Čtvrtek 18. dubna 2024
ikona hodiny5. 4. 2022 15:12

Bezplatné evropské platební účty pro ukrajinské uprchlíky

Společnost Joompay, finanční technologická platforma, která nabízí služby pro každodenní finanční transakce v Evropě, vyvinula řešení pro všechny ukrajinské uprchlíky, kteří potřebují evropský platební účet kompatibilní s jejich současným statusem uprchlíka.

Ondřej Hampl autor

Foto: Shutterstock.com Bezplatné účty pro Ukrajince Foto: Shutterstock.com

Od ruské invaze na Ukrajinu byly miliony Ukrajinců nuceny opustit svou zemi. Většina z těchto uprchlíků nyní pobývá v různých zemích Evropské unie, kde se musí přizpůsobit novým požadavkům.

Společnost Joompay vyhodnotila všechny potenciální problémy, kterým mohou lidé v této situaci čelit, jako například chybějící evropské doklady nebo neznalost cizích jazyků. V důsledku toho a v reakci na uprchlickou krizi nabízí Joompay ukrajinským uprchlíkům možnost otevřít si platební účet v souladu se směrnicí EU o dočasné ochraně, která má zjednodušit proces otevření účtu. Jediným požadovaným dokladem je ukrajinský pas nebo ukrajinský občanský průkaz. Celý proces registrace trvá méně než 5 minut a tým podpory Joompay je k dispozici pro poskytnutí pomoci v ukrajinském jazyce. Vše je zcela zdarma, protože společnost Joompay se vzdává všech poplatků.

Joompay

Fintech služba pro každodenní finanční transakce v Evropě založená v roce 2019 v Lucembursku. Posláním společnosti Joompay je pomáhat lidem kontrolovat jejich výdaje a šetřit peníze. Joompay je jedním z klíčových podniků mezinárodní skupiny Joom, která se zabývá elektronickým obchodováním a fintechem a byla založena v roce 2016 v lotyšské Rize. Více informací o bezplatném evropském účtu pro ukrajinské uprchlíky na https://joompay.com/ukraine.

To znamená, že ukrajinští uprchlíci mohou během několika kliknutí získat nejenom platební kartu VISA s Apple Pay nebo Google Pay, ale hlavně virtuální „IBAN“, aby mohli přijímat peníze od jakéhokoli odesílatele na území EU.

„Využíváme všechny naše zdroje a technologie, abychom pomohli lidem v nouzi. Není třeba dodávat, že za to, co děláme, si nebereme žádné provize. O tuto informaci se podělíme s našimi uživateli Joompay a požádáme je, aby aktivně šířili zprávu o evropských účtech pro uprchlíky. Hledáme také další kanály, jak oslovit dobrovolníky a všechny organizace zapojené do pomoci uprchlíkům. V tomto ohledu může v této důležité iniciativě pomoci tisk a další mediální kanály,“ řekl Alex Gutman, technologický ředitel společnosti Joompay Technologies.

Veriff

Globální společnost pro online ověřování identity, která umožňuje organizacím budovat důvěru u svých zákazníků prostřednictvím inteligentního, přesného a automatizovaného online ověřování identity. Inteligentní rozhodovací engine společnosti Veriff, který je největší databází vzorů dokladů na trhu, analyzuje během několika sekund tisíce technologických a behaviorálních proměnných a přiřazuje osoby k více než 10 000 dokladům totožnosti vydaným vládou z více než 190 zemí. Společnost Veriff byla založena v roce 2015 a slouží globálnímu portfoliu organizací z odvětví fintech, kryptografie a mobility. Nejnovější investiční kolo společnosti Veriff ve výši 100 milionů dolarů zvyšuje její celkové financování na 200 milionů dolarů a její ocenění na 1,5 miliardy dolarů. Mezi investory společnosti Veriff patří Tiger Capital, Alkeon, IVP, Accel, Mosaic Ventures, Y Combinator, Nordic Ninja a další. Veriff má týmy v USA, Velké Británii, Španělsku a Estonsku a zaměstnává více než 400 lidí 50 různých národností.

Toto řešení bylo možné díky aktivnímu zapojení společnosti Veriff, která se zabývá celosvětovým ověřováním totožnosti.

„Darujeme jeden milion verifikací organizacím, které je chtějí využít na pomoc lidem postiženým konfliktem, například na služby převodu peněz na Ukrajinu, ubytování nebo přesídlení uprchlíků. Investovali jsme další prostředky a neúčtujeme žádné poplatky organizacím, jako je Joompay, abychom podpořili obyvatele Ukrajiny a zajistili jim přístup k životně důležitým službám, jako jsou převody peněz uprostřed krize,“ dodal Kaarel Kotkas, generální ředitel a zakladatel společnosti Veriff.

Články autora Ondřej Hampl

Nejnovější články

Trendy
Timber Praha – první udržitelná dřevostavba bytových domů v Praze

Domy komorního charakteru Timber Praha obsahují 62 jednotek...

Arcus City – v blízkosti přírody, na dosah...

Expertní pohled
Fulfillment: Revoluce v logistice

Fulfillment není jen proces doručování zboží, je to...

Majitelé e‑shopu se nemusejí starat o kapacitu skladových...

Nicméně vize značky LOG4U sahá daleko za pouhé...

Společnost Geek+ přinese špičkové mobilní roboty pro přepravu...

Trendy
Perfektní klima pro elektrické vozy

Všude tam, kde jsou kladeny vysoké požadavky na výkon,...

HVH topení přeměňuje stejnosměrný elektrický proud na teplo...

Pokud máte benzinové nebo naftové auto, je pro...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Největší logistický kongres v ČR se blíží

Logistika a doprava patří mezi nejdůležitější pracovní úkony mezi...

Všechny zmíněné faktory představují příležitost pro spojení s loajální...

Velký kongres EASTLOG, který se bude konat 30....

Analýzy
České nábytkářství oslabuje, ale ne dramaticky

„Již několik let panují v globální ekonomice jisté propady,...

„Pokles na 51,45 mld. Kč je stále velmi...

Špatná podle Tomáše Lukeše není ani spotřeba nábytku...

Suma za import nábytku v roce 2023 dosáhla 28,18...

Za vyloženě pozitivní trend AČN považuje růst podílu...

Český nábytek podle Čudky vyniká invencí i kvalitou....

Aktuality
Ocenění Nábytek roku 2024 ovládla kancelářská soustava

Vítězná kolekce je dílem designerů Aleše Bartáka, Michaela...

Ocenění Nábytek roku uděluje Asociace českých nábytkářů (AČN)...