Pátek 26. dubna 2024
ikona hodiny1. 12. 2022 06:49

Olomoucký kraj – místo pro váš kongres se zárukou

Dvě tváře, co vás dostanou

Olomoucký kraj je ideální destinací k pořádání MICE akcí i pro korporátní klientelu, a to jak v rozmanitém regionu Střední Morava, tak i v horském prostředí Jeseníků. Olomouc patří mezi 3 města ČR, která mohou přivítat kongresy, které mají vice jak 1100 účastníků. V Jeseníkách existuje několik konferenčních kapacit s kvalitním zázemím až pro 500 hostů.

Michael Žáček autor

Foto: CCR OK Olomouc Foto: CCR OK

Centrem regionu je Olomouc, starobylé město plné paláců, chrámů, nádherných kašen a barokním sloupem Nejsvětější Trojice, zapsaným mezi památky UNESCO. V blízkosti Olomouce k atraktivním cílům patří také úchvatný Svatý Kopeček s poutní bazilikou a zoologickou zahradou. K výletům láká také nejhlubší zatopená propast na světě – Hranická propast, několikery jeskyně – Zbrašovské, Javoříčské nebo Mladečské, pohádkové hrady Helfštýn, Šternberk a Bouzov. Úchvatné Muzeum historických kočárů v Čechách pod Kosířem – se svou unikátní a z velké části funkční sbírkou, která čítá přes 100 kočárů z let 1750 až 1920, se jedná o největší muzeum kočárů ve střední Evropě. V Lošticích odhalíte tajemství výroby olomouckých tvarůžků, zastavit se můžete i v Hanáckém skanzenu v Příkazech. Zajímavá místa, která zpestří vaše MICE aktivity najdeme i v Jeseníkách.

Central Moravia & Jeseníky Convention Bureau    

Central Moravia & Jeseniky Convention Bureau je oficiálním reprezentantem Olomouckého kraje v oblasti MICE aktivit a kongresového cestovního ruchu.

Centrála cestovního ruchu Olomouckého kraje, s.r.o.

Jeremenkova 1191/40a, 779 00 Olomouc

+420 775 863 537 / mailto:michael.zacek@centralaok.cz

http://www.mojeconvention.eu/katalog

Grafika: CCR OK Grafika: CCR OK

K návštěvě zve přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně – jeden ze 7 divů České republiky. Jedinečné zážitky a poznání nabízí Ruční papírna Velkých Losinách – jediná svého druhu v České republice, která patří k posledním evropským svědkům starého papírenského řemesla. Ve Velkých Losinách určitě stojí za návštěvu také renesanční zámek a unikátní Termály Losiny ve zdejších lázních.  Priessnitzovy léčebné lázně – za svou existenci a pozdější proslulost vděčí svému zakladateli Vincenzi Priessnitzovi. Již v roce 1822 založil na Gräfenbergu první vodoléčebný ústav na světě, čímž položil základ novému lékařskému oboru – vodoléčbě. Areál lázní nabízí také jedinečný, volně přístupný balneopark. Své obchodní partnery pozvěte na luxusní místo, které připraví jedinečnou atmosféru k uzavření velkých kontraktů – Resort Sobotín – nabízí pestrou škálu služeb, která uspokojí velmi náročné klienty. Jeseníky okouzlí krásnou přírodou. Z venkovních aktivit by stálo zastavit se na Rejvízu nebo na Vřesové studánce nedaleko Červenohorského sedla..

Bouzov
Romantický hrad založený na přelomu 13. a 14. století se nachází v malebné krajině Litovelska a Mohelnicka. Do roku 1696 jej střídavě vlastnili příslušníci různých českých a moravských rodů, pak panství s hradem koupil řád německých rytířů. Od roku 1945 je majetkem státu. V roce 1999 byl prohlášen za národní kulturní památku.

Foto: CCR OK Bouzov Foto: CCR OK

Priessnitzovy lázně
Priessnitzovo sanatorium, hlavní lázeňská budova založená již v roce 1910 v secesním stylu (autorem byl krnovský rodák Leopold Bauer), tvoří dodnes dominantu širokého okolí. Má celkem 20 apartmá, 88 dvoulůžkových pokojů a 32 jednolůžkových. Unikátní je stylová původní jídelna a Restaurace 1837 v samotném srdci sanatoria Priessnitz. V hlavní hale před jídelnou se nachází Denní bar a dostatek prostoru pro návštěvníky lázní k odpočinku nebo kulturnímu zážitku v podobě koncertů.

Foto: CCR OK Priessnitzovy lázně Foto: CCR OK

Termal park
Park je unikátní, jediný svého druhu v České republice. Základem je souznění člověka s přírodou. Poskytuje zdroje pro dosažení harmonie těla a mysli. Návštěvník může vyzkoušet devatero termálních bazénů, vodní atrakce, nechat své tělo hýčkat při profesionálních masážích a načerpat energii při pohybových aktivitách v bazénu i dopřát své imunitě pobyt ve čtyřech typech saun.

Foto: CCR OK Termal park Foto: CCR OK

Olomoucký kraj nabízí celkovou konferenční kapacitu pro 27 060 osob, unikátních 69 konferenčních prostor s kapacitou 50+ a 27 864 lůžek v kategorii tří a čtyř hvězdičkových hotelů. Jedinečné gastronomické zážitky nabízí velká řada kvalitních podniků v čele s Entree Restaurant šéfkuchaře Přemka Forejta a také mnoho cateringových společností, které Váš event vyšperkují nezapomenutelnou gastronomií např. LOBSTER Catering by Roman Paulus.

Central Moravia & Jeseniky Convention Bureau je Vám vždy k dispozici a slouží jako Váš poradce při volbě toho správného místa pro Váš firemní event. My víme co Vám a Vašim partnerům bude vyhovovat pro dosažení těch nejvyšších cílů. Jsme profesionálové v oboru MICE – Meeting, Incentives, Conventions, Exhibition.

Nejnovější články

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...