Pátek 26. dubna 2024
ikona hodiny1. 3. 2021 11:50

Kanárské ostrovy – golf po celý rok

Kolikrát jste slyšeli, že Kanárské ostrovy jsou ostrovy věčného jara a lidé, kteří tam žijí, jsou otevření a stále veselí! Určitě mnohokrát. Ale není divu. Žijí v podnebí s průměrnou roční teplotou 24°C, bez velmi chladného počasí v zimě a příliš horkého v létě.

Turespaña, OET Vídeň autor

Španělská centrála pro cestovní ruch

Foto: archiv Promotur Golfová hřiště na Kanárských ostrovech Foto: archiv Promotur

Únor a březen jsou na Kanárských ostrovech měsíce mnoha slavností, a to především karnevalů. Avšak tance a maškarní průvody se letos bohužel nekonají. Místo toho místní vyrážejí hlavně do přírody a objevují krásy ostrova s baťohem na zádech nebo se začínají učit základy golfu.

Hrát golf na Kanárských ostrovech znamená odpalovat míček na hřišti navrženém těmi nejlepšími profesionály, přecházet od jamky k jamce s oceánem v pozadí a soutěžit v podnebí s teplotou od 19 do 25 ºC po celý rok. Jen málo míst na světě může nabídnout podobné podmínky.

Většina hřišť na ostrovech je dokonale začleněná do krajiny a disponuje moderním vybavením s boogies, caddies a učiteli pro všechny úrovně. Mnohdy jsou navíc umístěná uvnitř luxusních hotelových komplexů. Vše je speciálně promyšlené tak, aby se hráči museli starat pouze o jedinou věc, jejich par.

Pojďme se podívat zblízka alespoň na pár vybraných golfových hřišť na těch nejlépe dostupných ostrovech, které jsou propojeny s Českou republikou přímými lety. Letět na Kanáry je i přes momentální situaci možné, ovšem za splnění zdravotních opatření jako PCR testů a dalších. Kanárské ostrovy nepatří mezi země s nejvyšším rizikem, ale kdokoliv je navštíví, musí dodržovat stanovená hygienická pravidla. Odměnou mu je možnost si zahrát golf na málo zaplněných hřištích nebo se procházet po plážích téměř sám či se vydat do nádherných sopečných hor.

Golfové hřiště s inovativním designem na Gran Canaria

Anfi Tauro Golf je velmi inovativní golfové hřiště na jihu ostrova Gran Canaria s velmi zvláštním designem. Bylo navrženo ve stylu Arizony. Hlavní roli hraje pouštní krajina v kombinaci se skalami a palmovými háji. Chybí zde tradiční rough a na jeho místě jsou oblasti z nahromaděného písku ozdobené kaktusy.

Hřiště se pyšní nádhernými výhledy na oceán a zároveň se nachází v údolí ve stínu pohoří Tauro. Tréninkové hřiště je považované za jedno z nejlepších na ostrově Gran Canaria, neboť umožňuje hru z obou stran.

archiv OET Vídeň

Španělská centrála cestovního ruchu

Dvě golfová hřiště v rámci jednoho komplexu

Další unikátní hřiště na Gran Canaria se nachází v blízkosti velkého turistického centra Maspalomas. Jde o komplex dvou golfových hřišť různého tvaru, Salobre Sur a Salobre Norte. Jsou začleněné do pouštní krajiny charakteristické pro jižní část ostrova, která kontrastuje s nádhernými výhledy na oceán a hory. Obě hřiště se nacházejí vedle pětihvězdičkového resortu Sheraton Salobre Golf Resort & Spa.

Salobre Sur je hřiště přístupné pro všechny hendikepy. Nejzrádnější je jamka 11 par tři, která vyžaduje opatrné odpálení míčku tak, aby neskončil na útesu. Salobre Norte má zase zrádnou jamku 5 par pět, která vyžaduje dobrý drive, protože míček musí přeletět kaňon z vulkanické skály.

Tenerife, golfové lahůdky

Golf del Sur na Tenerife  je golfové hřiště, na kterém padlo několik světových rekordů. Nachází se na jihu ostrova, pouhých pět minut od letiště Reina Sofía. Je to první hřiště na Kanárských ostrovech, které nabízí tři soutěžní okruhy s různými charakteristikami. Výrazné jsou bunkry z černého písku s výhledem na moře, které kontrastují s různými jezírky a okrovým útesem.

Rezort s golfovým hřištěm a soukromou pláží na svazích Teide

Abama Golf & Spa Resort se nachází na jihozápadě ostrova Tenerife. Hřiště nabízí výhledy na sousední ostrov La Gomera. Bylo postaveno na svazích Teide, v blízkosti malé turistické lokality Playa de San Juan, a díky rozlehlým greenům má design uzpůsobený všem hendikepům. Hřiště má 22 jamek propojených chodníčky a bunkry z bílého písku, kde se nabízí občerstvení. A pro exkluzivní odpočinek hostů má rezort k dispozici vlastní pláž.

Nejnovější články

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Trendy
Saudské fondy, české startupy, mezinárodní investoři

Nebudou chybět zástupci globálně úspěšných fondů Hustle fund,...

Foundeři zde budou mít možnost oslovit širokou škálu...

Na Reflect přiletí podnikatelé a zakladatelé několika úspěšných...

Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minulý rok těšila...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...