Neděle 28. dubna 2024
ikona hodiny6. 5. 2021 17:54

Druhou největší průmyslovou halu v Česku obsadí Tchibo

Expanze distribučního centra Tchibo v industriální zóně Panattoni Park Cheb, na kterém se developer Panattoni a Tchibo dohodli v prvním čtvrtletí roku 2021, dalo Česku druhou největší průmyslovou halu, s celkovou plochou 102 200 m2. Zařadila se tak v pomyslném žebříčku na druhé místo za distribuční centrum Amazonu v Panattoni Park Prague Airport u středočeské Dobrovíze. Moderní halu financuje a chebskou industriální zónu vlastní investor Accolade.

Katarína Karmažinová autor

Colliers International Česká republika

Foto: Colliers Panattoni Tchibo Cheb Foto: Colliers

Harry Bannatyne, Partner a ředitel průmyslového oddělení společnosti Colliers, která transakci zprostředkovala, řekl: „V Colliers se nesmírně těšíme, že jsme se mohli ve spolupráci se společnostmi Tchibo a Panattoni podílet na rozšíření Panattoni Parku Cheb. Tchibo, které v tomto zavedeném industriálním parku úspěšně provozuje své distribuční centrum, zde pravidelně rozšiřuje své kapacity, což jen dokazuje, jak důležitá je tato lokalita nejen pro Tchibo, ale i pro další klienty využívající kvalitní budovy a služby společnosti Panattoni. Vážíme si dlouhodobé důvěry, které do nás Tchibo vkládá. Díky skvělým vztahům se společností Panattoni se nám společně podařilo zajistit kvalitní prostory, které náš klient potřeboval. Shodou okolností se jedná o největší zprostředkovanou transakci na trhu průmyslových nemovitostí v prvním kvartále roku 2021. S celkovou výměrou distribučního centra Tchibo, která nyní vzroste na 102 200 m2, se také jedná o největší transakci společnosti Colliers. Těšíme se na další významné transakce jako je tato a také na další spolupráci jak s Tchibo, tak i s Panattoni.“

„Tchibo se stalo symbolem průmyslového boomu a ekonomického růstu v Chebu, který začíná naplno využívat své geografické polohy jako druhé brány do Německa po Plzeňském kraji. Jasně to potvrzuje nejenom rostoucí atraktivitu regionu, ale také setrvalý růst segmentu e-commerce. Unikátní na tomto rozsáhlém projektu je i fakt, že celá budova má jediného nájemce,“ řekl Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

Distribuční centrum Tchibo slouží ke skladování, vychystávání a rozesílání zboží koncovým spotřebitelům do sedmi zemí Evropy. Po rozšíření haly bude Tchibo moci nakládat s více než 50 000 paletovými místy, což společnosti zajistí dostatečnou kapacitu i během špičky před vánočními svátky. Expanze haly aspiruje na hodnocení Excellent v rámci prestižní ekologické certifikace BREEAM New Construction dle nejnovějších standardů.

Články autora Katarína Karmažinová

Nejnovější články

Názory
Česko v pasti NIMBYsmu

Dobrý příkladem je nedávná debata o vysokorychlostní železnici....

To vše ilustruje současné Česko. Chceme být moderní...

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Nejnovější Pohled z praxe

Pohled z praxe
Vinařský ráj vstupuje na rakouský trh

„České vinohrady představují pouze 0,54 % z celkového...

Pro Vinařský ráj se jedná již o historicky...

„Ve Vinařském ráji vidíme mnoho příležitostí, jak trh...

Pohled z praxe
Holcim míří k uhlíkové neutralitě

Nejnovější krok směrem k udržitelnosti a ochraně životného prostředí...

„Díky těmto úpravám dojde ke snížení celkového množství...

Pohled z praxe
Téměř 90 % domácností ušetří na energiích

ČEZ Prodej v rámci rozsáhlé analýzy zpracoval data o...

„Fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla umožňují efektivně a...