Čtvrtek 2. května 2024
ikona hodiny23. 6. 2023 07:00

Myslíte, že vám stačí běžný antivir?

Odborníci na kyberbezpečnost varují, že hackerských útoků a kyberhrozeb bude stále přibývat. Jen v ČR má nějakou zkušenost s kybernetickým útokem každá třetí firma a každý pátý člověk. Experti z Brilliant World proto založili unikátní technologický start-up IcyBear, který nabídne komplexní IT ochranu na nejvyšší úrovni s bonusem digitálního díla od výtvarníka Pavla Šťastného.

Roman Hrůza Roman Hrůza autor

Roman Hrůza, zakladatel a jednatel komunikační agentury RHA. V oboru PR a marketingu působí více než 15 let. Jeho specializací je strategická komunikace v oblastech energetiky, investic, zdravotnictví, technologií či potravinářství. Zabývá se i Public Affairs a vytvářením B2B vztahů. Je zároveň vydavatelem oborového časopisu Pivo Bier Ale, působí v několika neziskových organizacích.

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

Podle bezpečnostního experta Vladimíra Burdy, který se počítačovou bezpečností a bezpečností práce zabývá, již standardní antivirový software nestačí k plnému zabezpečení dnešních uživatelů internetu a sociálních sítí.

Důvodem je, že hrozby v online prostředí se neustále vyvíjejí a nové typy škodlivého softwaru a podvodů vznikají každý den. „Standardní antivir se brání pouze proti známým a již identifikovaným hrozbám. To znamená, že může zaostávat za novými variantami malware, phishingovými útoky a dalšími podvodnými praktikami,“ říká Vladimír Burda z projektu IcyBear. „Existuje celá řada dalších hrozeb, jako jsou phishingové útoky, krádeže identity, útoky na hesla a další formy kybernetického zločinu. Standardní antivir nezajišťuje dostatečnou ochranu proti těmto rafinovaným útokům, které často zneužívají lidskou důvěřivost a nedostatky v systémech,“ dodává.

Tyto důvody přivedly technologické experty k myšlence založit český start-up IcyBear, který nabídne za zhruba desetinu ceny profesionální IT bezpečnostní balík pro rodiny i firmy.  Vstupem do projektu za cenu 15 tisíc korun zákazník získá ochranu všech IT zařízení na rok zdarma. Součástí tohoto balíčku je antivirový program a firewall BitDefender pro tablet, PC či mobilní telefon. Největším benefitem je přístup k SOC (Security Operation Centrum), což je nepřetržitá ochrana IT profesionálů, kteří sledují, analyzují a reagují na bezpečnostní události 24/7.

Foto: IcyBear Tento unikátní umělecký předmět ve formě NFT z ateliéru Pavla Šťastného získá každý člen klubu jako bonus. Foto: IcyBear

Členové IcyBear dále získají bezplatný doživotní přístup k podpoře odborné komunity, informacím, novinkám, vzdělávání a tréninkům proti phishingovým útokům. A také digitální umění. „Tento unikátní umělecký předmět ve formě NFT z ateliéru Pavla Šťastného získá každý člen klubu jako bonus,“ říká Vladimír Burda.

Podle expertů by mělo být zabezpečení na internetu prioritou každého uživatele. „Vzdělávání se v oblasti kybernetické bezpečnosti a pravidelné sledování aktuálních hrozeb nám pomůže chránit naše osobní údaje a udržet se v bezpečí na sociálních sítích a při používání internetu obecně, obzvláště v dnešní době,“ dodává Burda.

Nejnovější články

Pohled z praxe
V oboru zůstává jen čtvrtina absolventů učilišť

V těchto dnech procházejí zájemci o studium na...

„V oblasti plynárenství se dlouhodobě potýkáme s nedostatkem...

Podle ředitele Středního odborného učiliště plynárenského Pardubice Martina...

Dobrou zprávou naopak je, že ti, kteří ve...

„Data z průzkumu naznačují, že výběr oboru opravdu...

Analýzy
Developeři v Česku si oblíbili strategii Shell & Core

Ke konci 1. čtvrtletí 2024 bylo v tomto...

Model Shell & Core se sice v omezeném...

S dokončením Shell & Core projektů developeři obvykle...

Vzhledem k aktuální situaci na trhu a trvale...

Trendy
Jedenáctý ročník Laboratoře Nadace Vodafone je v plném proudu

„Každý rok se těšíme, jaké zajímavé projekty v...

Do jedenáctého ročníku Laboratoře Nadace Vodafone se probojovaly...

Digitální logoped Vyslovuj v průběhu akceleračního programu spustil...

„Pokroky čtveřice projektů nás motivují pokračovat v našem...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
Virtuální vodárna. K čemu se hodí digitální dvojče úpravny vody?

Partneři oslovili město Železná Ruda, zda by se...

„Digitální dvojče představuje počítačový model, který dokonale kopíruje...

Součástí digitálního dvojčete úpravny vody je i systém...

JUDr. Tomáš Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu, který se...

Aktuality
Už i slovenské firmy snadněji přejdou na udržitelné podnikání

„Slovensko je kvůli své rozmanitosti a průmyslovému zázemí...

„Náš servis není jen o tom, že za...

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...