Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny9. 11. 2023 06:31

Brněnský startup získal miliony na chytrou správu kanceláří

Technologický startup Ofisly získává investici v řádu milionů korun od fondu Novira Capital. Česká firma zaměřující se na správu kanceláří v režimu hybridního modelu práce se tak začíná připravovat na zahraniční expanzi.

Martin Gillár Martin Gillár autor

Čtrnáct let se věnuje hlavně public relations a content managementu, má za sebou praxi v médiích i práci pro nevládní organizace a v komerčním sektoru. V minulosti se podílel na komunikačních kampaních týkajících se výrazných společenských témat a vedl mimo jiné i komunikaci mezinárodního filmového festivalu EKOFILM. Poslední roky působí v inovační agentuře JIC, kde má na starosti spolupráci s médii, obsahovou strategii a zároveň předává zkušenosti z marketingu začínajícím podnikatelům a studentům.

Foto: Ofisly Zakladatelé Ofisly Jan Slováček (CEO) a Filip Klečka (CTO) se dlouhodobě zaměřují na technologické projekty v segmentu B2B Foto: Ofisly

Aplikace Ofisly pomáhá firmám s denním chodem kanceláře. Zaměstnancům umožňuje v jednom uceleném rozhraní rezervovat sdílené zdroje, jako jsou stoly, firemní parkovací místa nebo automobily. Office manažerům pak zajišťuje pomoc se správou kanceláře či recepce a poskytuje data o vytíženosti prostor.

Investice od fondu Novira Capital znamená nový impuls pro finanční a strategický rozvoj brněnského startupu. „Hledali jsme partnera, který má zkušenosti v B2B SaaS a přesně to nám může Novira Capital nabídnout. Víme, že nedostáváme jen peníze, ale především know-how,“ říká Jan Slováček, zakladatel a CEO Ofisly. „Věříme, že Ofisly má potenciál změnit způsob, jakým firmy spravují své kancelářské prostory. Proto jsme rádi, že je můžeme investičně podpořit na cestě k zahraniční expanzi,“ doplňuje Vít Vrba z Novira Capital.

Ofisly

Brněnský startup svým zaměřením reaguje na stále posilující trend hybridního způsobu práce, tedy modelu, ve kterém zaměstnanci pracují částečně z domova a částečně z kanceláře. Právě hybridní režim pak představuje nové výzvy pro efektivní využívání a organizaci kancelářských prostor.

Aplikace vznikla ve spolupráci s office manažery, kterým pomáhá získat přehled o vytíženosti kanceláří, šetřit náklady za pronájem, rozhodovat se v reálném čase na základě dat a optimalizovat využití prostor.

Ofisly působí na trhu od roku 2021 a za tuto dobu získala silné portfolio klientů. Se správou a organizací firemních prostor pomáhá firmám, jako je Samsung, Heureka Group, Société Générale, BDO nebo ShipMonk. Ofisly spolupracuje také Jihomoravským inovačním centrem (JIC). V letošním roce pak firma získala podporu od programu Ment2Grow zaměřeného na rostoucí B2B startupy.

Za vznikem Ofisly stojí zakladatelé Jan Slováček (CEO) a Filip Klečka (CTO), kteří se dlouhodobě soustřeďují na technologické projekty v segmentu B2B.

Právě zahraniční expanze spolu s vytvořením škálovatelného modelu je nyní hlavním cílem Ofisly. „Investice nám umožní rychleji rozvíjet produkt a přinést naši aplikaci do rukou více firem a organizací po celém světě,“ popisuje Jan Slováček.

Navázání spolupráce mezi Ofisly a investičním fondem Novira proběhlo mimo jiné díky inovační agentuře JIC, která se na jižní Moravě věnuje podpoře startupů. „Máme dokonalý přehled o startupovém prostředí v regionu. Díky tomu umíme propojit ty správné místní investory s firmami, kterým věříme, že mají šanci uspět na globálním trhu. A Ofisly takový potenciál má,” popisuje jednu z rolí inovační agentury JIC Radim Kocourek, jednatel fondu JIC Ventures.

Články autora Martin Gillár

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Trendy

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Trendy
Belgický příklad pro Česko

„Lidé by nemuseli shromažďovat a odvážet nesešlápnuté lahve...

Při zavedení digitálního zálohového systému by v Česku...

Trendy
Rozmar moderního člověka, nebo udržitelnější způsob nakupování?

Stále více zákazníků si zvyklo pravidelně nakupovat potraviny...

Prvním z důvodů, proč může být rozvoz potravin šetrnější...

K udržitelnosti celého nákupního procesu velkou měrou přispívají také...

Počet automobilů na 1 000 obyvatel v České republice neustále...