Čtvrtek 9. května 2024
ikona hodiny5. 4. 2024 11:55

Veletrhy práce jsou lepší než pohovory

Lidé, kteří hledají práci nebo uvažují o změně zaměstnání, by si neměli nechat ujít příležitost potkat se osobně s personalisty firem na některém ze sedmi regionálních Veletrhů práce, které tradičně pořádá Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů ve spolupráci s Jihočeskou hospodářskou komorou v Jihočeském kraji. Startují už příští týden.

Veronika Vicková autor

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com

Hlavním cílem těchto veletrhů, které jsou naplánovány na duben, je nejen se zorientovat na trhu práce v daném regionu, ale také získat informace o aktuální nabídce firem, které jsou již spolu s termíny nyní na webu www.veletrhy-prace.cz. V letošním roce navíc bude k dispozici v každém místě expert na personalistiku a trh práce, který bude nápomocný zájemcům o práci v průběhu osobních setkání se zástupci jednotlivých firem.

Veletrhy práce jsou určeny pro všechny, kteří se aktivně zajímají o svou pracovní budoucnost – lidé z úřadu práce, široká veřejnost, ale i žáci a studenti posledních ročníků škol. Jedná se tak o jedinečnou příležitostí, jak se osobně setkat s lidmi z firem, od kterých se zájemci dozví mnohem více detailů nejen o nabízených pozicích, které v inzerátech zůstávají tajemstvím.

„Ve stáncích vládne přátelské neformální prostředí, které je příjemnější než klasický pracovní pohovor. Navíc je to pro firmy příležitost se dozvědět více o zájemci, než co je uvedeno v jeho životopise. Proto tato osobnostní souhra je pro firmy stejně důležitá jako pracovní schopnosti samotného uchazeče“, uvádí Lenka Hájková, zástupce ředitele Jihočeské hospodářské komory, která organizuje Veletrh práce v Českých Budějovicích.

Ve stáncích vládne přátelské neformální prostředí, které je příjemnější než klasický pracovní pohovor. Navíc je to pro firmy příležitost se dozvědět více o zájemci, než co je uvedeno v jeho životopise.

Lenka Hájková, zástupce ředitele Jihočeské hospodářské komory

Kam dorazit

Dne 9. dubna tak odstartuje již osmý ročník Veletrhů práce v jižních Čechách, kde se představí přibližně 50 firem. Veletrhy proběhnou na sedmi místech jižních Čech, a to ve Strakonicích (9.4.), Jindřichově Hradci (11.4.), Českém Krumlově (16.4.), Písku (16.4.), Českých Budějovicích (17.4.), Prachaticích (19.4.) a na závěr se zaměstnavatelé představí v Táboře (23.4.). Vstup je pro všechny bezplatný bez nutné předchozí registrace.

„Za ty roky, co Veletrhy práce pořádáme, vnímáme důležitost přípravy ze strany uchazečů i na tento typ neformálních setkání s jejich možnými budoucími zaměstnavateli. Proto jsme se rozhodli, že v letošním roce v každém regionu bude probíhat i doplňkový program buď v podobě přednášek, nebo poradenské zóny či konzultace CV,“ uvádí Michaela Sládková, ředitelka Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů.

Prozkoumejte seznam vystavovatelů a jejich nabídek na www.veletrhy-prace.cz, aktualizujte svůj životopis, který si vezměte s sebou pro nezávazné navázání kontaktů a vyrazte na Veletrhy práce a otevřete si dveře k novým možnostem!

Veletrhy práce jsou realizovány Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů a Jihočeskou hospodářskou komorou v rámci projektu Fajn práce pro rodiče financovaného z prostředků Evropské unie. Na Veletrzích práce se v jednotlivých regionech podílí také pobočky Úřadu práce.

Nejnovější články

Expertní pohled
Jak sebevědomá bude ECB vstříc strnulému Fedu?

Při pohledu do zpětného zrcátka platí, že od...

Není proto překvapením, že příznivější inflační výhled v...

Pohled z praxe
Polyglot Gathering 2024: Poprvé v Praze!

Polyglot Gathering (www.polyglotgathering.com) je neformální každoroční akce, která se...

Průměrně ovládá účastník tohoto setkání šest jazyků. Znalost...

Za zmínku určitě stojí i takzvaná jazyková výzva,...

Aktuality
S kontrolami firmám pomůže aktualizovaná příručka HK ČR

Kontrol ze strany státu vůči podnikatelům přibývá. Podle...

„Základní věc je, že v případě kontroly by...

„Vyrábíme na světové úrovni, ale ani nás neminuly...

Nejnovější Aktuality

Aktuality
S kontrolami firmám pomůže aktualizovaná příručka HK ČR

Kontrol ze strany státu vůči podnikatelům přibývá. Podle...

„Základní věc je, že v případě kontroly by...

„Vyrábíme na světové úrovni, ale ani nás neminuly...

Aktuality
Spolupráce na obou stranách hranice ještě zintenzivní

Dohodu podepsali představitelé Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje...

„Cílem spolupráce je čelit společným výzvám a prostřednictvím...

Trendy
Česko uvidí první bateriový vlak

Poprvé bude představen první bateriový vlak, který bude...

Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat...