Úterý 7. května 2024
ikona hodiny11. 4. 2023 10:59

Kde stát přichází ročně o třicet miliard?

Největší odborná konference cestovního ruchu se blíží, Travelcon hlásí kompletní program

Na největší odborné konferenci cestovního ruchu v republice zazní klíčová témata tohoto odvětví. Klíčoví politici však nedorazí. Možná i to je důvodem, proč Česká republika stále nemá zákon o cestovním ruchu.

Marie Chadimová autor

Foto: Travelcon Největší odborná konference cestovního ruchu se blíží Foto: Travelcon

Kvůli absenci zákona už nyní utíká státnímu rozpočtu 30 miliard korun ročně. Do budoucna to mohou být až stovky miliard korun. Pokud by byl nastaven systém řízení a financování cestovního ruchu, mohla by vláda mít finance i na valorizaci důchodů.

Na Travelconu se i přes nezájem politiků setkají špičky v oboru a srdcaři, kteří snahu nastavit řízení cestovního ruchu v této zemi stále nevzdali. Celou konferencí bude provázet bývalý novinář Filip Horký a její program bude opravdu bohatý.

Pozvání přijala Pavlína Louženská z #HolkyZMarketingu, která poradí, jak oslovit generaci Z. Jaký je první městský hotel SGD na světě s nulovou energetickou bilancí? O svém hotelu Boutiquehotel Stadthalle povypráví jeho majitelka Michaela Reitterer.

Petr Zlámalík ze společnosti Mastercard Advisors s Lukášem Kaczorem a Filipem Forstlem ze společnosti T-mobile ve svém vystoupení Data jako surovina pro 21. století ukáží, jak mohou být geolokační data mobilního operátora přínosná v efektivním vyhodnocení návštěvnosti nejen turistických destinací a také jaká data využívat, jak je správně číst, a především efektivně vyhodnotit tak, aby byla ku prospěchu celkového ekonomického rozvoje.

Travelcon 2023

Vstupenky na konferenci je stále možné pořídit na www.travelcon.cz/vstupenky. Cena zahrnuje mimo jiné také MHD zdarma a volný vstup do krajem zřizovaných kulturních organizací a Návštěvnického centra Budějovického Budvaru.

Celý program konference je zveřejněn zde.

Potřeba dat je zásadní pro správné rozhodování při strategickém i taktickém řízení turismu. Jaká data jsou základem a proč bychom je měli mít na různých úrovních destinačního managementu? Která data v Česku chybí a co to způsobuje? Na to se pokusí odpovědět vedoucí Institutu turismu při CzechTourism Petr Janeček.

Jak se vyvíjí chování zákazníka při hotelových rezervacích od covidu po současnost? Jak zjednodušit chod hotelu? Jaké nás čekají inovace v hotelnictví a na co je třeba myslet do budoucna? Na to vše se zaměří Petr Šalda z iQ Hospitality Group, která provozuje 12 hotelů a 6 restaurací s ročním obratem více než 600 mil. Kč.

Investice jako motor cestovního ruchu, aneb pouze marketingem návštěvníky nenalákáme. Jak rozvoj investic funguje na lince město – destinace – kraj? Jakou roli hrají v rozvoji destinace podnikatelé? Příklady dobré praxe představí David Šťastný, Petr Maroš a Petr Hornát.

Organizátoři si pro letošní ročník připravili několik novinek. První z nich je travel breakfast, kde mají účastníci konference jedinečnou příležitost setkat se s odborníky a srdcaři z oboru i kolegy na jednom místě a zahájit tak konferenci s plným žaludkem. Nově jsou letos do programu zahrnuty workshopy s omezenou kapacitou, aby se docílilo co nejúčinnější interakce mezi přednášejícím a publikem. Nebude mezi nimi chybět Vladimír Tůma s workshopem Jak se dělá gastronomie, Adam Šilhan s novou generaci Google Analytics, zástupci destinační společnosti České Švýcarsko, kteří budou řešit desatero krizového managementu a Luděk Kühr s Angelikou Dudovou s Evropským datovým prostorem pro cestovní ruch.

Spolupořadatelem letošního ročníku je již tradičně destinační společnost Českobudějovicko-Hlubocko, hlavním partnerem agentura cestovního ruchu CzechTourism a hlavním mediálním partnerem je v tomto roce COT group.

Odborná konference Travelcon je spolufinancována v rámci projektu Marketingové aktivity JCCR, který je realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Nejnovější články

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...

Pohled z praxe
Elektrárny Opatovice modernizují a myslí na ekologii

Elektrárna, kterou firma provozuje, je schopná vysokoúčinné kombinované...

Už od devadesátých let firma pracuje na ekologizaci svého...

V současnosti Elektrárny Opatovice pokračují v obnově svých turbín. Po...

Energie se skrývá nejen v elektrárenských kotlích, ale také...

Aktuality
Česká nábytkářská firma dobyla Paříž

„Účast na veletrhu byla pro firmu RIM jedinečnou...

V rámci veletrhu značka RIM prezentovala nejen své...

Workspace Expo v Paříži je mezinárodní veletrh zaměřený...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Emirates představují řešení pro neurodivergentní cestovatele

Seznamovací akce zahrnovala simulaci procesů odbavení i samotný...

Přes 29 000 členů palubního personálu Emirates je...

DPNA je kód využívaný leteckými společnostmi pro speciální...

Cestovní ruch
Praha má přímé letecké spojení s Azorskými ostrovy

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy...

Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou...

Smartwings nasadí na provoz nadcházející rušné letní sezóny...

Cestovní ruch
Czechia Travel Trade Day 2024 v Hradci Králové právě odstartoval

TTD je jednou z největších tuzemských akcí na...

Se zvýšením zájmu o jednotlivé regiony významně pomáhá...