Neděle 28. dubna 2024
ikona hodiny16. 10. 2023 12:20

Brno se chystá na

Velvet Innovation: V Brně o budoucnosti i podpoře inovací

Konference, příklady, networking – to slibuje třetí ročník mezinárodní konference Velvet Innovation, která 15. listopadu v Brně představí aktuální trendy v podpoře inovací u nás i v zahraničí. Hlavní tváří letošního ročníku je ředitelka Kodaňského institutu pro studium budoucností Daria Krivonos.

Martin Gillár Martin Gillár autor

Čtrnáct let se věnuje hlavně public relations a content managementu, má za sebou praxi v médiích i práci pro nevládní organizace a v komerčním sektoru. V minulosti se podílel na komunikačních kampaních týkajících se výrazných společenských témat a vedl mimo jiné i komunikaci mezinárodního filmového festivalu EKOFILM. Poslední roky působí v inovační agentuře JIC, kde má na starosti spolupráci s médii, obsahovou strategii a zároveň předává zkušenosti z marketingu začínajícím podnikatelům a studentům.

Foto: JIC Brno se chystá na Velvet Innovation Foto: JIC

Konference Velvet Innovation je už třetím rokem nejdůležitější akcí pro všechny aktéry inovačního ekosystému na jižní Moravě. Pravidelně se na ní setkávají lídři podpory inovací z regionu, ale i dalších míst České republiky i zahraničí. „Unikátní je v tom, že se tu mezi sebou setkávají zástupci napříč celým inovačním ekosystémem, lidé z veřejné správy, korporací, podnikatelé, vědci, vedení akademických institucí,“ domnívá se David Uhlíř z inovační agentury JIC, která konferenci připravuje. „Letos bude řeč hlavně o tom, jak může region dlouhodobě prosperovat udržitelným způsobem – a mám na mysli udržitelnost nejen v oblasti životní prostředí, ale také udržitelnost ekonomickou, nebo schopnost čelit společenským výzvám,“ upřesňuje Uhlíř.

Konference Velvet Innovation

Podrobný program konference je k dispozici na webu www.velvetinnovation.com, kde je možné zakoupit i vstupenky.

Hlavní tváří letošního ročníku je dánská vizionářka Daria Krivonosová, ředitelka Kodaňského institutu pro studium budoucností (Copenhagen Institute for Futures Studies) Daria Krivonos. „Daria patří ke špičkovým evropským analytičkám v oboru future studies. Dokáže vedle sebe poskládat klíčová data a trendy společenské, politické nebo ekonomické a najít překvapivé souvislosti. A s opravdu hlubokou znalostí napříč obory umí přesně pojmenovat možné scénáře v dlouhodobém horizontu,“ představuje hlavní řečnici Hanka Šudáková, manažerka Velvet Innovation a zároveň startupová konzultantka. „Velvet Innovation v sobě přirozeně téma budoucnosti nese. Proto jsme chtěli Dariu jako hlavního hosta,“ doplňuje Šudáková. Kromě Krivonosové vystoupí mezi řečníky například americký velvyslanec Bijan Sabet, sociolog Daniel Prokop, evangelizátor v oblasti umělé inteligence Filip Dřímalka, Barbora Kotoun z IKEA, Petr Knap z EY, CEO firmy Y Soft Václav Muchna, zakladatel firmy Kentico Petr Palas, Tomáš Ervín Dombrovský z LMC nebo třeba popularizátor tématu změn klimatu Ondráš Přibyla.

Program se bude skládat jak z odborných přednášek, prezentací nově nastupující generace startupistů nebo osobností z vědecké či akademické sféry, tak z panelových diskuzí k tématům, která jsou pro podporu inovací klíčová. „Diskuze se budou točit kolem udržitelnosti jako byznysové příležitosti, ptát se budeme i na to, jak ji může podpořit funkční ekosystém, ve kterém korporace spolupracují se startupy, nebo na to, jestli a jak se v dnešním světě plném výzev mění chování angel a venture capital investorů,“ vyjmenovává hlavní body programu Šudáková.

Články autora Martin Gillár

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Trendy

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...