Čtvrtek 2. května 2024
ikona hodiny7. 3. 2024 07:04

Emirates podporují příliv turistů do Evropy

Společnost oznámila spolupráci s turistickými centrálami Řecka a Rakouska

Na veletrhu cestovního ruchu ITB Berlín 2024 společnost Emirates podepsala dvě memoranda o porozumění s Řeckou národní turistickou organizací (GNTO) a Rakouskou národní turistickou centrálou (ANTO). Cílem je posílit turistickou dopravu do dvou významných destinací v evropské síti letecké společnosti.

Nina Černá autor

Foto: Shutterstock.com Emirates podporují příliv turistů do Evropy, společnost oznámila spolupráci s turistickými centrálami Řecka a Rakouska Foto: Shutterstock.com

Adnan Kazim, ředitel pro obchodní operace Emirates, k tomu uvedl: „Velmi nás těší možnost spolupráce s národními turistickými centrálami Řecka a Rakouska. Naším záměrem je postupně rozšířit naši přítomnost na obou trzích a navýšit počty návštěvníků. Rádi bychom, aby toto společné úsilí povzbudilo cestující k návštěvě památek a zajímavostí, které obě destinace nabízí.“

Prostřednictvím přílivu cestujících z hlavních trhů, jako jsou USA, SAE, Austrálie, Indie a Číny a skrz společné marketingové aktivity hodlá Emirates podpořit cestovní ruch a turistiku v Řecku. V souladu s vizemi Řecké národní turistické organizace (GNTO) pro rok 2024 bude letecká společnost aktivně hledat způsoby, jak podpořit snahy Řecka zvýšit povědomí o zemi jako významné turistické destinaci. Toto partnerství zdůrazňuje dlouhodobé obchodní cíle společnosti Emirates na řeckém trhu, a reaguje na silnou poptávku po mezinárodních cestách do této destinace.

Smlouvu podepsali Thierry Aucoc, senior viceprezident společnosti Emirates pro obchodní operace v Evropě, a Dimitris Fragakis, generální tajemník GNTO. Podpisu byl přítomen také Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates.

Dimitris Fragakis prohlásil: „Strategickým partnerstvím mezi Řeckou národní turistickou centrálou (GNTO) a společností Emirates jsme nadšeni. Díky svému globálnímu dosahu a vynikající reputaci je společnost Emirates ideálním partnerem pro rozšíření naší přítomnosti na klíčových trzích a navázání kontaktů s publikem, které ocení bohatství řeckého kulturního dědictví, různorodou krajinu, srdečnou pohostinnost a vysokou úroveň služeb. Přestože je Řecko známé jako ikonická letní destinace, tak nabízí i bohatou paletu zážitků po celý rok. Díky strategickým iniciativám ve spolupráci se společností Emirates jsme přesvědčeni, že dokážeme zaujmout globální publikum, aby objevilo krásy a bohatství naší země v každém ročním období.“

V loňském roce společnost Emirates navázala codesharovou dohodu s řeckým leteckým dopravcem AEGEAN, která umožňuje zákazníkům Emirates bezproblémové spojení, která přes Atény do osmi oblíbených řeckých destinací: Kerkyry, Chanie, Iraklionu, na Mikonos, do Thiry, na Rhodos, do Soluně a na Alexandropoulos, a to v rámci jediné letenky. Tato spojení nabízí cestujícím do Řecka širší výběr a flexibilitu, a podporují rostoucí zájem o cestování v rámci globální sítě společnosti Emirates do této oblíbené evropské destinace.

Společnost Emirates provozuje jednu denní linku mezi Dubají a Aténami, na které je nasazen Boeing 777-300ER. Od roku 1996 společnost Emirates, kdy začala s přímým spojením, přepravila přes 4,5 milionu cestujících mezi Aténami a Dubají a dále v rámci své sítě.

V rámci spolupráce s Rakouskou národní turistickou centrálou se Emirates rovněž zavázala podpořit nárůst návštěvníků do Rakouska. Letecká společnost si je vědoma atraktivity četných rakouských přírodních a kulturních památek a plánuje proto spustit novou marketingovou a reklamní kampaň. Jejím záměrem je nejenom zvýšit počet návštěvníků z klíčových trhů, jako je SAE, Austrálie, Indie, Malajsie, Hongkongu a Japonska, ale rovněž využít rozsáhlou globální síť společnosti Emirates k oslovení nových zákazníků, aby se rozšířilo povědomí o Rakousku jako atraktivní destinaci.

Memorandum o porozumění podepsali Thierry Aucoc, senior viceprezident společnosti Emirates pro obchodní operace v Evropě, a Astrid Steharnig-Staudinger, generální ředitelka Rakouské národní turistické centrály. Podpisu byl rovněž přítomen také Adnan Kazim, ředitel pro obchodní operace Emirates.

Na veletrhu cestovního ruchu ITB Berlín 2024 společnost Emirates podepsala dvě memoranda o porozumění s Řeckou národní turistickou organizací (GNTO) a Rakouskou národní turistickou centrálou (ANTO). Cílem je posílit turistickou dopravu do dvou významných destinací v evropské síti letecké společnosti.

Nejnovější články

Pohled z praxe
Dopravní uzel s inovativním průmyslem

Ředitelka krajské hospodářské komory Eva Malinová vidí Pardubicko...

Ve znaku Pardubického kraje je otevřená stříbrná brána...

V Libchavách je od roku 1991 vyrábí firma SOR,...

V kraji má silné zastoupení elektrotechnický průmysl. V Hlinsku sídlí...

Analýzy
Pětina zaměstnanců zvažuje odchod z práce za lepším

Nalezení lepší práce v dohledné době do konce...

Pokud pomineme základní parametry pracovní nabídky, jako je...

Třetím nejčastěji sledovaným kritériem u pracovních nabídek je,...

Trend většího významu dobrých pracovních podmínek a celé...

Všechna tato kritéria přitom při hodnocení pracovní nabídky...

Expertní pohled
Eviden monitoruje na dark webu ukradená data

Nová služba je vhodná pro větší firmy, které...

Monitoring v rámci služby LUMINAR probíhá formou kontinuální...

Zákazník ze soukromého i veřejného sektoru může službu...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Emirates představují řešení pro neurodivergentní cestovatele

Seznamovací akce zahrnovala simulaci procesů odbavení i samotný...

Přes 29 000 členů palubního personálu Emirates je...

DPNA je kód využívaný leteckými společnostmi pro speciální...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Cestovní ruch
Czechia Travel Trade Day 2024 v Hradci Králové právě odstartoval

TTD je jednou z největších tuzemských akcí na...

Se zvýšením zájmu o jednotlivé regiony významně pomáhá...