiskárny disponují řadou připojení – USB, Ethernet, Wi-Fi a WiFi Direct pro tisk z mobilních zařízení. Standardní rychlost tisku je podle modelu až 25 stran A4/min a uživatele potěší rychlý výstup první strany za pouhých 5,5 s, což z těchto zařízení dělá mistra v rychlosti tisku dokumentů do 3-5 stran.

Společné jsou pro nová zařízení inkousty na bázi pigmentu s výbornou barevností, ostrostí textu, světlostálostí a odolností vůči vodě a zvýrazňovačům. Inkousty se snadno doplňují z lahviček vybavených bajonetovým mechanismem. Barevné inkousty vydrží tisk až 6 000 stran A4 a černý inkoust 7 500 stran A4, což představuje náklady na tisk ve výši přibližně 6 haléřů za černobílou stranu A4 a 25 haléřů za barevnou. Tiskárny používají osvědčené piezoelektrické hlavy PrecisionCore navržené na celou životnost zařízení bez nutnosti výměny. Tiskový proces je studený, neohřívá tedy prostředí kanceláře a vyniká nízkou spotřebou energie do 50 W. Pokud tedy provozujete větší množství tiskáren, mohou úspory za energii představovat položku v řádu desítek tisíc za rok.

Řada zařízení formátu A3 se skládá z pěti modelů. Základní multifunkční model L15150 se oproti vyššímu L15160 liší pouze nižší rychlostí barevného tisku, ostatní výbava je shodná. Monochromatická MFP M15140, se stejnými funkcemi jako barevné stroje, představuje vynikající náhradu starších kancelářských kopírek, oproti kterým přináší minimální náklady a prakticky nulový servis po celou dobu životnosti zařízení. Řadu doplňuje tiskárna L11160 pro uživatele, kteří nepotřebují multifunkční zařízení a multifunkce L14150, která skenuje a z kazety tiskne formát A4, ale ze zadního podavače umí tisknout až do formátu A3+.

Epson EcoTank Business MFP tiskárny formátu A4 jsou tři a liší se v několika bodech. L6550 a L6570 tisknou pomocí Windows GDI, nižší model tiskne barevně pomaleji, rychlost černobílého tisku je shodná. L6580 oproti nižším modelům disponuje podporou PCL a PS, je také podporován v systému vzdálené správy zařízení Epson Remote Services. Společnými rysy pro celou řadu jsou kompaktní design, software, kvalita tisku a inkoustové náplně.

Uživatel EcoTank tiskáren získá dostatek inkoustu v balení a tříletou záruku po registraci.

Nejnovější články

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Nejnovější Advertorial

Cestovní ruch
Firemní cestování s Leo Express: Efektivní a pohodlná volba

Mladý a dynamicky se rozvíjející dopravce Leo Express...

Věrnostní program určený pro podnikatelské subjekty umožňující nákup...

Chcete svým zaměstnancům nabídnout benefit pro jejich soukromé...

Nabídka korporátního cestování od Leo Express má řadu...

Business Class Potřebujete v klidu pracovat a chcete...

Cestovní ruch
Slovanský dům: Elegán s dobrou karmou

Na toho, kdo se ocitne uvnitř, dýchne okázalý...

Nad různými architektonickými úpravami paláce nakonec převážila ta...

Slovanský dům spojuje historii a současnost v jedinečný...

Management Slovanského domu má ambice, aby tenhle palác...

Současný Slovanský dům je v první řadě multifunkční...

Cestovní ruch
Jízdenky na Leo Express: V předstihu a výhodněji

S vlaky Leo Express můžete cestovat z Prahy...

Vaše dovolená začne již na palubě vlakových spojů....

S podzimem Leo Express obměňuje také menu ve...

Díky věrnostnímu programu Smile Club můžete čerpat mnoho...