Čtvrtek 25. dubna 2024
ikona hodiny28. 10. 2020 11:38

Hospodářská komora opět spouští bezplatnou online poradnu pro podnikatele

Vzhledem ke stále přísnějším protipandemickým opatřením vlády eviduje Hospodářská komora rostoucí zájem firem o odborné poradenství. Právě proto se svými partnery obnovila bezplatnou online poradnu, díky níž mohla už během jarních měsíců zodpovědět bezmála 3 000 podnikatelských dotazů. Odpovědi budou podnikatelům zajišťovat právní experti Hospodářské komory a týmy partnerských právních kanceláří.

Miroslav Beneš Miroslav Beneš autor

Absolvent Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze (obor Žurnalistika) pracoval od roku 2013 ve zpravodajství České televize. Zde se jako redaktor věnoval převážně ekonomickým tématům, burzovnímu zprávám a tvorbě příspěvků pro pořady Ekonomika ČT24, Byznys ČT24 nebo Události. Od roku 2017 pracuje v Hospodářské komoře, kde se podílí na tvorbě mediální komunikace této instituce. Vedle tvorby tiskových zpráv a organizace tiskových konferencí spolupracuje na obsahu časopisu Komora a je autorem týdenních Newsletterů Hospodářské komory.

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

Nabídku na spolupráci s Hospodářskou komorou na obnovené poradně přijali partnerské právní kanceláře ARROWS, Becker & Poliakoff, HAVEL & PARTNERS, Frank Bold Advokáti, MELKUS KEJLA & PARTNERS, AK Němec, Bláha & Navrátilová, PRK Partners, VIA IURIS, AK VINDICTA i společnost NEWPS.CZ, která poradně poskytla technologické řešení a celý systém spravuje.

„Jsem velmi rád, že naši partneři, s nimiž jsme spolupracovali na poradenství už na jaře, neváhali a i v této složité době opět nabídli spolu s Komorou českým podnikatelům pomocnou ruku. Právě poradna byla firmami jednou z nejlépe hodnocených aktivit, které Hospodářská komora firmám letos poskytovala,“ říká prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

Dotazy podnikatelů jsou pro Hospodářskou komoru i cenným zdrojem informací a podnětů pro jednání se státní správou. „Konkrétní zkušenosti se zvládáním pandemie z praxe jsou ideální nástrojem, díky němuž může Hospodářská komora efektivně a cíleně vyjednat podnikatelům zasaženým opatřeními proti koronaviru odpovídající státní pomoc. Často tak můžeme odhalit například oblasti ekonomiky, které žádný ze záchranných projektů nepokrývá,“ dodává Dlouhý.

Větší část dotazů už během jara Hospodářská komora evidovala od podnikatelů, kteří si například nebyli jistí, zda mohou mít otevřeno, nebo nikoliv. Mnoho firem potřebovalo také konkrétní informace ke kompenzacím nebo vládním programům, například Covid-nájemné, záruční program Covid III a podobně.

Články autora Miroslav Beneš

Nejnovější články

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Aktuality
Česko se pyšní Prime High Street

Zájem prémiových značek o tuto lokalitu po odeznění...

Po pádu komunismu se pro západní značky otevřel...

Podle dostupných dat byl Cartier jedinou značkou, která...

„V Colliers se snažíme, aby se i další...

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Nejnovější Nezařazené

Nezařazené
Proč ECB nebude spěchat se sazbami dolů?

Popravdě řečeno, pro trhy nejde o žádné překvapení....

Takto přísná měnová politika ale není bez rizika....

Nezařazené
Komora oceňuje digitalizaci obchodování s automobily

„Vláda při svém nástupu slíbila maximální možnou digitalizaci....

Semináře o digitalizaci obchodu s automobily se zúčastnili...

Nezařazené
Členské firmy Jhk zabodovaly v soutěži Spokojený zákazník 2023

Sdružení českých spotřebitelů každoročně od roku 2001 vyhlašuje...

Ocenění Spokojený zákazník také vyjadřuje, že firma, která...

Tyto ocenění jsou také důkazem toho, že firmy...