Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny15. 12. 2023 13:53

Zeď jako nekonečné popisovací a magnetické plátno

Ve škole, kanceláři, kavárně, nebo v dětském pokoji

Inovativní nátěr s názvem Chytrá zeď transformuje jakýkoliv hladký povrch do popisovatelné a snadno stíratelné plochy, která může mít libovolnou velikost a být buď bílá nebo barevná. Tento speciální nátěr může být navíc doplněn magnetickým nátěrem, který ze zdi vytvoří magnetickou nástěnku, plně nahrazující klasické whiteboardy a tabule. Chytrá zeď nachází své využití zejména v kancelářích a home office, ve školách a školkách, dětských pokojích, restauracích, kavárnách a menších obchodech. Ekologická a cenově dostupná, Chytrá zeď představuje inovativní alternativu s až 50% úsporou ve srovnání s mobilními tabulemi, flipcharty a klasickými whiteboardy.

Ondřej Hampl autor

Foto: chytrazed Inovativní nátěr pro firmy i domácnosti Foto: chytrazed

„I v běžné hale nebo chodbě mohou vzniknout ty nejlepší nápady. Chytrá zeď otevírá možnost snadno a rychle proměnit každé místo v prostor, kde lze materializovat myšlenky, zapsat je, nakreslit, vysvětlit kolegům nebo předat studentům. Téměř jakýkoli prostor lze tak transformovat na místo, kde se lidé rádi scházejí a tvoří,“ říká podnikatel a investor Matúš Karaffa, který stojí za projekty Feedo.cz, Peevo.cz nebo Urban Farmers. Karaffa se letos stal majitelem společnosti chytrazed, která je výhradním distributorem produktů irské značky Smarter Surfaces (dříve známé jako Smart Wall Paint) pro Českou republiku. „Chytrá zeď nemusí být pouze jednotná bílá plocha. Můžete si vybrat jakoukoli barvu a grafiku, čímž oživíte pracovní prostředí, kanceláře, chodby a jídelny. Obyčejná zeď se tak stane interaktivním prvkem. Chytrá zeď není určena pouze pro kanceláře; baví i děti doma, ve škole, ve třídě nebo v herně a její velkou předností je opravdu velmi snadná stíratelnost. Barvy lze zakoupit samostatně a Chytrou zeď si velmi jednoduše aplikovat sám, v případě potřeby s aplikací poradí po emailu či telefonu naši specialisté nebo si můžete na našem webu objednat kompletní realizaci na klíč,“ dodává.

Chytrá zeď otevírá prostor pro kreativitu a osvobozuje potenciál v kanceláři a na homeoffice. Neohrabané flipcharty mohou být snadno nahrazeny moderním řešením, které je navíc levnější. Popisovatelná plocha může mít jakýkoliv rozměr, tvar i barvu a není omezena pouze na zeď. Kreativní plochou se může stát stůl, dveře, nebo kancelářský nábytek. Chytrá zeď navíc není jen popisovatelná a snadno stíratelná, ale může být také magnetická. V kancelářích přispívá aplikace Chytré zdi ke zvýšení produktivity a angažovanosti zaměstnanců během schůzek, vytváří moderní a inspirativní pracovní prostředí, podporuje maximální kreativitu, sdílení nápadů a efektivní komunikaci a spolupráci. Je ideálním partnerem pro firmy, startupy, podnikatele i neziskové organizace.

Chytrá zeď pomáhá ve školách a školkách při výuce jak učitelům, tak i žákům. Stěny, lavice, stoly nebo dveře rázem přemění na interaktivní pracovní plochy. Je prokázáno, že Chytrá zeď výrazně zlepšuje produktivitu a soustředěnost studentů a podporuje společné učení. Menší děti milují kreslení a malování. Tradiční papír omezuje jejich myšlenky na určitou plochu, ale Chytrá zeď umožňuje dětem pracovat na větších projektech a dávat průchod své fantazii bez omezení. Pro děti je vizualizace klíčová součást učení. Chytrá zeď jim umožňuje vizualizovat jejich myšlenky, což jim může pomoci lépe pochopit složité pojmy nebo vyprávět příběhy pomocí obrázků. Větší prostor může být také výhodný pro skupinové aktivity. Děti se mohou učit spolupracovat, sdílet prostor a kombinovat své nápady na jednom místě, což podporuje týmovou práci a rozvíjí sociální dovednosti. Kromě psaní může Chytrá zeď ve školách a školkách fungovat také jako magnetická tabule, což umožňuje snadné připevňování papírů, fotografií a dalších učebních materiálů. Poskytuje dětem jedinečnou možnost aktivně se zapojit přímo do procesu učení. Ať už kreslením, psaním nebo tvořením, činí vzdělávání více zážitkovým a interaktivním. Chytrá zeď je také v porovnání s klasickými dřevěnými školními tabulemi mnohem ekonomičtější a může je tak ve školách zcela nahradit. V případě aplikace průhledného nátěru je možné touto cestou staré školní tabule také renovovat.

Chytrá zeď v dětském pokoji podporuje kreativitu dětí a zároveň chrání ostatní stěny před nečekanými uměleckými díly. Tradičně se dětem říká, aby po zdech nekreslily. Ale co kdyby zdi mohly být jejich plátnem? S Chytrou zdí je možné měnit vzhled dětského pokoje doslova každý den podle nálad a přání dětí. Velmi snadno se stírá a nezanechává řádné fleky a šmouhy. Děti se mohou učit a zároveň se bavit. Mohou kreslit své oblíbené postavičky, řešit matematické úlohy nebo psát písmenka přímo na zeď. Je to zábavný způsob, jak podpořit jejich vzdělávací cestu. Chytrá zeď navíc může sloužit i jako prostor pro různé hry, jako např. Piškvorky. Poskytuje dětem neomezené plátno pro jejich umělecké vize. Psací stůl, skříňka nebo polička se mohou stát dalšími místy pro kreslení, psaní nebo počítání.

Chytrou zeď skvěle využijí i restaurace, kavárny či menší obchody. Na zdi je možné prezentovat různé informace, jako např. menu, sezónní nabídku, ceník, informace o akcích v podniku. Denní menu a speciality lze pohodlně aktualizovat každý den, a to bez potřeby zbytečných tabulí, cedulí nebo reklamních plakátů. Chytrá zeď umožňuje vytvořit tematickou výzdobu pro různé svátky a události, ať už jde o Vánoce, Velikonoce nebo sportovní události, jako Mistrovství světa ve fotbale nebo hokeji. Může být prostorem pro informace o slevách, akcích nebo nových produktech. Díky Chytré zdi je možné zákazníkům snadno nabídnout unikátní prostor pro jejich děti, kde mohou popustit uzdu své kreativitě, zatímco si rodiče vychutnávají jídlo, nápoje a chvíli klidu. Chytrá zeď může také sloužit jako virtuální nástěnka s programem speciálních událostí nebo hudebním programem v daném podniku.

Samostatnou kategorií jsou pak projekční nátěry, které mohou zlepšit jas projekce bez nutnosti nemotorných projekčních pláten. Zároveň je možné je zkombinovat s magnetickým či popisovatelným nátěrem a do projekce i psát či připínat předměty magnety, což je ideální řešení např. pro výuku. Projekční nátěry je možné využívat (hlavně ve školství) i s chytrými interaktivními projektory.

Aplikaci zvládne každý

Pro aplikaci Chytré zdi stačí mít k dispozici vaničku, ochrannou fólii a náhradní váleček na podkladovou barvu – Primer. Chytrou zeď lze aplikovat na jakýkoliv hladký povrch, včetně zdí, stolů, dveří a dalších hladkých materiálů, jako jsou sádrokarton, sádrové a vápenaté omítky, LTD desky, OSB desky, laminát, sololit, plast, kov, sklo, tapety a další. Nátěr je k dispozici v různých velikostech balení, která lze libovolně kombinovat. Chytrá zeď je vyrobena na bázi pryskyřice a nesmí být vystavena kontaktu s vodou. Stejně tak je důležité, aby váleček, vanička a další aplikační pomůcky byly zcela suché. Na danou plochu se aplikuje pouze jedna vrstva Chytré zdi v souladu s velikostí balení. Před aplikací nátěru Chytré zdi je nezbytné použít podkladovou barvu – Primer. V případě potřeby jsou k dispozici odborníci, kteří s aplikací poradí po telefonu či emailu.

Chytrá zeď funguje nejlépe na co nejhladších površích. V případě, že je stěna pokryta texturou nebo má porézní povrch, je doporučeno použít klasický malířský tmel, například sádrokartonářskou stěrku. Povrch by měl být důkladně obroušen pomocí přiloženého brusného bloku, následně nanést podkladovou vrstvu – Primer a až poté aplikovat Chytrou zeď. Barvy a balíček příslušenství (mikrovláknovou utěrku, čistící sprej a sadu 4 ks fix) lze zakoupit samostatně nebo objednat kompletní sadu pro provedení celé realizace na klíč.

Články autora Ondřej Hampl

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Trendy

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...