Neděle 5. května 2024
ikona hodiny10. 3. 2022 13:48

Norský miliardový fond chce skrze Zlín dobýt svět

Norsko-český BrandMaster, respektive celou skupinu Papirfly Group, do které BrandMaster vedle firem ImageVault a Papirfly patří, strategicky posiluje Verdane. Evropský kapitálový fond spravující více než tři miliardy eur s portfoliem 120 startupů včetně německých a skandinávských jednorožců. Za blíže nespecifikovanou částku tak přispěje ke globální budoucnosti platformy na správu a automatizaci marketingových i kreativních procesů, jejíž vývoj probíhá ze Zlína. Společnost také plánuje rozšířit řady vývojářů a kreativců, kteří by pomohli s vývojem globálního nástroje v Česku a zřízením dalších tuzemských poboček. Mezi uživatele nástroje patří například BMW, Helly Hansen, Unilever či další známé značky z indexu S&P 500. Očekávaný obrat Papirfly Group, do které BrandMaster patří, se za rok 2021 se pohybuje kolem 600 milionů korun.

Emil Sedlařík autor

Foto: BrandMaster Martin Landsberger Pospíšil, Managing Director pro ČR a Vice President of Design česko-norské online platformy BrandMaster Foto: BrandMaster

 

Cesta novému partnerství BrandMasteru s fondem Verdane vedla i přes Zlín. Norský nástroj na automatizaci a řízení marketingových výstupů totiž v roce 2017 akvíroval zlínskou digitální agenturu Martina Lansdbergera Pospíšila Madeo. Do kolébky českého designu se následně přesunul kompletní vývoj celé platformy a Pospíšil zaujal pozici ředitelé celé pobočky. V roce 2021 pak celý BrandMaster spojila norská skupina Papirfly Group s dalšími subjekty na poli marketingových technologií (ImageVault a PapirFly),  a zvýšila tak důležitost zlínské pobočky pro globální expanzi. Další pobočky má skupina například v Londýně, Stockholmu, Oslu, Stuttgartu a New Yorku, odkud však řídí primárně marketing a operativu. Verdane tak do svého portfolia vítá dobře etablovaného evropského hráče na poli marketingových platforem.

‚‚Díky silnému finančnímu zázemí Verdane můžeme růst ještě rychleji než doposud a současně budeme mít přístup k obrovskému know-how, kterým Verdane v technologickém světě disponuje. Pro mě je navíc příjemné i to, že jsme s naším týmem dokázali, že globální technologickou společnost nemusíte budovat jen ze San Francisca nebo Prahy, ale třeba ze Zlína a Osla. Už před vstupem Verdane jsme usilovně pracovali na rozšíření našeho zlínského týmu a nyní jsme dostali další impuls k růstu i do dalších měst v České republice,’’ komentuje novinku Martin Landsberger Pospíšil, Managing Director CZ a VP Design v Papirfly Group.

BrandMaster

Globální softwarová firma s českým vývojářským srdcem. Od roku 1998 vyvíjí platformu pro automatizovanou správu marketingových a kreativních procesů. Skupina Papirfly Group, do které BrandMaster vedle firem ImageVault a Papirfly patří, působí ve více než 100 zemích světa. Většina vývoje platformy BrandMaster však probíhá ze Zlína, kde má firma takzvané center of excellence, tedy centrum inovací a produkce softwaru. V současnosti se chlubí více než milionem uživatelů po celém světě, klienty jako BMW, Helly Hansen, IBM a Unilever či sedmi pobočkami s více než 200 zaměstnanci.

Nový vítr do globálních plachet

Verdane do Papirfly Group vstoupí v průběhu února 2022, aby uplatnil svou specializaci na rozvoj SaaS (software as a service) společností. Doplní tak současné směřování norského nástroje o mezinárodní síť expertů a rozšíří provozní týmy s cílem vybudovat globálního hráče na poli cloudových marketingových nástrojů.

‚‚Papirfly Group vnímáme jako jednu z nejzajímavějších společností na poli softwaru pro správu značek. Těšíme se, až naší expertízou, sítí a provozním týmem přispějeme k našemu společnému růstu,’’ hodnotí chystanou transakci Joakim Kjemperud z Verdane.

Verdane má ve svém portfoliu jak SaaS produkty, tak e-commerce hráče či startupy zabývající se udržitelností. Za dobu své existence provedl fond kolem 376 akvizic či investic a 158 exitů. Norský fond není navíc v globálních expanzích žádným nováčkem – důkazem toho je například i jeho finský startup  Swappie, který v roce 2021 úspěšně vstoupil na evropský trh včetně České republiky.

Nástroj, který chrání světové značky

Úspěch marketingu často spočívá v relevantní a ucelené komunikaci ke konzumentům a správně nastavené atraktivní prezentaci. Platforma BrandMaster proto nabízí způsoby, jak takovou prezentaci řídit z jednoho místa, ukládat a kontrolovat všechny kreativní výstupy. Například značky působící na více trzích tak mohou sledovat a schvalovat, jak vypadají kampaně na jednotlivých trzích a nastavovat manažerům, kreativcům či agenturám nejrůznější pravidla a možnosti, jak dané výstupy vytvářet. Nástroj tak hojně využívá například automobilový průmysl, který takto zpřístupňuje snadný způsob, jak vytvářet propagační materiály jednotlivým dealerům. Centralizace a automatizace navíc předchází chybám, které mohou vést k poškození značky. V současnosti nástroj využívá přes 100 světových značek ve více než 120 zemích.

Nejnovější články

Analýzy
Výrazná změna v chování hostů

Jak vypadal cestovní ruch v Česku na začátku...

Začátek roku znamenal úbytek českých hostů, ovšem stále...

Data se pochopitelně velmi liší pro jednotlivé kraje....

Velkým tématem byly v posledních letech platby kartou...

Dalším globálním trendem je využívání aplikací a velkých...

HotelTime PMS a další systémy jsou aktuálně používány...

Analýzy
Hypotéky očima experta

Aktuální analýza přináší přehled vývoje v oblasti úrokových...

Březen 2024 byl podle statistických údajů České národní...

Úrokové sazby jsou, přinejmenším pro mě osobně, spíše...

Druhým hlavním důvodem je bezesporu fakt, že čím...

Situace okolo zákona o spotřebitelském úvěru a možnost...

Pojem „nevýkonné úvěry“ označuje laicky řečeno úvěry, u...

V den vydání tohoto dokumentu proběhlo měnověpolitické zasedání...

Další zasedání bankovní rady nás čeká za bezmála...

Advertorial
Panevropská univerzita potvrzuje svou kvalitu

„Jsme nesmírně hrdí na udělení institucionální akreditace, jež...

Panevropská univerzita je první univerzitou vzniklou po novele...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Letadlo Lufthansy v Praze přivítala vodní děla

„Těší mě, že jsme se mohli symbolicky připojit...

„Jsem hrdý na to, že Letiště Praha oslavilo...

Letadlo je jedním ze čtyř strojů nesoucích na...

Aktuality
Virtuální vodárna. K čemu se hodí digitální dvojče úpravny vody?

Partneři oslovili město Železná Ruda, zda by se...

„Digitální dvojče představuje počítačový model, který dokonale kopíruje...

Součástí digitálního dvojčete úpravny vody je i systém...

JUDr. Tomáš Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu, který se...

Aktuality
Už i slovenské firmy snadněji přejdou na udržitelné podnikání

„Slovensko je kvůli své rozmanitosti a průmyslovému zázemí...

„Náš servis není jen o tom, že za...