Neděle 28. dubna 2024
ikona hodiny8. 9. 2022 13:26

České e-shopy mají dveře do Evropy dokořán

Před českými online prodejci je velká příležitost a výzva zároveň. Mohou své produkty nabízet až na 75 tržištích na celém evropském kontinentu. To vše bez komplikované integrace, zavádění nových procesů i problémů spojených s vratkami a reklamacemi, říká Martin Maro, chief technology officer společnosti Mailstep.

Foto: Shutterstock.com Šance pro české e-shopy dobýt Evropu Foto: Shutterstock.com

Právě Mailstep je pro české hráče na poli e-commerce zajímavým partnerem. „Náš byznys model stál donedávna na dvou prostých, operativně i vývojově však velmi náročných pilířích: na kvalitní logistice a snadné expanzi do zahraničí. Toho prvního jsme dosáhli díky nasazení stovek skladníků, implementaci těch nejnovějších technologií do našeho skladového procesu, vývojem i nekonečnou optimalizací vlastního skladového systému, a především díky obrovskému smyslu pro detail a zákaznickou spokojenost.

Expanzi do zahraničí jsme pak umožňovali především díky dodání do druhého dne do domácností ve většině Evropské unie, přímým lineholdům na největší trhy a napojení na desítky dopravců. Zákazníci tak mohli otevírat lokální mutace svých e-shopů a hledat další odběratele v zahraničí, zatímco my jsme je podpořili škálovatelným, spolehlivým a rychlým logistickým řešením.

A protože v konečném důsledku platí, že čím je náš klient úspěšnější a čím více zákazníků u něj nakupuje, tím zajímavější je vznikající situace i pro nás, chtěli jsme naše klienty při expanzi na zahraniční trhy zásadně podpořit. Po dlouhém hledání správného řešení a nekonečných hodinách proseděných na meetinzích s potenciálními dodavateli jsme nakonec našli společnou řeč se společností BaseLinker na využití jejich produktu.

Posledních pár sprintů se tak naši vývojáři věnovali napojení právě tohoto doplňku na Mailship – náš zákaznický portál,“ říká Martin Maro.

Co je fulfillment?

Fulfillment je komplexní služba určená pro podnikatele v oboru e-commerce, kterým pomáhá zajistit veškeré logistické aspekty jejich e-shopů – od skladování přes balení objednávek po doručení koncovému zákazníkovi. Přenechat celý proces logistiky fulfillmentovým expertům umožní majitelům e-shopů soustředit se na vlastní rozvoj (produktový, obchodní nebo marketingový). Celý proces je zcela škálovatelný, takže bez ohledu na to, jak rychle rostou, mají zaručenou stejnou kvalitu servisu pro každou objednávku.

Výsledkem je nastavená spolupráce, která umožňuje zákazníkům dodávat své zboží na 75 online tržišť (marketplaces) po celé Evropě. Napojit se tak dá na vybrané marketplaces, ať už to bude Amazon, Ebay, Allegro, německé Otto, nebo mnoho dalších.

Spuštěním pouhého napojení však možnosti nekončí. Zákazníkům Mailstep nabídne onboarding specialisty, kteří jim pomohou s napojením na ta správná tržiště a zároveň pohlídají všechny bolavé body. V průběhu prvního kvartálu příštího roku se pak dočkají zásadního vylepšení, díky kterému bude možné produkty na prodejní portály nahrávat napřímo. Ubude tak veškerá zátěž spojená s úpravami dat, překlady a kategorizací produktů.

Celý tento proces je pak jen součástí velké skládačky, v rámci které se tým expertů Mailstep snaží zákazníkům nabídnout víc než jen pouhé logistické služby. Vývoj těchto i dalších součástí lze sledovat na veřejné roadmapě, která se na světlo světa podívá ještě v průběhu září.

Články autora České e-shopy mají dveře do Evropy dokořán

Nejnovější články

Názory
Česko v pasti NIMBYsmu

Dobrý příkladem je nedávná debata o vysokorychlostní železnici....

To vše ilustruje současné Česko. Chceme být moderní...

Aktuality
Pro firmy je připravena miliarda na inovace

„Českým podnikatelům chceme vytvořit co nejlepší podmínky k...

Ministerstvo průmyslu a obchodu podporuje výzkum a inovace...

Aktuality
Diamanty českého byznysu se zastavily v Plzni

Letošní ročník navazuje na dva předchozí základní podobou...

Do žebříčku vstupují pouze společnosti se sídlem v...

Základní Diamantový žebříček v letošním roce doplnila ještě krajská...

Nové jsou v letošním ročníku také ceny – firmy...

Nejnovější Expertní pohled

Expertní pohled
Trhy v korekci, co bude dál

Akcie a dluhové cenné papíry jsou velmi citlivé...

Pokud se podíváme na historické zkušenosti s propady na...

Expertní pohled
Rok 2027 narovná mzdy mezi muži a ženami

Novinka počítá s transparentností už během náborového pohovoru....

Ačkoli Eurostat uvádí rozdíl ve mzdách mužů a...

Povinné reportování čeká od června roku 2027 firmy...

Změnám šel i bez regulace naproti sektor IT...

Náskok mají také společnosti se sídlem v USA,...

Expertní pohled
Hypotéky by mohly zlevňovat rychleji

V praxi se s využitím různých slev a...

Na první pohled se může zdát, že omezení...