Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny10. 11. 2023 07:21

Dánská futuristka bude v Brně mluvit o budoucnosti inovací

Na mezinárodní konferenci Velvet Innovation, kterou pořádá 15. listopadu v hotelu Passage v Brně inovační agentura JIC, vystoupí jako hlavní host Daria Krivonosová, uznávaná expertka na budoucí trendy a ředitelka Kodaňského institutu pro studium budoucností (Copenhagen Institute for Futures Studies). Kromě ní se na pódiu objeví další desítky osobností z vědecké, akademické, startupové, politické i komerční sféry.

Martin Gillár Martin Gillár autor

Čtrnáct let se věnuje hlavně public relations a content managementu, má za sebou praxi v médiích i práci pro nevládní organizace a v komerčním sektoru. V minulosti se podílel na komunikačních kampaních týkajících se výrazných společenských témat a vedl mimo jiné i komunikaci mezinárodního filmového festivalu EKOFILM. Poslední roky působí v inovační agentuře JIC, kde má na starosti spolupráci s médii, obsahovou strategii a zároveň předává zkušenosti z marketingu začínajícím podnikatelům a studentům.

Foto: Shutterstock.com Dánská futuristka Daria Krivonosová bude v Brně na konferenci Velvet Innovation mluvit o budoucnosti inovací Foto: Shutterstock.com

Daria Krivonosová je považována za jednu z předních analytiček ve světě studia budoucnosti. „Daria patří ke špičkovým evropským analytičkám v oboru future studies. Dokáže vedle sebe poskládat klíčová data a trendy společenské, politické nebo ekonomické a najít překvapivé souvislosti. A s opravdu hlubokou znalostí napříč obory umí přesně pojmenovat možné scénáře v dlouhodobém horizontu,“ představuje hlavní řečnici Hanka Šudáková, manažerka Velvet Innovation a zároveň startupová konzultantka. „Velvet Innovation v sobě přirozeně téma budoucnosti nese. Proto jsme chtěli Dariu jako hlavního hosta,“ doplňuje Šudáková.

Práce Darii Krivonosové a její originální přístup ke studiu sociálních, politických a ekonomických trendů ji dovedly až na pozici ředitelky jednoho z nejrespektovanějších institutů ve svém oboru. Pod Krivonosiným vedením se Kodaňský institut pro studium budoucností specializuje na identifikaci a analýzu globálních trendů a proměnlivých paradigmat, které formují budoucnost našeho společenského a ekonomického vývoje. Krivonosová je známá tím, že umí propojit teorii s praxí a poskytovat pronikavé strategické poradenství pro řadu mezinárodních klientů a organizací. Kombinuje své rozsáhlé znalosti megatrendů a vzorců společenského vývoje s praktickými zkušenostmi z pozice vedoucí oddělení řízení podnikových rizik. Je také spoluautorkou zprávy The New Age of Trade: Trends and Drivers Shaping the World Economy, kterou prezentovala závěry na několika členských akcích pořádaných v Kodani, Oslu a Bruselu.

Tento rok se konference Velvet Innovation zaměří na klíčová témata udržitelného rozvoje a inovačních strategií pro 21. století. S širokou škálou speakerů, včetně významných osobností, jako jsou americký velvyslanec Bijan Sabet, sociolog Daniel Prokop nebo evangelizátor v oblasti umělé inteligence Filip Dřímalka, konference slibuje dynamický program plný přednášek, panelových diskuzí a síťovacích příležitostí.

Vstupenky na akci jsou již vyprodány, ale organizátoři slibují, že část výstupů zveřejní i formou videozáznamů na webu.

Články autora Martin Gillár

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Trendy

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...