Sobota 27. dubna 2024
ikona hodiny4. 6. 2021 11:38

Po tolika stále stejných dnech máte nárok na jedinečnou dovolenou

Zasloužíte si Španělsko!

V květnu tohoto roku, v předvečer konání veletrhu Fitur pro cestovní ruch, ústy Reyes Maroto, španělské ministryně pro obchod, průmysl a cestovní ruch, vyhlásilo Španělsko novou kampaň na podporu cestovního ruchu. Kampaň je pojatá ve stylu retro, a jejím cílem je připomenout staré dobré časy, kdy cestování bylo potěšením, a cestovali jsme beze strachu. Kampaň však chce také ukázat, jaká omezení jsme zažívali a že letošní léto a podzim na nás čekají lepší časy. 

Turespaña, OET Vídeň autor

Španělská centrála pro cestovní ruch

Foto: Turespaña, kancelář pro cestovní ruch OET Vídeň Pedro Sanchez, španělský předseda vlády Foto: Turespaña, kancelář pro cestovní ruch OET Vídeň

Zasloužíte si Španělsko! Takový je hlavní slogan kampaně. Španělsko je stále tady a je bezpečné. Podle generálního ředitele Turespañy, Miguela Sanze, je heslo zasloužíte si Španělsko synonymem pro obnovení důvěry v cestování do Španělska, v kvalitu a bezpečnost. Španělské pláže, španělská gastronomie, španělské památky, španělská příroda, a díky nim odpočinek a jedinečné zážitky. To všechno si zasloužíte.

Na madridském veletrhu pro cestovní ruch byla také představena španělská forma evropského digitálního certifikátu. Předseda španělské vlády, Pedro Sánchez, který veletrh zahájil, informoval, že Španělsko vynaložilo 22,3 bilionů eur na záchranu obchodu, cestovního ruchu a malých a středních podnikatelů, což představuje navýšení částky oproti té, kterou běžně do tohoto odvětví investuje, o 249%. Sedm bilionů eur pak bylo investováno přímo do nové strategické linie zaměřené na přímou pomoc nejpostiženějších odvětví, především do cestovního ruchu.

Grafika: Turespaña, kancelář pro cestovní ruch OET Vídeň

Španělská pravidla pro turistickou sezónu

Španělská centrála pro cestovní ruch Turespaña vyhlásila uvolnění země pro turisty s ohledem na dosud platné restrikce. Od 7. června 2021 se proto občané ze zemí Evropské unie budou moci při příjezdu do Španělska vykázat potvrzením o prodělání nemoci nebo o kompletním očkování, které musí být provedeno vakcínami schválenými Evropskou lékovou agenturou (EMA) nebo Světovou zdravotnickou organizací WHO a dokončeno minimálně 14 dní před příjezdem. Pak mohou do země bez PCR testu, a to i tehdy, bude-li jejich území zařazeno do oranžové, červené nebo tmavě červené skupiny podle semaforu Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (EDCD).

Děti starší 6 let patřící do rodiny, s kterou cestují, musí doložit PCR test, děti do 6 let jsou této povinnosti zproštěny.

Občané z bezpečných zemí Evropské unie, které jsou nebo budou zařazeny do zelené skupiny podle klasifikace Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (EDCD), nebudou povinni dokládat a splňovat žádné zdravotní požadavky při příjezdu do Španělska.

Od 1. července 2021 umožní Španělsko vstup do země na základě digitálního Certifikátu EU-COVID (Certificado Digital UE-COVID), který bude platit v rámci Evropské unie. Pro španělské občany bude toto potvrzení vydávat španělské ministerstvo zdravotnictví nebo příslušné zdravotnické orgány jednotlivých španělských autonomních oblastí. Ti, kteří budou přijíždět do Španělska a budou vybaveni Certifikátem EU -COVID vydaným příslušným evropským státem země původu, nebudou na letišti podléhat žádné další kontrole.

www.spain.info

Podpora cestovnímu ruchu bude i nadále pokračovat se zaměřením především na digitalizaci a udržitelnost v oblastech přírodního prostředí, sociálně-ekonomické a teritoriální. Vláda stanovila částku 3,4 bilionů eur ze státního a autonomních rozpočtů na modernizaci turistického sektoru a zvýšení konkurence schopnosti.  „Turistický sektor může počítat s absolutní podporou vlády pro dosažení svých cílů, které centrální vláda považuje za své,“ řekl předseda španělské vlády.

 

Z České republiky je do Alicante letecké spojení z pardubického letiště.

Nejnovější články

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Nejnovější Cestovní ruch

Cestovní ruch
Rychlé ožívání českého turistického trhu v březnu posílilo

Březnové tržby vzrostly v ČR meziročně o téměř...

Trend českých hotelů je za březen skvělý. Pokud...

Březen byl ve střední Evropě klimaticky velmi příznivý...

Smith Travel Research, americká společnost dříve známá jako...

Cestovní ruch
TIC BRNO boduje na poli cestovního ruchu

„Ze všech cen máme velkou radost. Nejen že...

Velkou cenu cestovního ruchu každoročně vyhlašuje agentura COT...

Cestovní ruch
Regionální muzeum není jen pokladnice

Od muzea se očekává, že uspokojí/přitáhne turisty včetně...

Jílové u Prahy je tak trochu ve specifické...

Zlato Regionální muzeum v Jílovém u Prahy sídlí na...

Příležitostné výstavy Výstavy, malé i větší, jsou v jílovském...

Původně jen opravdická živoucí kočka. Tak nějak jednou...

Regionální muzeum, na rozdíl od těch velkoměstských, může...